T-Mobile Move Balance проблем

• Креатор на темата Креатор на темата Suzuki01
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 јануари 2012
Мислења
603
Поени од реакции
146
Имам Move Balance (1 година стар), и кога ќе го уклучам излага --T-Mobile--- (кај секого е така) и после тоа телефонов се исклучува (екранот е црн)... Некој да ми помогни да го решам проблемов ??? Или како да направам factory reset ?

Го имам јас истиот телефон, и мене така ми направи еднаш на почетокот, го однесов на сервис и таму го направија...

абе да, ама од кичево сум, ако им го однесам, 1 месец нема да го видам... Вака ако некој можи да ми кажи што како, многу подобро би било...
П.С. Прочитав негде се правело мастер ресет на Volume Up+Volume Down+Power Button, ама кај мене излага

Firmware update
Step 1/2
Unpacking
------------

Update failed

Имам Move Balance (1 година стар), и кога ќе го уклучам излага --T-Mobile--- (кај секого е така) и после тоа телефонов се исклучува (екранот е црн)... Некој да ми помогни да го решам проблемов ??? Или како да направам factory reset ?
Уклучи го и штом излезе тоа Т-Мобиле притисни пак на копчето за уклучување што и е чувај го така додека се ресетира (околу 10 секунди). Ако и тоа не помогне сервис му е мајката.

абе да, ама од кичево сум, ако им го однесам, 1 месец нема да го видам... Вака ако некој можи да ми кажи што како, многу подобро би било...
П.С. Прочитав негде се правело мастер ресет на Volume Up+Volume Down+Power Button, ама кај мене излага

Firmware update
Step 1/2
Unpacking
------------

Update failed

volup+power dok ne iskochi rozeviot ekran,tapkash volup dok ne ti se izbaci recoveryto, biras wipe data i posle restartiras.знам дека ако го држиш power предолго се гаси мобот така да треба да му погодиш тајминг

Значи излага розевиот екран, тапкам volumeup, ништо не се случува

Sent from my Live With Walkman using Tapatalk 4

Зошто 1 месец на сервис ? мене алфа мобиле за 1 ден ми го направиа.

^Не е од Скопје а телефонот му е под гаранција (ваљда ради тоа).

^Не е од Скопје а телефонот му е под гаранција (ваљда ради тоа).
Заеби тоа гаранција јас го брикнав мојот, и ми рекоа дека можам да го носам во т-мобиле и да кажам дека така сам се расипал бидејќи беше уште под гаранција, ми го вратиа од т-мобиле и пишуваше мастило на гаранцијата а немаше ништо и тоа е што ќе правиш. Среќа од алфа мобиле ми го направиа за 1 ден бидејќи сум од Гевгелија и немаше шанси два пати да одам за Скопје. Инаку овие тука го чекав по 1-2 месеца и ништо не направиа врска си немат.

Заеби тоа гаранција јас го брикнав мојот, и ми рекоа дека можам да го носам во т-мобиле и да кажам дека така сам се расипал бидејќи беше уште под гаранција, ми го вратиа од т-мобиле и пишуваше мастило на гаранцијата а немаше ништо и тоа е што ќе правиш. Среќа од алфа мобиле ми го направиа за 1 ден бидејќи сум од Гевгелија и немаше шанси два пати да одам за Скопје. Инаку овие тука го чекав по 1-2 месеца и ништо не направиа врска си немат.
Мене еден тука на форум демек ке ми даде сим анлок код и го утна па си го блокирав, а ми беше под гаранција. Од т-мобајл ми рекоа неовластен сервис нешто а-у и не ми ја прифатија гаранцијата и ми бараа 300 денари за да го опраат ама пак ке си работи само на картички од т-мобајл. Им викам заебете тоа, дајте го ваму, па ми го декодираа за 400 и сеа рраат сум. А во Скопје чекав 3 работни дена, не видов некоја мака. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom