Albafone - Нов мобилен оператор само за македонските албанци во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата toni-bitola
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Исто и јас сум обесправена од Т- хоме па нема кому да се обратам. Има дефект на линија во канцеларија еднаш месечно, кој го одстрануваат во рок од два работни дена, да не кажувам колкави трошоци и загуби тоа создава, без нет и телефон. А ти си непожелен и си во поболна позиција од мене, оф кутрите вие, стварно ви е тешко во оваа држава.

Нека стават некој оператор во фиксна оти телеком е чисто оболување, а нема никаква замена за него. Другите се бетер. Е тоа би ми било убава вест. А за мобилни Вип се топ за сметки, а тим што е добар не се менува.

nikomu nije lesno vo ovaa drzava :D

ostavi be shumi drumi ne begaj od tema...brojki kazi mi od Egzekutivci vo trite operatori kolku se albanci. kazi mi kakov odnos imaat so 500.000 korisnici ? kazi mi edno (1) sponzortsvo za eden albanski eveniment bilo kakov... jas seuste im nemam videno eden spot/reklama na albanski ...
Со сила се правиш дека појма немаш ?
1. Правичната застапеност што од уста не ја вадите не го опфаќа секој сегмент од животот во државава...
Уставот убаво вика „соодветна и правична застапеност на граѓаните кои припаѓаат на сите заедници во органите на државната власт и другите јавни институции...“
Ја ако сум сопственик на т-мобајл можам ако сакам само руси да вработувам и ти пак не можеш на овој член да се повикаш зошто ја сум сопственик на приватна фирма и ја кажувам кој ќе вработам, а кој не. Државата у овој случај не може да ми наложи 25% од вработените да ми бидат турци, власи, роми или било кои други...

2. Кога влегуваш од косово во Македонија првиот билборд што го гледаш е од т-мобајл и guess what... не е на македонски...
Башка Алсат има цели програми што се со македонски субтитл, а за реклами муабет да не праиме...

Т-Мобиле Македонија ги известува своите корисници дека сè уште не е договорена интерконекција со мобилниот оператор Албафон.

„Преговорите се во тек, но нема договор, и токму од таа причина корисниците на Т-Мобиле Македонија не можат да бираат кон броевите од мрежата на Албафон (со префикс 073)", информираат од Т Мобиле.

Од таму посочуваат дека за сите прашања на оваа тема, корисниците треба да се обратат во Албафон.

http://makfax.com.mk/320625

а другиве оператори направија договор? или само Тмобиле е битен?

Ne deka gi branam albafone i jas ako se prasuvav bi smenil marketing strategija, ali definitivno ke go smenat odnosot koj trite operatori go imaat so albanskite korisnici i samo za toa se raduvam :))

Како не бе некој се спотрчал по вас :pos:а и односот досега беше многу лош :facepalm:
--- надополнето: 16 октомври 2013 во 00:26 ---
Море нека ги одерат прво добро парично па нека ги стават на онаа мрежата на вип што беше :ROFLMAO:(и сега не е нешто многу подобрена :unsure: )

Т-Мобиле Македонија ги известува своите корисници дека сè уште не е договорена интерконекција со мобилниот оператор Албафон.

„Преговорите се во тек, но нема договор, и токму од таа причина корисниците на Т-Мобиле Македонија не можат да бираат кон броевите од мрежата на Албафон (со префикс 073)", информираат од Т Мобиле.

Од таму посочуваат дека за сите прашања на оваа тема, корисниците треба да се обратат во Албафон.
http://makfax.com.mk/320625

Никад да не се поврзат :D

Изглед лаже

Која е потребата од овој оператор? Мене ми наликува на себегетоизирање.

Доколку операторов нуди бесплатни (ефтини) разговори меѓу Македонија-Албанија-Косово неговата намена можам да ја разберам и оправдам. Но доколку работи локал и ги таргетира само Македонците со етничко Албанско потекло ...тогаш и нема некоја светла иднина

Што е следно? Ромафон - 50 мкд кредит и бесплатни разговори на територијата на Шутка?

Себегетоизирање од кое се има корист.

Со овој оператор ќе се докаже дека албанците се способни да работат во телефонските оператори , се способни да менаџираат...
Досега македонците не убедуваа дека албанците се вработени онолку колку што се образовани , па дури и тоа е многу, сите вработени албанци биле неписмени.

Сум имал прилика да видам во продавници каде се пишувало на неколку јазика зборот Попуст ... но не и на албански. (зарем повише срби и французи има во македонија?)
Ова е работата за која ви збори Урбан84.
Ти му даваш леб , а он те гледа како душман.

Лично јас во Орка имам пазарено доста , и многу албанци пазаруваат ... сум влегол во нивните продавници во различни градови , не сум видел ниеден вработен албанец.

Овие од мобилните оператори исто така многу доцна почнаа да вработат по некој албанец.

Лично јас не ги разликувам продавниците , но свесен сум дека купувам во продавница со идиоти шовинисти менаџери , и немам никаков респект кон нив како фирма , освен за нивните производи.

Овие од Албафон со малку вложување можат да покријат 90% од албанците , пошто албанците живеат во 7-10 града.

Се сложувам со Урбан84 дека Албафон ќе ги натера македонците да размислат дали да продолжат и понатаму со игнорантскиот однос кон албанците.

Не е нормално на Т-мобајл и Т-хом да му оставиш милиони , а они да ти вработат само десетина албанци.

Не можам а да не повторам: Мој познаник отиде во Швајцарија во еден голем маркет , и барал нешто но не се разбирал германски , и одма му нашле вработена албанка.
А овдека се покажувате шовинисти , македонскиот бил официјален и морало све да биде на македонски. (има такви шовинисти што им пречи кога вработен албанец зборува на албански со муштерија албанец)

ова е македонија и државотворен јазик е македонскиот. се’ друго е привилегија, а привилегијата се заслужува, не се бара.
ако тоа што си ја бранам државата и нејзините интереси ме прави шовинист, тогаш што ве прави вас кои ги поткопувате сите нејзини закони и норми? така да ако ви се збори албански, трк во албанија каде е државотворен јазик албанскиот и не мрчете премногу.

ова е македонија и државотворен јазик е македонскиот. се’ друго е привилегија, а привилегијата се заслужува, не се бара.
ако тоа што си ја бранам државата и нејзините интереси ме прави шовинист, тогаш што ве прави вас кои ги поткопувате сите нејзини закони и норми? така да ако ви се збори албански, трк во албанија каде е државотворен јазик албанскиот и не мрчете премногу.

бла бла бла...

бла бла бла...
да, да, баш така, ... бла бла бла. ела кај мене во фирма па видиме дали ќе се вработиш. ко партал има да те исфрлат. ја почитуваат државата во која дошле и работат. го научиле јазикот, сета комуникација е на македонски, .... а такви се затоа што имаат почит и култура. нешто што на вас ви фали во огромни количини.
П.С. тоа не се купува на црн пазар

Јас мислам дека во Македонија не треба да се дозволи мобилен оператор на кој ќе се зборува само албански.
Би направиле голема глупост ако не го направат и на македонски...
--- надополнето: 16 октомври 2013 во 18:41 ---
да, да, баш така, ... бла бла бла. ела кај мене во фирма па видиме дали ќе се вработиш. ко партал има да те исфрлат. ја почитуваат државата во која дошле и работат. го научиле јазикот, сета комуникација е на македонски, .... а такви се затоа што имаат почит и култура. нешто што на вас ви фали во огромни количини.
П.С. тоа не се купува на црн пазар

Не те разбирам, ќе ме исфрлат ако не знам македонски или што?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom