AlternativeF
госпожата од втори
- Член од
- 1 мај 2006
- Мислења
- 4.830
- Поени од реакции
- 7.575
А знае некој да објасни што значи Stage 1, Stage 2... Што е разликата?
Мислиш на различните типови на чипови (standard, pro2 и ultimate)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не, туку гледам на интернетов на пр. за да чипуваш има Stage 1, Stage 2... Али ко што разбрав Stage 1 било само софтверски, Stage 2 софтвер + турбо ова она...Мислиш на различните типови на чипови (standard, pro2 и ultimate)?
https://www.facebook.com/RaceChipMacedonia
racechipmacedonia@gmail.com
pogolema moknost za benzinski i dizel motori.
Neznam dali da vi se smejam ili da ve zalam, patem vasata oficijalna strana ne postoi.Малце да не подлажнувате со она 1.5 литар гориво? На сајтот на RaceChip и на официјалниот fan page за Македонија стои до литар, вие измисливте нов чип или само си правите финти?![]()
Пријателче, луѓето не работат веќе со тоа. Нема пазар во Македонија на увезените крнтии да се ставаат чипови. Ти веројатно си од оние радовишаните што ги увезуваат нелегално преку Бугарија, а?Neznam dali da vi se smejam ili da ve zalam, patem vasata oficijalna strana ne postoi.
Do 1.5l/100km ke dobiete koga vaseto vozilo ke bide tjunirano vo rezim na eko tjuning i sekako zavisi vo kakva sostojba e voziloto.
Drugarce za nelegalen uvoz se dobiva krivicna prijava. Od kade da uvezuvas treba da si gi platis carinskite davacki. Toa tvoe nelegalno preku Bugarija ne mi e poznato, od kade toj muabet?Пријателче, луѓето не работат веќе со тоа. Нема пазар во Македонија на увезените крнтии да се ставаат чипови. Ти веројатно си од оние радовишаните што ги увезуваат нелегално преку Бугарија, а?![]()
Ремап или нов компјутер?
Едното само мене горивните карти и надуво на турбина (ако има турбина).Другото му мене цел софтвер, и ако некој калпазан го праа може слободно да се изблокира се и да ја фрлеш колата у отпад.
Атмосферен мотор и нема некоја корист од чип тјунинг ако не му ставеш спортски филтер и cold box изолација.
После може да му измазнеш усисната грана, да има покус пат, на спортскио филтер да му ставеш друг МАФ сензор, и на крајо сменеш дизните со поголема кубикажа. За издуво исто маанеш катализаторите, ставеш прави цевки и едно резонантно грне да не прде ного и да не фрла огин низ ауспухо... И да се ќефеш как слободно ќе боботе самата машина.
И после да има кој да купува гуми и да тура бензин.
оти плино е за готвејне, нафтата за топлејне, бензино за возејне.![]()