Пиволенд на Кале 11-15.09.2013

• Креатор на темата Креатор на темата bootboy
  • Време на започнување Време на започнување

bootboy

Skopje Bootboys!!!
Член од
29 декември 2008
Мислења
624
Поени од реакции
346
Веб-сајт
ulicata-ne-zblizuva.blogspot.com
g_pivolendkale.jpg

"Скопскиот фестивал на пивото оваа година се враќа на некогашната стара локација, скопското Кале .

Од 11 до 15 септември во Скопје ќе се случи шестото издание на фестивалот посветен на љубителите на пивото, добрата музика и храната „Пиволенд“."

http://www.netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=135703&kategorija=1

За поздрав е што е вратена старата локација, но дали ќе биде за поздрав и цената на пивото?
За музичкиот дел, не очекувам многу. Сарс и Дубиоза. :)

Сарс, Дубиоза мала веројатност за Џајковски и Суперхикс. И то.

Ај барем локацијата е океј,за другово не може нешто многу да очекуваме:)

Е сега нека сметаат дека ќе има многу поголема посетеност без разлика на содржината на музичкиот дел. Не дека на мнозинството не им е битна ама атмосферата на Кале со онаа на паркингот кај Борис не може да се споредува. Ова дефинитивно ќе се посети (y)

Ајде Кале разбудисе ! Заспа без посетители. Се разболе.
Кој не бил на Калето за Прочка додека маршалот беше жив,
и не знае како тоа ќивееше и што све може тоа да пружи.
-------------------
Замислите само да работи ресторанот „Кале“ со летната тераса,
и на овие жештини цел народ ќе биде горе, а градот ќе свети доле.

Wishful thinking: Фламингоси, Тони Цетински, Жељко Самарџиќ и Бобан Рајович :rolleyes:

Солидно , у Прилеп ќе иде ДЏ Бранчез , нас Есма нека не забавува не е проблем.

Ај полека, може ќе има изненадување некое :) Иако ја ништо против не би имал пак да дојдат САРС и Рибља Чорба. Поготово Рибља Чорба, нив у секој момент би идел да ги слушам. Едноставно таква музика прават, секогаш ќе биде јако да се присуствува на нив.

Ај полека, може ќе има изненадување некое :) Иако ја ништо против не би имал пак да дојдат САРС и Рибља Чорба. Поготово Рибља Чорба, нив у секој момент би идел да ги слушам. Едноставно таква музика прават, секогаш ќе биде јако да се присуствува на нив.
Да бе и ја неам против истава потрошена роба да доаѓа 100 години по ред, не е монотоно, ама ич

Ех ја утнаа работава ем пари за такси, ем за скапо пиво. :(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom