STEALTH
God is a DJ
- Член од
- 25 ноември 2011
- Мислења
- 10.722
- Поени од реакции
- 14.789
Целата генерација му должи многу на MSN-от бидејќи токму таму научивме да пишуваме со голема брзина.
Tоа беше местото каде што сфативме дека ubavica_so_ubavi_oci_14_xxx@hotmail.com не е соодветна е-маил адреса.
Но најмногу од сè, MSN-от нè научи како да пронајдеме љубов.
Нашиот ден се состоеше од училиште и поминати часови на MSN.
Сите „фаца“ луѓе имаа име со различни симболи
Пишувањето делови од песни додека слушате музика беше најчеста лична порака поставена на МSN.
Правевме сè за тој/таа да нè забележи. Во тоа беше вклучено постојаното приклучување и исклучување од МSN.
Знаевме дека нешто сериозно се пишува кога ќе видевме дека пишува веќе подолго време.
Кога ќе се приклучеше личноста која ја сакавме, чекавме и по 10 минути пред да започнеме разговор за да не помислат нешто.
Бевме толку многу трпеливи.
Моментот кога намерно пишувавме нешто кај некој, преправајќи се дека на грешка сме го згрешиле прозорчето.
Често пати ја користевме опцијата „appear offline“ за да избегнеме да зборуваме со некого.
Го помните „nudge“ кое го користевме доколку некој не ни враќаше?
Често пати го прашувавте вашите пријатели дали некој е онлајн само за да проверите дали некој ве блокирал.
Превземено од fakulteti.mk
Да не се заборави

Tоа беше местото каде што сфативме дека ubavica_so_ubavi_oci_14_xxx@hotmail.com не е соодветна е-маил адреса.

Но најмногу од сè, MSN-от нè научи како да пронајдеме љубов.

Нашиот ден се состоеше од училиште и поминати часови на MSN.

Сите „фаца“ луѓе имаа име со различни симболи

Пишувањето делови од песни додека слушате музика беше најчеста лична порака поставена на МSN.

Правевме сè за тој/таа да нè забележи. Во тоа беше вклучено постојаното приклучување и исклучување од МSN.

Знаевме дека нешто сериозно се пишува кога ќе видевме дека пишува веќе подолго време.

Кога ќе се приклучеше личноста која ја сакавме, чекавме и по 10 минути пред да започнеме разговор за да не помислат нешто.

Бевме толку многу трпеливи.

Моментот кога намерно пишувавме нешто кај некој, преправајќи се дека на грешка сме го згрешиле прозорчето.

Често пати ја користевме опцијата „appear offline“ за да избегнеме да зборуваме со некого.

Го помните „nudge“ кое го користевме доколку некој не ни враќаше?

Често пати го прашувавте вашите пријатели дали некој е онлајн само за да проверите дали некој ве блокирал.

Превземено од fakulteti.mk
Да не се заборави