Pinkie Pie
and Deedee
Најпрво да компарираш начини на извршено убиство е неморално и неетички. Последицата е убиство, а начинот на којшто е извршено е најмалку важен. Важна е каузата, а тоа е дека ти не јадеш месо за да можеш да преживееш, туку го јадеш затоа што ти е вкусно, како што на пример Кинезите јадат мачки и кучиња. И не знам во кој аспект си подобра ти од нив, и онака си навикната да јадеш лешови од животни, дали ќе биде тоа куче или кокошка, не прави никаква разлика. Епитетот "ретардиран" наменето за животно, па уште повеќе говори за тебе, отколку за животните.
Патем, знаеш по што се разликуваш ти од животните? Тие имаат пократок систем за варење, пример мачките, кои ја елиминираат целосно внесената храна. Но, тоа не е случај и кај тебе, затоа што човекот има подолги црева, аналогно на тоа, варењето на храната трае подолго, со што настанува гниење на дел од месото во желудникот. Особено штетно е црвеното месо.
И ако воопшто не ти се дискутира притисни одјави, или пишувај си во ЧДА, таму барем немаш потреба да ги елаборираш твоите небулози.
Не зборував со тебе ама вејче ко ме исцитира овде прам за кучето муабет , вие ме натерафте да одам офтопик , секако сум против малтретирањето на животни , ама како и да е , сите еден ден че умриме , исто ко животните шо че умра шо не не прај поразлични и како шо јадиме месо и ние така и тие јада и сакаф да кажам не гледам причина зошто да го чуваш некое куче дома со цел за да го акаш од тераса .
И не јадам црвено месо , стек , освен ако не му клам доматен сос и да биди црвено , и ако не јадам месо то нема да го спречи умирањето на лујгето и животните , убиени или не , родени сме за да умриме , помири се .
Шо ви е бе леле

Ај за жртвите во втора светска војна муабет да прајме шо загинале и шо му праеле....