Изглед лаже
Која е потребата од овој оператор? Мене ми наликува на себегетоизирање.
Доколку операторов нуди бесплатни (ефтини) разговори меѓу Македонија-Албанија-Косово неговата намена можам да ја разберам и оправдам. Но доколку работи локал и ги таргетира само Македонците со етничко Албанско потекло ...тогаш и нема некоја светла иднина
Што е следно? Ромафон - 50 мкд кредит и бесплатни разговори на територијата на Шутка?
Себегетоизирање од кое се има корист.
Со овој оператор ќе се докаже дека албанците се способни да работат во телефонските оператори , се способни да менаџираат...
Досега македонците не убедуваа дека албанците се вработени онолку колку што се образовани , па дури и тоа е многу, сите вработени албанци биле неписмени.
Сум имал прилика да видам во продавници каде се пишувало на неколку јазика зборот Попуст ... но не и на албански. (зарем повише срби и французи има во македонија?)
Ова е работата за која ви збори Урбан84.
Ти му даваш леб , а он те гледа како душман.
Лично јас во Орка имам пазарено доста , и многу албанци пазаруваат ... сум влегол во нивните продавници во различни градови , не сум видел ниеден вработен албанец.
Овие од мобилните оператори исто така многу доцна почнаа да вработат по некој албанец.
Лично јас не ги разликувам продавниците , но свесен сум дека купувам во продавница со идиоти шовинисти менаџери , и немам никаков респект кон нив како фирма , освен за нивните производи.
Овие од Албафон со малку вложување можат да покријат 90% од албанците , пошто албанците живеат во 7-10 града.
Се сложувам со Урбан84 дека Албафон ќе ги натера македонците да размислат дали да продолжат и понатаму со игнорантскиот однос кон албанците.
Не е нормално на Т-мобајл и Т-хом да му оставиш милиони , а они да ти вработат само десетина албанци.
Не можам а да не повторам: Мој познаник отиде во Швајцарија во еден голем маркет , и барал нешто но не се разбирал германски , и одма му нашле вработена албанка.
А овдека се покажувате шовинисти , македонскиот бил официјален и морало све да биде на македонски. (има такви шовинисти што им пречи кога вработен албанец зборува на албански со муштерија албанец)