HTC Windows 8S vs LG Optimus L7 II

• Креатор на темата Креатор на темата Ne_sum_ja
  • Време на започнување Време на започнување

За исти пари што би одбрале?

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.958
Поени од реакции
37.081
Локација
Скопје
Истекува договорот и направив мала анализа па воден од буџетот падна одлукава на овие два телефони.

И двата чинат по 5 илјадарки според мојава претплата па неможам да се решам.

За сеа имам HTC па задоволен бев на почетокот, али на подолг рок од 2 години не ми ги исполни некако очекувањата, почна да биде спор, да се блокира често итн.. Додека па со LG сум немал контакт и не би знаел што телефончиња прават. По перформанси LG-то е појако али ова HTC е па друга платформа.

До недела мора да се решам кое ќе биде. :)

Па ве очекувам за мислење.

a Desire x?
или не ти доаѓа во предвид?

Јас го имам HTC 8S уште кога излезе и презадоволен сум од него, особено од исдржливоста на батеријата. Неделава бев на Егзит и 4ипол дена издржа без полнење, цело време пуштен и одвреме-навреме се пуштав на Wi-Fi. На почетокот кога го земав немаше нешто многу апликации, ама еве сега во последно време сите почнуваат да развиваат и тие најпотребните веќе ги имаш... или некои добро алтернативи.

На твое место да сум ја би HTC ради виндовсот само а иначе хардверски Л7 е малце бољи. Најарно е да ги пробаш двата пред да купиш.

ја би земал ХТЦ 8s поради ВиндоусФон 8 издржлива батерија и брз е,а ако сакаш андроид подобро да земеш ХТЦ Дезајр Х и ништо друго

htc desire X чим имаш можност зимај го овој, најдобар е според мене. Во врска со хтц 8с многу му е глупо тоа што работи на windows, другар ми имаше, вика за овој неможеш да најдеш апликација катастрофа е, и после некое време го продаде.

htc desire X чим имаш можност зимај го овој, најдобар е според мене. Во врска со хтц 8с многу му е глупо тоа што работи на windows, другар ми имаше, вика за овој неможеш да најдеш апликација катастрофа е, и после некое време го продаде.

koga e nub nikoj ne mu e kriv

Ако сакаш андорид земи Desire X, ако сакаш виндоус земи 8s. Јас имам Desire X супер е.

Јас мислам дека андроид е многу подобар од видовс така да...

Тој испадна нуб не требаше ни да го зима, инаку за телефонот, го чачкав јас и не е нешто посебно освен за дизајн има 10.

sakas da kazes deka site sto imaat telefoni so windows 8 se idioti i retardi? Ako nemu ili tebe ne ti cini ne znaci deka kaj site e taka

sakas da kazes deka site sto imaat telefoni so windows 8 se idioti i retardi? Ako nemu ili tebe ne ti cini ne znaci deka kaj site e taka
Нигде не реков такво нешто, само реков дека телефонот не ми остави баш некој добар впечаток, е сега ти погрешно што сфати.

Л7мицата нема ништо од кастом софтвер а тоа на LG е срање тешко.

8S ти е подобра опција пошто не се ебаваш со апдејти, а имаш и 720п снимање за разлика од desire x-ot.Нит кочи. нит ништо.Гласно е ако слушаш музика, и ептен добра опција е.

обично сум за android>Windows Phone али у овој случај 8Sов е стварно добро направен, нема да зажалиш ако го земеш.

Desire Xот е ограничен на 480п.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom