Дрогирање во центарот на Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Caffè
  • Време на започнување Време на започнување
па што се дувате толку дека сте јаки дувачи :D вие сте збореле за едно димче само... омг

Ти спомнуваш мерни единици,јас ти одговорив само.

А и не знам со која цел сега вовлекуваш кој колку бил наркоман.Според твојата логика ај да земеме зависник од хероин и некој од многубројните скопски пијандури и да ги оставиме да се расправаат за да видиме кој е во подобар зошто они само имаат право да дискутираат.

па што се дувате толку дека сте јаки дувачи :D вие сте збореле за едно димче само... омг
--- надополнето: 24 јули 2013 во 12:19 ---

не.... или се дилери или џанкери друго нема :D
--- надополнето: 24 јули 2013 во 12:20 ---
100% си сигуран значи ок, имало многу дилери и џанкери на форумот. Гледам и модератори станале со дување. (по твојот пост де)

Ти како двоцевка најмалку имаш право да коментираш дали треба да се превземе нешто во врска со тоа дали некој решил да пуши гане.Што толку те фати паника што пред тебе запалиле,ти кога шеташ со дечко ти дали тогаш некој нешто треба да превземе?Зошто според тебе би требало на некој да му биде срам и да се крие кога ужива во оваа билка?Се уби од бранење на правата на хомосексуалците а ваму мрчиш за сосема нормална и секојдневна појава која тебе не ти задира во граѓанските права.Зошто двојни аршини бе детуле?Ти што би превземал во врска со појавава која толку те возбуди па дури и тема си отворил на форумов?

Марихуаната дрога:pos:

Ау, како заклучи дека сум двоцевка? Ако на форум ги бранам правата на хомосексуалците не значи дека сум и хомосекауалец. А и да сум, зошто да не смеам да бидам против конзумирање на трева во јавност? Еве ја лично се оправам и само ако вдишам дим од некој што пуши во близина, а што да прави некој што не може да го поднесува мирисот на димот од тревата, а околу него 5-мина запалиле? Заради тоа шо на некои им текнало да се опуштаат и смеат, не мора да значи дека и некој околу нив сака. Затоа, по дома секој нека си прави што сака.
Во ред е да има кафичи каде што ќе идат оние кои сакаат да дуваат, ама замисли во Тренд кафе да се пуши трева, и после да се смеат ко мрднати пола саат.. не би рекол дека е во ред.

Ајмо уште една тема со докази дека марихуаната е поздрава од се, воздухот што го дишиме е штетен а марихуаната не и сл.

Тревата не е дрога , така што не гледам поента да се коментира на темава .
Од аспект на дефиницијата, дрога е. Ама од аспектот на истата таа дефиниција дрога се и тутунот и алкохолот, а легални се.

Мене ми смета класификацијата на марихуната како дрога, најмногу затоа што сето тоа прави збрка во поимањето на поимот дрога кај помладите.
На пример, копиљ/копиљка иде на журка и повеќе од пола присутни пафкаат травче. Нормално е да посака да проба, и нормално е да увиди дека ефектот и последиците (краткорочните), не се ништо пострашни од тутунот па и алкохолот (ма алкохолот има заебани последици следното утро).

И што се случува? Некој само што научил дека „дрогата„ е ОК, дека не е ништо страшно и дека сите лажат кога кажуваат дека предизвукува зависност.
Се губи инхибицијата во некоја следна прилика да се одбие да се проба она што навистина е дрога: Хероин, кокаин, и/или цел дијапазон нови синтетички страња што тек треба да почнат да бидат присутни во земјава.

Марата треба да ја дестигматизираат и да ја направат барем полулегална, достапна на медицнски рецепт. Со тоа би подложела на контроли на квалитет, а вака се дуваат страња шверцани од Албанија, тешки прсканици со тони најзаебани пестициди, и со господ-знае-што-друго за да „удира повеќе„. Дури се зборува дека за прскање се употребува од новата синтетичка дрога од САД, која таму легално се продава: Bath salts. Денес е лошо време е за љубителите на травата.
Ме чуди што и овде на форумов има толку неинформирани луѓе, па уште и насловов... Во пола европа си павкаат на улица, по паркови... неколку пати ме прашуваа за ризла (ваљда им личам дека би требало да имам). Прошетајте до Амстердам, да видите што е пафкање. ;)

Катастрофаааа, до кај стигна државава... и права му се дадоа на гејовите :datisepluknam: и ги поддржуваат дрогирашиве на еден начин што не превземаат мерки.
И не ми кажувајте пушење трава и дрогирање не било исто... што е џоинтот? - Сладолед или дрога? - Дај не зафркавајте :facepalm:

А кај е државава да превземи мерки, нели кампања отвара да се тргнат алкохолот, дрогата, да се избери живот... епа ајде кај е кампањата... катастрофа, еден ден ќе биде страв да ти е да искочиш од дома :(

100% си сигуран значи ок, имало многу дилери и џанкери на форумот. Гледам и модератори станале со дување. (по твојот пост де)

па коа некој кажува дека треба да има слободен проток ,а уствари сака легализација на неа , што може чоек да помисли

ако бе само зезајте се , Скопје станува бетер од Бруклин :)

Не се зафркавај во 90тите на сите страни имаше шприцови,игли и лажички..Зависници од хероин имаше на сите страни,затоа и немаше ништо читаво нигде низ градот.Денес ситуацијата е барем едно 10 пати подобра од тогаш.

Ајмо уште една тема со докази дека марихуаната е поздрава од се, воздухот што го дишиме е штетен а марихуаната не и сл.

хахахахах се палите ко млади мајмуни :D :D :D
никаде не напишав дека е поздрава од било што, само сакав да посочам дека има многу други работи поштетни кои што ви изгледаат добри за консумирање

Не се зафркавај во 90тите на сите страни имаше шприцови,игрли и лажички..Зависници од хероин имаше на сите страни,затоа и немаше ништо читаво нигде низ градот.Денес ситуацијата е барем едно 10 пати подобра од тогаш.

да се живи и здрави од КХС :)

А и да сум, зошто да не смеам да бидам против конзумирање на трева во јавност? Еве ја лично се оправам и само ако вдишам дим од некој што пуши во близина, а што да прави некој што не може да го поднесува мирисот на димот од тревата, а околу него 5-мина запалиле? Заради тоа шо на некои им текнало да се опуштаат и смеат, не мора да значи дека и некој околу нив сака. Затоа, по дома секој нека си прави што сака.
Во ред е да има кафичи каде што ќе идат оние кои сакаат да дуваат, ама замисли во Тренд кафе да се пуши трева, и после да се смеат ко мрднати пола саат.. не би рекол дека е во ред.
Исто ти е и пушењето и мавањето у шупак е иста работа и двете се перверзни.
Не знам што за тебе значи Тренд кафе ама е исти к*р како и други кафичи.

a sto e marihuanata be zacin za vo jadenje ?:facepalm:
Пробај зачини си некое јадење со неа, да видиш колку добро ќе ти излезе. После тоа секое следно јадење ќе си го правиш само со овој зачин. :D

хахахахах се палите ко млади мајмуни :D :D :D
никаде не напишав дека е поздрава од било што, само сакав да посочам дека има многу други работи поштетни кои што ви изгледаат добри за консумирање

Свесен сум за позитивните и негативните придобивки, само клише е веќе да се расправа на таа тема, се оди во крајности, едните пристрасно ја препорачуваат повеќе од вода, другите ја прават масовен убиец и сл. Секогаш кога ќе се спомне марихуана се преминува на тие муабети.

А од каде тоа не е дрога , кога предизвикува халуцинации и се постигнува ефект на десконцентрираност. Можеби нее тешка дрога али сепак се вбројува и се смета за дрога.
why-so-serious-cat.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom