- Член од
- 1 февруари 2007
- Мислења
- 13.039
- Поени од реакции
- 2.270
Ке си вратиш при извоза от странство ДДВ-то,па ке си го платиш во Македониja.А ако ддв то е платено во странство?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ке си вратиш при извоза от странство ДДВ-то,па ке си го платиш во Македониja.А ако ддв то е платено во странство?
Дури бев на одмор ми стасало писмо од царина за пратката, првпат ми се случува ова и колку што разбрав треба:
- скен/принтскрин од трансакцијата на алиекспес
- доказ од тгрансакцијата од банка
Само овие две работи да им пратам по емаил? Пошо од Прилеп сум
што зема да те царинат.....
ја имав куп работи (гардероба, накит) почнаа да ми стигнуваат ден за ден ни царина ни ддв платив
Телефон од 102$
Пред месец дена зедов ист таков па помина без проблем, ваљда овој го отвориле
Јас вчера пробав да порачам еден телефон, но денес ми стигна Payment Confirmation Required демек треба дополнително да се потврди порачката со тоа што ќе испратам слика од кредитната картичка со првите 6 и последните 4 бројки од картичката и слика од пасош или лична карта. ваше мислење дали е сигурно ???
И уште нешто: Каква картичка да си извадам за да мошам да вршам плаќање кај кинезите дали може Visa Electron
од кај порача?
Кој им е емаилот на овие царинска испостава Скопје?
Телефон од 102$
Пред месец дена зедов ист таков па помина без проблем, ваљда овој го отвориле
И на оваа пратка ти пишуваше помала вредност на пакетот И сепак ти барале да се царини или си ја пишувало вистинската цена?