Идиот убива куче во Битола

• Креатор на темата Креатор на темата Del Boy
  • Време на започнување Време на започнување
Најпрво да компарираш начини на извршено убиство е неморално и неетички. Последицата е убиство, а начинот на којшто е извршено е најмалку важен. Важна е каузата, а тоа е дека ти не јадеш месо за да можеш да преживееш, туку го јадеш затоа што ти е вкусно, како што на пример Кинезите јадат мачки и кучиња. И не знам во кој аспект си подобра ти од нив, и онака си навикната да јадеш лешови од животни, дали ќе биде тоа куче или кокошка, не прави никаква разлика. Епитетот "ретардиран" наменето за животно, па уште повеќе говори за тебе, отколку за животните.
Патем, знаеш по што се разликуваш ти од животните? Тие имаат пократок систем за варење, пример мачките, кои ја елиминираат целосно внесената храна. Но, тоа не е случај и кај тебе, затоа што човекот има подолги црева, аналогно на тоа, варењето на храната трае подолго, со што настанува гниење на дел од месото во желудникот. Особено штетно е црвеното месо.
И ако воопшто не ти се дискутира притисни одјави, или пишувај си во ЧДА, таму барем немаш потреба да ги елаборираш твоите небулози.

Не зборував со тебе ама вејче ко ме исцитира овде прам за кучето муабет , вие ме натерафте да одам офтопик , секако сум против малтретирањето на животни , ама како и да е , сите еден ден че умриме , исто ко животните шо че умра шо не не прај поразлични и како шо јадиме месо и ние така и тие јада и сакаф да кажам не гледам причина зошто да го чуваш некое куче дома со цел за да го акаш од тераса .
И не јадам црвено месо , стек , освен ако не му клам доматен сос и да биди црвено , и ако не јадам месо то нема да го спречи умирањето на лујгето и животните , убиени или не , родени сме за да умриме , помири се .
Шо ви е бе леле :facepalm: само цитирате за нешто ....секој има право да си го кажи своето мислење..само кажете си го не мора да цитирате.....

Ај за жртвите во втора светска војна муабет да прајме шо загинале и шо му праеле....

:pos: ти бре ко да не правиш разлика во зборивите човечно и животинско. како може да кажеш :tapp: човечно или нечовечно за животно. прееска убаво кажав, тоа што не прави различни од животните е имањето свест и разум

Животните имаат и свест и разум, различно од човечкото но сепак имаат а одредени животни имаат и многу повеќе од некои човечки суштества кои освен да спијат, јадат и да се множат ништо друго не знаат ниту ги интересира.

Животните имаат и свест и разум, различно од човечкото но сепак имаат а одредени животни имаат и многу повеќе од некои човечки суштества кои освен да спијат, јадат и да се множат ништо друго не знаат ниту ги интересира.
еве и со тебе4 ќе се согласам, така е!но тоа се повеќе дебили него луѓе. така да според мене има и трета категорија освен луѓе и животни, .... тоа се дебили :D
но сепак, нели ние луЏето сме горди што се разликуваме од животните и баш поради тие особини коии ги набројав (разум и свест)

еве и со тебе4 ќе се согласам, така е!но тоа се повеќе дебили него луѓе. така да според мене има и трета категорија освен луѓе и животни, .... тоа се дебили :D
но сепак, нели ние луЏето сме горди што се разликуваме од животните и баш поради тие особини коии ги набројав (разум и свест)

Еден просечен делфин гарантирам дека ќе ги шишне во интелигенција барем 2/3 форумџии кога би имало тест кој е равноправен и за нас и на нив.

За третата (и најбројна) категорија се слагам, личат на луѓе ама мозок и свест АМЕБА.

Најпрво да компарираш начини на извршено убиство е неморално и неетички. Последицата е убиство, а начинот на којшто е извршено е најмалку важен. Важна е каузата, а тоа е дека ти не јадеш месо за да можеш да преживееш, туку го јадеш затоа што ти е вкусно, како што на пример Кинезите јадат мачки и кучиња. И не знам во кој аспект си подобра ти од нив, и онака си навикната да јадеш лешови од животни, дали ќе биде тоа куче или кокошка, не прави никаква разлика. Епитетот "ретардиран" наменето за животно, па уште повеќе говори за тебе, отколку за животните.
Патем, знаеш по што се разликуваш ти од животните? Тие имаат пократок систем за варење, пример мачките, кои ја елиминираат целосно внесената храна. Но, тоа не е случај и кај тебе, затоа што човекот има подолги црева, аналогно на тоа, варењето на храната трае подолго, со што настанува гниење на дел од месото во желудникот. Особено штетно е црвеното месо.
И ако воопшто не ти се дискутира притисни одјави, или пишувај си во ЧДА, таму барем немаш потреба да ги елаборираш твоите небулози.

Важен е, како не е важен. Убиство е прекин на живот, или поточно дишење/крвоток. Болката е различна. Вбризгување воздух со шприц и игла директ е крајно болно, вбризгување сјајче за вагани не толку, за некоја минута халуцинација в мозок и пупунци. Oти да има болка кога можи и без болка. Да посекако че умри, но смртта иди на различен начин. Спора смрт не е исто со долга/мачна смрт.
Крај краева по мое не треба да се јадат и круши, оти мечката се рани со нив, па така вегевците и го земаат пример десертот на мецата. Не треба ни спанаќ, ни треви, ни зеленчуци, оти со нив се хранат кутрите животинчиња, не треба храната да им се зема, греотичка се.

Е и јас сум за тепање , само ви напишаф оти си го гушнаф кучето , и лицемерна ме напрајфте......нема љубов на овај свет.....

Еден просечен делфин гарантирам дека ќе ги шишне во интелигенција барем 2/3 форумџии кога би имало тест кој е равноправен и за нас и на нив.

За третата (и најбројна) категорија се слагам, личат на луѓе ама мозок и свест АМЕБА.
е добро де, сега треба да потенцирам дека со тој разум и свест сме ги созадле и моралните норми :D и дека мачењето со убави зборови кажано “не е добро“.

е добро де, сега треба да потенцирам дека со тој разум и свест сме ги созадле и моралните норми :D и дека мачењето со убави зборови кажано “не е добро“.

Интелигентен, ај сеа одговори ми дали ако убие некој ајкула треба да оди на психијатар? Дали ловџиите и риболовците треба да одат на психијатар зашто убиле зајци, риби, гуски и други животни?

а што да кажеме за ловџиите кои го убиваат шумскиот дух... тоа нема на јутуп.

Интелигентен, ај сеа одговори ми дали ако убие некој ајкула треба да оди на психијатар? Дали ловџиите и риболовците треба да одат на психијатар зашто убиле зајци, риби, гуски и други животни?

Зашто ги споредуваш тие две работи? Човеков не верувам да е ни ловџија ниту пак риболовец или незнам што,не убива ниту ајкула ниту зајак ниту било што што наведе. Тој МАЧИ и УБИВА невино кученце,зар тоа го оправдуваш како чин?

Зашто ги споредуваш тие две работи? Човеков не верувам да е ни ловџија ниту пак риболовец или незнам што,не убива ниту ајкула ниту зајак ниту било што што наведе. Тој МАЧИ и УБИВА невино кученце,зар тоа го оправдуваш како чин?

Од каде ти знаеш дека е невино кученцето? Можеби имал мало детенце и кучето му се нафрлило на детенцето. Можеби му ги изгризало последните пари. Многу лесно осудувате пред да помислите.

Не, просто и едноставно, го заборавија насловот на темата.

Немој, ако почнеме за човечките морални норми темава у филозофија ќе отиде и кога ќе почнеме да пресметуваме колку биле или се сеуште бесмислени или си го надминале векот и употребата а постојат од инерција нема крај да има (ем различни се во разни општества).

Мачењето за некого е очигледно добро и тука е општествениот проблем како да го убедиш (или следните генерации) дека не е добро без да мораш да примениш драконски мерки и казни?

Правилна едукација со солидни закони е некое решение само кој ќе се зафати да го спроведе?

Животно може да нападне кога:
-се чувствува загрозено
-брани територија
-чува малечки
-за прехрана

Човек може да убие:
-за материјално богатство
-за одмазда
-за да демонстрира моќ
-зошто така му текнало
-за да си го спаси сопствениот гз
-за забава

Кој е во право? Кучето што реагира по природен инстинкт за да преживее или човекот што си го лупа кучето од земја за забава и зошто така му текнало?

Мене уште не ми е јасно зошто споредувате луѓе со животни... па нели луѓето беа тие супериорните? Што има сега да ги симнувате на една скала "подоле"? Ако сте толку моќни како "луѓе" и си се ставате себеси на пиедестал над сите други видови, превземете ја одговорноста и да ја одржите рамнотежата меѓу тие под вас (зошто нели, семоќни сте).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom