Имам Move Balance (1 година стар), и кога ќе го уклучам излага --T-Mobile--- (кај секого е така) и после тоа телефонов се исклучува (екранот е црн)... Некој да ми помогни да го решам проблемов ??? Или како да направам factory reset ?
Уклучи го и штом излезе тоа Т-Мобиле притисни пак на копчето за уклучување што и е чувај го така додека се ресетира (околу 10 секунди). Ако и тоа не помогне сервис му е мајката.Имам Move Balance (1 година стар), и кога ќе го уклучам излага --T-Mobile--- (кај секого е така) и после тоа телефонов се исклучува (екранот е црн)... Некој да ми помогни да го решам проблемов ??? Или како да направам factory reset ?
абе да, ама од кичево сум, ако им го однесам, 1 месец нема да го видам... Вака ако некој можи да ми кажи што како, многу подобро би било...
П.С. Прочитав негде се правело мастер ресет на Volume Up+Volume Down+Power Button, ама кај мене излага
Firmware update
Step 1/2
Unpacking
------------
Update failed
Заеби тоа гаранција јас го брикнав мојот, и ми рекоа дека можам да го носам во т-мобиле и да кажам дека така сам се расипал бидејќи беше уште под гаранција, ми го вратиа од т-мобиле и пишуваше мастило на гаранцијата а немаше ништо и тоа е што ќе правиш. Среќа од алфа мобиле ми го направиа за 1 ден бидејќи сум од Гевгелија и немаше шанси два пати да одам за Скопје. Инаку овие тука го чекав по 1-2 месеца и ништо не направиа врска си немат.^Не е од Скопје а телефонот му е под гаранција (ваљда ради тоа).
Мене еден тука на форум демек ке ми даде сим анлок код и го утна па си го блокирав, а ми беше под гаранција. Од т-мобајл ми рекоа неовластен сервис нешто а-у и не ми ја прифатија гаранцијата и ми бараа 300 денари за да го опраат ама пак ке си работи само на картички од т-мобајл. Им викам заебете тоа, дајте го ваму, па ми го декодираа за 400 и сеа рраат сум. А во Скопје чекав 3 работни дена, не видов некоја мака.Заеби тоа гаранција јас го брикнав мојот, и ми рекоа дека можам да го носам во т-мобиле и да кажам дека така сам се расипал бидејќи беше уште под гаранција, ми го вратиа од т-мобиле и пишуваше мастило на гаранцијата а немаше ништо и тоа е што ќе правиш. Среќа од алфа мобиле ми го направиа за 1 ден бидејќи сум од Гевгелија и немаше шанси два пати да одам за Скопје. Инаку овие тука го чекав по 1-2 месеца и ништо не направиа врска си немат.