Велика Британија доби престолонаследник

• Креатор на темата Креатор на темата Pina
  • Време на започнување Време на започнување
Мех, исто ти се фаќа, ти одговара Македонија до Токија, ама кога се работи за други земји тогаш е неправда. Може Голема Македонија, ама несмее Голема Албанија, итн итн...

Како тоа исто ти се фаќа?Друга ера, други норми, друго општество.А и на крај крајава што има на мене тоа да ми го префрлаш?Јас да не сум случајно потомок на таа фамилија?За разлика од овој.Детето се родило и сега ајде лигавење, ширење пропаганда низ целиот свет за ебаната кралска фамилија која сјебувала и сјебува сè живо и диво пред себе, и дете кое за жал ќе стане крвопијец како неговите претци во таа фамилија.Фамилијарна традиција е да стануваш крвопијец тука:

d795a34b80a31f28_Prince_William_Afghanistan.jpeg

--- надополнето: 23 јули 2013 во 10:22 ---
како прво ја немам никаква допирна точка со британија и од кај ќе видам во иднина што би се случувало таму? ( и не ме интересира, освен ако не ме однесе патот да живејам во иднина)

Тогаш или ти не си доволно информиран во врска со тоа што се случува секогаш во кралските фамилии како оваа погоре или пак си информиран ама само се правиш наудрен.Жалам.
--- надополнето: 23 јули 2013 во 10:23 ---
Продолжете. :icon_lol:

Фала.

Како тоа исто ти се фаќа?Друга ера, други норми, друго општество.А и на крај крајава што има на мене тоа да ми го префрлаш?Јас да не сум случајно потомок на таа фамилија?За разлика од овој.Детето се родило и сега ајде лигавење, ширење пропаганда низ целиот свет за ебаната кралска фамилија која сјебувала и сјебува сè живо и диво пред себе, и дете кое за жал ќе стане крвопијец како неговите претци во таа фамилија.Фамилијарна традиција е да стануваш крвопијец тука:

d795a34b80a31f28_Prince_William_Afghanistan.jpeg

--- надополнето: 23 јули 2013 во 10:22 ---

Тогаш или ти не си доволно информиран во врска со тоа што се случува секогаш во кралските фамилии како оваа погоре или пак си информиран ама само се правиш наудрен.Жалам.
--- надополнето: 23 јули 2013 во 10:23 ---

Фала.

Е баш ме интересира ти да беше крал каков ќе беше, немаше ли и ти да бидеш крвопијец? Ало, кралско семејство се. што ти е чудно.
кај нас на претседателот мандатот му е 4 години, па не знае побрзо од кај да фати да краде, да граба, да зема што е можно повеќе. е овој принцот си е цел живот на власт и полека си краде, барем да не го сетиш.
и што воопшто се расправа на темава какви биле, што биле. па си можат, си се.
зошто сеа цел свет не коментира, а цела Британија не слави дека се породила снаата на комшиката на мајка и од Кејт? зашто во овие е моќта. секој знае какви се, дека се крвопијци, паразити, вакви, такви, ама мора да прославуваат и оро да играат.
ама зборот ми беше дека ги личи што се такви. да се правиме ја и ти крвопијци, паразити е тогаш не чини, тогаш е глупаво, ама за овие не за џабе се рекло дека се луѓе со сина крв.

Политичарите се далеку поголеми крвопијци на народот и државата отколку овие кралски семејства кои денеска се сведени само колку за украс и одржување на некаква си ројална традиција демек ете Британија била и сеуште е кралство, но сепак државата е парламентарна, демократска и плурална со сите нормални политички марифети редовни избори и.т.н.
Поголем крвопиец е премиерот Камерон како и бившиот Блер отколку Елизабета, Чарли и остала Бакингемска компанија кои сеуште живеат раскошно на стара традиционална ројална слава !

Политичарите се далеку поголеми крвопијци на народот и државата отколку овие кралски семејства кои денеска се сведени само колку за украс и одржување на некаква си ројална традиција демек ете Британија била и сеуште е кралство, но сепак државата е парламентарна, демократска и плурална со сите нормални политички марифети редовни избори и.т.н.
Поголем крвопиец е премиерот Камерон како и бившиот Блер отколку Елизабета, Чарли и остала Бакингемска компанија кои сеуште живеат раскошно на стара традиционална ројална слава !

Трагиката е што овие кралски фамилии и нивните лози со векови владееле во своите земји и успешно ја продавале приказната дека имаат некакво наводно благородно потекло демек сина крв што се вели и што на народот успешно му пласирале лага дека се од Бога избрани за да владеат со земјата.Па кога ќе додадеш дека исклучиво меѓусебно се мешале со останатите носители на т.н.сина крв ќе сфатиш дека не се ништо повеќе од паразити а кој сака може да ги брани и да им се воодушевува и добро е што конечно немаат толкаво влијание.Тоа што сега немаат моќ како порано не ги исклучува од групата на крвопијци.

Камерон Блер и остали немаат теорија да се споредуваат во однос на богатството на кралската фамилија стекнато погоди како и на кој начин.

Трагиката е што овие кралски фамилии и нивните лози со векови владееле во своите земји и успешно ја продавале приказната дека имаат некакво наводно благородно потекло демек сина крв што се вели и што на народот успешно му пласирале лага дека се од Бога избрани за да владеат со земјата.Па кога ќе додадеш дека исклучиво меѓусебно се мешале со останатите носители на т.н.сина крв ќе сфатиш дека не се ништо повеќе од паразити а кој сака може да ги брани и да им се воодушевува и добро е што конечно немаат толкаво влијание.Тоа што сега немаат моќ како порано не ги исклучува од групата на крвопијци.

Камерон Блер и остали немаат теорија да се споредуваат во однос на богатството на кралската фамилија стекнато погоди како и на кој начин.

Сина крв непостои, сите луѓе имаат иста човечка црвена крв ... :D
Инаку кажав и претходно дека сето тоа е минато, Историја, они веќе немаат скоро никакво посилно влијание ниту во Велика Британија, а уште помалку па имаат некакво влијание во некои од бившите колонии кои веќе со децении/векови наназад се независни земји !
Они се еден вид на декор, украс, шмек и ништо повеќе ...
Државата се нарекува Кралство(исто како што Кралства сеуште се нарекуваат и Шпанија, Холандија, Белгија, Норвешка и.т.н.) но всушност си е нормална демократска, плурална и парламентарна држава во која има редовни избори на кои се бираат политичарите исто како и во земјите кои се Републики !
Нивните претци кои владееле со пола планета во минатите векови биле крвопијци, така да ги наречеме, но моментално далеку поголеми крвопијци се политичарите а ројалниот раскош и богатството кое го имаат овие кралски фамилии е претежно оставштина т.е. на стара слава !
Мада незнам зашто толку многу се плука по Британската Империја која да точно управувала со пола планета(така иде зборот) но баш поради таа Британска Империја и моќ денеска цел свет збори Англиски јазик(прв светски јазик) кој е и официјален во неколку држави на планетава(големи држави), таа Британска империја е всушност мајка на денешни Канада, САД, Австралија... кои се помеѓу најуспешните земји во светот по сите можни критериуми па и нашата држава е свртена токму кон тие држави(про-западно) како и многу други држави и во Европа а и пошироко !
Ако Британскиот крал/принц вотева е крвопија тогаш и Аце наш коњатиот воин и Филип и сите останати биле исто така тешки крвопии, ако Британската Империја била планетарна крвопија тогаш и Империјата на Аце-наш била потполно истото ... а и секоја друга Империја на планетава низ Историјата !

Е баш ме интересира ти да беше крал каков ќе беше, немаше ли и ти да бидеш крвопијец? Ало, кралско семејство се. што ти е чудно.

и што воопшто се расправа на темава какви биле, што биле. па си можат, си се.
зошто сеа цел свет не коментира, а цела Британија не слави дека се породила снаата на комшиката на мајка и од Кејт? зашто во овие е моќта. секој знае какви се, дека се крвопијци, паразити, вакви, такви, ама мора да прославуваат и оро да играат.
ама зборот ми беше дека ги личи што се такви. да се правиме ја и ти крвопијци, паразити е тогаш не чини, тогаш е глупаво, ама за овие не за џабе се рекло дека се луѓе со сина крв.

Од кај па ти знаеш каков ќе бев јас ако бев крал?Тебе те интересира но не можеш да знаеш, а чим не можеш да знаеш, не можеш и да коментираш.
Друго, не слави цел свет, има луѓе кои го критикуваат ова.Кралскава фамилија како „реклама“ се за нивната држава, ама тоа што поминало низ нивните раце тоа не им одговара многу да го дискутираат.Еве, и жена ми се породи и сега што? Треба да го шлапнам тоа на билборд некаде?Лицемерие до бескрај....
--- надополнето: 23 јули 2013 во 20:35 ---

Да бе, овие кралевиве и кралициве се за жалење, Елизабета нема ама баш никакво влијание нели, она само така без врска фигурира во политиката на Британија.

Нека му е здраво и живо, ама претераа... мора ли цел свет да ги знае :)

Royal baby: Prince William and Catherine name son George

24 July 2013 Last updated at 17:51 GMT
Help
The Duke and Duchess of Cambridge have named their son - George Alexander Louis.
The first child of Prince William and Catherine, who is third in line to the throne, will be known as Prince George of Cambridge.
Royal correspondent Nicholas Witchell broke the news live on air.

http://www.bbc.co.uk/news/uk-23443512

Да е здрав и жив и да си троши пари од даноци како нашава „кралска фамилија“, без усул....него му стаиле Александар во имево - тек сега има да имаме name dispute....

Нека биде жив и здрав престолонаследникот на тронот ама не е он бре од Аматерацу како хирохито кој Јапан од деветта економска сила пред ВВ2 ја направи јапан во втора економска сила за време на своето владење се до 1988 и тоа е успех а не пиење туѓа крв.

Што пак толку критика кон кралското семејство??

Бидејќи ја направи Британија една од најмоќните империи?

Бидејќи први почнаа да ја развиваат науката со огромни награди за природонаучниците(нешто што после векови Турција го примени т.е Отоманска империја)?

Или е крвопиец бидејќи на граѓаните им овозможија не само гордост и илузија(како нашиве0 туку и пристоен живот и многу богатство вклучително и најголемиот дијамант на светот(кој за мене лично не вреди НИШТО).

Сепак за разлика од нашиве "кралеви" тие барем постигнале нешто и работеле за интересите на својот народ.

Тука е и Шведската кралска фамилија која ја нема воведено земјата во војна два века и затоа и прадедовците не раскажуваат приказни за фашисти, нацисти партизани и смрт од замрзнување туку волво од правење лагери почна да прави автомобили и камиони а САБ авиони и додека другиве војува Шведска ќареше со позајмици и злато а им даваше експлозиви и метали кои овие ги користеа да се убиваат, сепак штетата е што кај Шведска либерализмот денес денес е чист опозит на радикализмот во Иран и КСА но тоа е друга приказна.

На крај краеви губитниците имаат право да се лутат ама некако ги заборавивте францизите за она "срање у руанди" бидејќи да е само тоа арно ќе да беше.

Ехх нашиве да работеа така за општ бенефит на општеството и развој во сите сфери наместо продажба на илузии, лоботомии и приказни како тече мед и млеко.

Нејсе фактите се тие а кој како сака нека ги интерпретира.
--- надополнето: 25 јули 2013 во 13:00 ---
http://www.bbc.co.uk/news/uk-23443512

Да е здрав и жив и да си троши пари од даноци како нашава „кралска фамилија“, без усул....него му стаиле Александар во имево - тек сега има да имаме name dispute....

А замисли да почне да гради споменици и тоа споменици кои ќе лебдат благодарение на цепелин или балони па да направат нова атракција.

Пу немаат власт се е во премиерот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom