Неколку работи кои ги правевме на стариот добар "MSN Messenger"

• Креатор на темата Креатор на темата STEALTH
  • Време на започнување Време на започнување

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.722
Поени од реакции
14.789
Целата генерација му должи многу на MSN-от бидејќи токму таму научивме да пишуваме со голема брзина.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-1.gif

Tоа беше местото каде што сфативме дека ubavica_so_ubavi_oci_14_xxx@hotmail.com не е соодветна е-маил адреса.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-2.jpg

Но најмногу од сè, MSN-от нè научи како да пронајдеме љубов.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-3.gif

Нашиот ден се состоеше од училиште и поминати часови на MSN.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-4.jpg

Сите „фаца“ луѓе имаа име со различни симболи

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-5.jpg

Пишувањето делови од песни додека слушате музика беше најчеста лична порака поставена на МSN.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-7.jpg

Правевме сè за тој/таа да нè забележи. Во тоа беше вклучено постојаното приклучување и исклучување од МSN.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-8.jpg

Знаевме дека нешто сериозно се пишува кога ќе видевме дека пишува веќе подолго време.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-9.jpg

Кога ќе се приклучеше личноста која ја сакавме, чекавме и по 10 минути пред да започнеме разговор за да не помислат нешто.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-10.jpg

Бевме толку многу трпеливи.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-11.jpg

Моментот кога намерно пишувавме нешто кај некој, преправајќи се дека на грешка сме го згрешиле прозорчето.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-12.jpg

Често пати ја користевме опцијата „appear offline“ за да избегнеме да зборуваме со некого.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-13.gif

Го помните „nudge“ кое го користевме доколку некој не ни враќаше?

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-14.jpg

Често пати го прашувавте вашите пријатели дали некој е онлајн само за да проверите дали некој ве блокирал.

20130721-raboti-koi-gi-pravevme-na-stariot-dobar-msn-messenger-15.jpg

Превземено од fakulteti.mk

Да не се заборави :)

Правевме сè за тој/таа да нè забележи. Во тоа беше вклучено постојаното приклучување и исклучување од МSN.

Oва ме инспирира сега да им одам по потколеница на оние што ме игнорираа :icon_lol:

Децата родени во 21виот век: "WTF is this shit? Ја чувствувам носталгија по стариот chat на Facebook :гик:"

Ми фали звукот коа некој ќе ти пише, го немам уклучено може една година. Исто и пријатели страната беше закон али штета што изумре и тоа. Сеа коа ќе го видам твитеров ми се гади. :unsure:

Имаше и тоа MSN plus, мислам дека така се викаше, овозможуваше името да си го напишеш во различна боја/фонт :D

Имаше и тоа MSN plus, мислам дека така се викаше, овозможуваше името да си го напишеш во различна боја/фонт :D

А тие што немавме, ги гледавме имињата и некои бројки/букви/шифри од страна :D
Ej, браво за темава, какви спомени човече :rolleyes:

па му правиш ТЈУНИНГ симињаш од мес блек некој фори да можеш неограничено нудге, да го спамуваш и да му го укочиш мсн от да неможе да гледа дека му пишуваш, и врвот имав програмче MSN FREEZER само го пишуваш мсн от стискаш freeze и што сака нека направи нема да може да се логира на мсн, ама тоа само додека ти е уклучен мсн фреезе... :)
Ми фали тоа ем ес ен от ама фејсбуков уби се живо и мсн и свети мсн :)

и top.mk :D
Ми фали звукот коа некој ќе ти пише, го немам уклучено може една година. Исто и пријатели страната беше закон али штета што изумре и тоа. Сеа коа ќе го видам твитеров ми се гади. :unsure:

Хахахаха

^ne be se pojavuvaa i poraj toa sto gi nemas :-)
Jas imav edno ukradeno *begajbe* medo eden :-D
Najbolje emot icon. I vo real life potegot uste go koristam :-D
I imav posebni zvuci namesteno za koa ke se ukluci biten nekoj :-D
Uvek comic sans ms koristev, ili crni ili temno liljakovi, kirilica :-D
Site zenski toj font go koristea. Reper za smizli bese, sammo ja ne bev smizla poso kirilica pisuvav xD
Ubavo bese <3

2006
http://web.archive.org/web/20061217051531/http://www.prijateli.com.mk/

2008
http://web.archive.org/web/20080828191134/http://prijateli.com.mk/

Флешбек само за вас

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom