ИТНО:Помош со македонска царина

• Креатор на темата Креатор на темата UltraSonic
  • Време на започнување Време на започнување
Дури бев на одмор ми стасало писмо од царина за пратката, првпат ми се случува ова и колку што разбрав треба:
- скен/принтскрин од трансакцијата на алиекспес
- доказ од тгрансакцијата од банка
Само овие две работи да им пратам по емаил? Пошо од Прилеп сум

Дури бев на одмор ми стасало писмо од царина за пратката, првпат ми се случува ова и колку што разбрав треба:
- скен/принтскрин од трансакцијата на алиекспес
- доказ од тгрансакцијата од банка
Само овие две работи да им пратам по емаил? Пошо од Прилеп сум

што зема да те царинат.....
ја имав куп работи (гардероба, накит) почнаа да ми стигнуваат ден за ден ни царина ни ддв платив

што зема да те царинат.....
ја имав куп работи (гардероба, накит) почнаа да ми стигнуваат ден за ден ни царина ни ддв платив

Телефон од 102$
Пред месец дена зедов ист таков па помина без проблем, ваљда овој го отвориле

Телефон од 102$

кој како и кога има среќа изгледа,
а и мислам дека телефони по нивни закони не се царинат, распрашај се убаво има на нивната страна

Јас вчера пробав да порачам еден телефон, но денес ми стигна Payment Confirmation Required демек треба дополнително да се потврди порачката со тоа што ќе испратам слика од кредитната картичка со првите 6 и последните 4 бројки од картичката и слика од пасош или лична карта. ваше мислење дали е сигурно ???

И уште нешто: Каква картичка да си извадам за да мошам да вршам плаќање кај кинезите дали може Visa Electron

Јас вчера пробав да порачам еден телефон, но денес ми стигна Payment Confirmation Required демек треба дополнително да се потврди порачката со тоа што ќе испратам слика од кредитната картичка со првите 6 и последните 4 бројки од картичката и слика од пасош или лична карта. ваше мислење дали е сигурно ???

И уште нешто: Каква картичка да си извадам за да мошам да вршам плаќање кај кинезите дали може Visa Electron

од кај порача?

од кај порача?

dx.com

На интернет има рејтинг од 9.0 треба да е безбедна пријател порача телефон од 180 долари му стигна во пошта го подигна и никому ништо. Ама пошто е на одмор не можев да го прашам дали и тој е направил дополнителна потврда
еве што пиша:
Dear Customer,

Thank you for ordering from DX.com. To ensure the payment was made as per your request, further confirmation is needed for this payment. Would you please choose one of these methods as listed below to help confirm your payment process and information?(click here to see sample):

1. A photo/copy/screenshot of your credit card bill (Any previous purchase invoice will suffice). It would be better if we can clearly see both the first 6 digits and last 4 digits of your card number and the cardholder name on the bill.

2. A photo/copy/screenshot of both sides of your credit card. For the safety of your account and card number, (please cover or black-out the CVV2/CVC2/CSC2 code) just show us the first 6 digits and last 4 digits of your card number.

3. A photo/copy/screenshot of the cardholder's ID card/ Passport/Driver license.
spacer.gif

You can selectively choose to attach one of the above to the Authorization Form provided. Thank you for your co-operation in providing DX with the necessary information needed to process your order effectively.
spacer.gif

Кој им е емаилот на овие царинска испостава Скопје?

Едно прашање пошто гледам активен е постот, сакам да купам клима од бугарија, вредност околу 650 евра, која е процедурата како физичко лице и колку би биле давачките, и дали има поврат од бугарска страна на граница како членка на еу и како се остварува ако може

Телефон од 102$

И на оваа пратка ти пишуваше помала вредност на пакетот И сепак ти барале да се царини или си ја пишувало вистинската цена?

И на оваа пратка ти пишуваше помала вредност на пакетот И сепак ти барале да се царини или си ја пишувало вистинската цена?

Кинезите сигурно имаат пишано помала вредност али то е то

@ Lux им пиша ли до кај си со царината, пишо што ке направиш удрив мерак на еден таблет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom