Дали некогаш сте се молеле на Господ?

Сум се молем секако дека да кого не се е молел?

i jas se molam na gospod.moze zvuci cudno za nekoj,no vo nogu slucaevi mi ima pomognato.veruvam deka postoi:smir:

се молам секој ден

да посебно во понеделникот кога мојот и животот на моите 7 другари беше во опасност!
Пожарот гореше силно, тројца беа внатре и јас паднав на колена и на цел глас молев за спас!
И тогаш кога изгубив надеж, тие излегоа како да не се случило ништо!
Фала ти Господе!
Што сакате речите ама господ постои!
јас сум убеден во тоа!

Се молам секогаш. И порано многу често одев в црква. Сега отупев, не сум ојдена. Инаку, редовно си се молам на Бога пред икона.

се молам секој ден пред да заспијам и пред некој важен настан и верувам дека навистина ми помага тоа

Молитвата како феномен отсекогаш ме фасцинирала. Сум имал неколку мошне пријатни искуства.
Сепак, како некој што не е доволно упатен ме интересира дали се услишуваат молитвите на некој хиндуист, муслиман, шинтоист или само христијанинот е привилегиран?

Прекинав... Последен пат кога се молев имав 9 години ! Не планирам да го повторам тоа нешто, ништо добро не ми донесло во животов.

да и уште се молам ... не секогаш помага ама имам да надеж

molete se sekogas zatoa sto porano ili podocna,molbata ke bide sigurno uslisena od sinot bozji.

Порано да...сеа ни име не му спомнувам(за шо да се молам на нешто што не постои според мене?)

Порано да...сеа ни име не му спомнувам(за шо да се молам на нешто што не постои според мене?)
А зошто ни кажуваш на нас ?
Мислиш дека ти е храбра одлука?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom