Балкански X Factor

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Сакаш да ми кажеш дека ја немаш слушнато: "Дал она зна, ко сам ти ја, шта сам ти знааачиилааа" ?

Дури и да сум ја чул не сум обрнал внимание на такво музичко ''ремек дело''

Ај сега мое мислење за првата епизода :) ги следам долги години странските шоу-а оти навистина има таленти кои заслужуваат да бидат видени. И ова е типично сценарио на X Factor: мора да има еден Сајмон, еден понеутрален (како Луи), една барбика и уште некој освен Сајмон што има доста добар слух. Жељко е ПЛАТЕН да биди строг и да се контри со Кристина, факт (како шо Гери го платија да го „замени“ Сајмон во британското шоу, ништо ново). Сцена каква што доликува за кандидатите да се почувствуваат како ѕвезди, активна публика (y)
Единствена замерка кај жирито - кога пееше нашата, Жељко „мразел“ англиско лигавење, го цитирам „не дека мора да пеете само на српски дека сум националиста“, потоа Кристина кога се исмеа со белото платно на Јована спомна нешто како „тој што има XF треба да пее се, не само српски“. Дајде бе луѓе, олабавете со србизмот уште на почеток :) Замислете ситуација да имаше Македонец во жирито и да се обратеше на Србин со „не ми се свиѓа кога ми пејат на англиски, сакам да слушнам нешто на мојот мајчин јазик македонски“. Сите медиуми би се кренале на нозе кај северниот сосед. Ова беше некоректно...
Засега за ниеден не реков WOW, фаворити ми се парот (ставив линк погоре, беа доста прецизни во хармонизирање шо ретко се гледа и слуша) и последното девојче. Да бидеме искрени не сите кандидати што добија ДА ќе поминеа и кај Сајмон ;)
Чекам да видам шо ќе донесат наредните, имам резервиран термин секој вторник во 21:00 пред телевизор :)

Кога пееше 13 годишното девојче од Босна,пред да почне имаше една песна во шпицата и после пеењето вака идеше we are going up up up така нешто,КОЈА Е(фала унапред)?
А вечерва немаше промашај со натпреварувачите сите беа одлични посебно копијата на Чола :)

Кога пееше 13 годишното девојче од Босна,пред да почне имаше една песна во шпицата и после пеењето вака идеше we are going up up up така нешто,КОЈА Е(фала унапред)?
А вечерва немаше промашај со натпреварувачите сите беа одлични посебно копијата на Чола :)
Burn - Ellie Goulding :)

Ај сега мое мислење за првата епизода :) ги следам долги години странските шоу-а оти навистина има таленти кои заслужуваат да бидат видени. И ова е типично сценарио на X Factor: мора да има еден Сајмон, еден понеутрален (како Луи), една барбика и уште некој освен Сајмон што има доста добар слух. Жељко е ПЛАТЕН да биди строг и да се контри со Кристина, факт (како шо Гери го платија да го „замени“ Сајмон во британското шоу, ништо ново). Сцена каква што доликува за кандидатите да се почувствуваат како ѕвезди, активна публика (y)
Единствена замерка кај жирито - кога пееше нашата, Жељко „мразел“ англиско лигавење, го цитирам „не дека мора да пеете само на српски дека сум националиста“, потоа Кристина кога се исмеа со белото платно на Јована спомна нешто као „тој што има XF треба да пее се, не само српски“. Дајде бе луѓе, олабавете со србизмот уште на почеток :) Замислете ситуација да имаше Македонец во жирито и да се обратеше на Србин со „не ми се свиѓа кога ми пејат на англиски, сакам да слушнам нешто на мојот мајчин јазик македонски“. Сите медиуми би се кренале на нозе кај северниот сосед. Ова беше некоректно...
Засега за ниеден не реков WOW, фаворити ми се парот (ставив линк погоре, беа доста прецизни во хармонизирање шо ретко се гледа и слуша) и последното девојче. Да бидеме искрени не сите кандидати што добија ДА ќе поминеа и кај Сајмон ;)
Чекам да видам шо ќе донесат наредните, имам резервиран термин секој вторник во 21:00 пред телевизор :)
Не мислам дека тоа му беше поентата на Жељко, не збореше само за српски. У право е кога вика, многу е тешко кога некој балканец пробува да пее песна на англиски, не може да се долови на ист начин и се губи мелозвучноста. Има суперталенти што успеваат, ко девојчето 13 годишно што беше. Али најчесто, барем за аматери што уште немале право менторство, треба првин да си почнат од мајчиниот јазик кој го користат секојдневно, па после на странски. Тоа сакаше да каже :)

Очекувајте масовно зачленување на 11 годишни членови со коментари од тип:
Поарно јас да умрев од колку Викторче да испаднеше!!!!!

Не се лоши овие типови на шоуа ама сител не пуштам па шо сака нека биди.

Кога ќе има реприза или па ја има ли цела епизода на YouTube? На средина фатив, од копијата на Чила и ги промашив сите наши претставници. Иначе последното, 13 годишното девојче.. страшно.

Не мислам дека тоа му беше поентата на Жељко, не збореше само за српски. У право е кога вика, многу е тешко кога некој балканец пробува да пее песна на англиски, не може да се долови на ист начин и се губи мелозвучноста. Има суперталенти што успеваат, ко девојчето 13 годишно што беше. Али најчесто, барем за аматери што уште немале право менторство, треба првин да си почнат од мајчиниот јазик кој го користат секојдневно, па после на странски. Тоа сакаше да каже :)

Кој Зелко ли ?
Ма неее,никако не кажа во смисла не сум националиста,не ви викам дека мора на српски да пеете,тоа случајно му се погоди на Македонец така да му каже. ;)

Тоа ме нервира ко што кажаа понапред,олабавете со национализам уште од сам старт ебате србите,а другите во жири као демек не разбираа ништо на Македонски,а да ги опцуеш одма ќе разберат. Затоа ме нервира што се пикаат нашите по вакви "шоуа" ем секогаш се ко 13-то прасе,ем треба да се посрбенчат за да бидат разбрани од господата пола милион народ,муслимански пустењаци и нормално народот пратен од господ црвите. Ко што приметив Хрвати немаше,само една самоволно што си се пријавила,не се глупи да им ги слушаат срањата на србите,затоа ние никогаш нема да успееме,зошто не знаеме сами,еве Идолот беше одличен за прв светски бренд,што не продолжија ?

Нема врска ај,и онака на крај црвин ќе победи така да безцелно е да се збори.

Кој Зелко ли ?
Ма неее,никако не кажа во смисла не сум националиста,не ви викам дека мора на српски да пеете,тоа случајно му се погоди на Македонец така да му каже. ;)
Не кажа на српски, кажа на мајчин јазик. Сигурен сум. Цинично би било да вика дека не може да се истакне пејачот ако не пее на својот јазик, а на македонката да и вика да пее српски.

Не кажа на српски, кажа на мајчин јазик. Сигурен сум. Цинично би било да вика дека не може да се истакне пејачот ако не пее на својот јазик, а на македонката да и вика да пее српски.

На сите други им викаше мајчин јазик, на нашите им рече српски. Мајке ми

На сите други им викаше мајчин јазик, на нашите им рече српски. Мајке ми
Чим така онда многу лош потег од него, повлекувам тоа што кажав.

Чим така онда многу лош потег од него, повлекувам тоа што кажав.
Па Жељко е типичен Србин и да така навистина рече. Сега го ставиа за жири, направи доста слушаност на јутјуб и сега си мисли којзнае што е :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom