Македонски фудбалери во странство

• Креатор на темата Креатор на темата Dani
  • Време на започнување Време на започнување
Еве го и првиот гол на Георгиевски во Европските натреварувања... но авто :D

Новевски со гол во продолжението им донесе бод на Маинц :)

00:25
Првиот гол постигнат на Ристич за Шонан во јапонското првенство

Тие што пратат резултати и статистики на резултати.ком нека проверат кој го дал голот за Шонан, и нека ја погледнат формацијата :D

Им вреди само тоа што можеш да си одбереш твои натпревари, и да те известува со звук кога ќе дадат гол :)

Да не сум оф-топик, вчера Душан Савич постигна гол за Ховерла и им донесе победа од 1-0 над тимот на Волин (каде што игра Ванче Шиков)

Костовски пак стрелец, сега против Мехелен за 1:1
Тој минатиот викенд не беше стрелец. Официјално вториот гол на Левен се смета за автогол на некојси таму.

Тој минатиот викенд не беше стрелец. Официјално вториот гол на Левен се смета за автогол на некојси таму.

Kako и да е, денес двоен стрелец.

Успешни беа нашиве фудбалери на вчерашните куп натпревари :)

Дарко Глишиќ постигна 2 погодоци за Динамо Тбилиси.
Натпреварот го добија со 9-0.

Даниел Георгиевски беше прецизен за Стеауа (2-0).

Адис Јахович постигна гол за Ворскла, но натпреварот го загубија на пенали.
1-1 беше во регуларниот дел.

Цветан Чурлинов го постигна единствениот гол на мечот Аигиниакос - Гианина.

На гостувањето кај Новиград, Интер Запрешиќ славеше со резултат 2-0. Еден гол беше постигнат од страна на Илија Несторовски.

Овој Несторовски растура у втора Хрватска лига, најбољи стрелец е :pos:

Овој Несторовски растура у втора Хрватска лига, најбољи стрелец е :pos:

Хрватската втора лига е рамна со нашата втора, види кој е најдобар стрелец кај нас, исти се.

Хрватската втора лига е рамна со нашата втора, види кој е најдобар стрелец кај нас, исти се.
Не е така .. Хрватска прва е едно ниво над нашата прва , значи втора лига хрватса е тука некаде со нашата прва лига (според мене најслаба на балканов)

Втора хрватска е за нијанса подобра и од наша прва бе. А нашата втора може да биде на ниво со Општинска фудбалска лига на некое градче од 500-1000 жители од Авганистан

Не е така .. Хрватска прва е едно ниво над нашата прва , значи втора лига хрватса е тука некаде со нашата прва лига (според мене најслаба на балканов)

Не верувам јас искрено, квалитетот е некаде сличен со нашиот.
Во Хрватска дели само Динамо...ете еден Турново бара бар беше со Хајдук.

Не си озбилен ваљда.

Хрватска, трета лига, кај нив се води како втора Б, комотно можам да кажам дека е бољи од наша втора, а скоро изедначена со наша прва.
Другар играше во таа втора Б, и зимаше плата 1000 евра, ејј 1000 евра, странецот таму толку минимално зима, па сеа ти види, а во наша втора што се вика, дресовите им ги даваат дома да си ги перат оти немаат услови економите да си ги средат тие работи.
Јас бев, гледав утакмица од втора Б, да видиш само какви стадиончиња имаат, какви се не услови имаат за лига од тој ранг :cuc: Терени ( не стадион) да не претерам ама скоро сите им се теписи, еден Градски наш што пред година и 4-5 месеци од корен ја мењаа тревата, е на исто рамниште како Хрватските втора, и втора Б...
И тие лиги претежно се составени од здрави, способни млади деца, ги калемат таму :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom