Дали некогаш сте се молеле на Господ?

Секогаш кога ми е тешко се случува да се помолам на Господ.Јас верувам во Бог и религиите и мислам дека во тешки моменти само вербата може да помогне - но се разбира не во невозможни моменти(но некогаш и тоа знае да се случи).Јас мислам дека секој човек треба да има верба во нешто и некоја цел во животот.Поздрав и толку од мене

"i love you, o`lord, my strength"

Треба човек да има верба во себе и да биде решителен. Не верувам во никакви религии и не се молам на господ затоа што не ми треба некое семожно замислено суштество да ми помага во животот и да ме води. секој сам си го одредува патот..

cudni raboti se molitvite no znam edno- deka pomagaat
kako mal stanuvav navecer vo son i si se setav nesto kako mesecar ama ne tocno. posle toa pocnav da gi kazuvam naj osnovnite molitvi kako OCE NAS i dr i da ne recam za 2-3 meseci prekina se...

НЕ пошо господ не постои и толку... А сите кои се убедени поинаку слободно нека ме негирааат ама со Факти!!!!!!!!

Да.вчера.Се молев тој што беше до мене,да остане со мене.

Да. Се имам молено, се молам и ќе се молам. Секоја вечер пред да си легнам го правам тоа. Се заблагодарувам за тоа што сум жива, здрава, затоа што се моите живи, среќни... Но и се молам за работите кои исто така ми се премногу важни во мојот живот.

Сум се молел некогаш, и секогаш кога ми помагало сум мислел дека е до самата молитва. Но сега сфаќам дека не стојат баш така работите. Ако верувате во самите себе во тоа што го правите, не ви треба никаква молитва...

walker_girl напиша:
Лошото е што помислуваме на Господ тогаш кога ни е најтешко и бараме нешто од него, а никогаш не ни текнало да му се заблагодариме за некои работи ( и себе не се исклучувам тука )
Кога ми било тешко сум се молела ама едноставно немам навика да го правам тоа... а и не знам да се молам. :nesum:
Точно секогаш се молиме на бога кога ќе ни биде тешко или ко ќе ни треба нешто ... А зошто го правиме тоа ? Мислам дека не е во ред то шо ние го прајме ... ама такви сме ние , ко ќе ни здожежи тогаш бараме помош , а ко ќе ни е се ок , кој ги е** сите останати :S :( ... :tapp: :nesum: :nenene: :tapp:

Sekojdnevno, ne propustam da si kazam nekolku zbora molitva, kako nacin na komunikacija so sevisniot!

steta sto nekoj od vas ne veruvaat vo Bog i vo Isus kako nas spasitel koj plati so svojot zivot ,a toa e mnogu golema zrtva,za da bideme spaseni i nasite grevovi da bidat prosteni.Treba da mu se molime na Tatkoto sekoj den i ne samo koga ni e tesko tuku i koga ni e dobro znaci da mu se zablagodarime za se sto ni dava.Jas koga se molam gi zatvoram ocite i silno posakuvam Toj da me slusne i da bide so mene...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom