Пластична операција?

• Креатор на темата Креатор на темата еци^^^
  • Време на започнување Време на започнување

Пластична операција?

• Ако имаш можности, зошто да не!Супер е!!

Гласови: 50 27,0%
  • Се сложувам, ама само во исклучителни ситуации!

Гласови: 98 53,0%
  • Мислам дека е глупост, само безвезе трошење пари!

Гласови: 12 6,5%
  • Никако..какви сме-такви!

Гласови: 25 13,5%

• Вкупно гласачи
    185

Мерлин Монро прва направи пластична операција. Таа направила ринопластика (измена на формата на носот). Оваа операција била неуспешна – половина година Мерлин одела со потечено лице и не можела да пее...
b788d.jpg

Најголема промена на надворешниот изглед во историјата направи Мајкл Џексон. После многу години пластични операции неговата кожа се променила од црна во сино-бела. Легандарниот нос на Мајкал долго време беше една од главните теми на жолтиот печат и интернетот.
2f44f.jpg

d06c8.jpg

Најголемиот скандал во историјата на пластичната хирургија е поврзан со големата англиска актерка Џоан Риверс... После неуспешната операција на нејзиното лице, тоа се претворило во неподвижна маска... За да ја врати својата привлечност, поминале две години.
3fa55.jpg

На второ место по бројот на операции доаѓа Шер. Таа се навлече на пластични операции како на дрога.
f68c3.jpg

Џенифер Лопез има направено минимум пет пластични операции. Славата ја стекна благодарение на нив. Со неа почна нова гранка на пластичната хирургија – таа прва направи интервенција на својот задник.
a9b36.jpg

924f5.jpg

Сара Џесика Паркер си го изменила секој дел од лицето... Само носот си го исправала три пати.
0db8a.jpg

А еве како изгледал гувернерот на Калифорнија... За создавање на мажественото лице на Терминаторот работеле три Швајцарски клиники.
407d9.jpg

Немам ништо против пластичните операции! Сега како што е напредната технологијава па...

Секој има право да се разубави,но само кога е во граници на нормала!
Се` друго изгледа многу невкусно...јас сум за!

Сега не би направила , но којзнае можеби по неколку години ќе размислувам поинаку...Сепак не сум против - доколку некој тоа му ја враќа самодовербата и го прави посреќен зошто да не?

Сум за пластична операција во некои екстремни случаи како изгореници, лузни...или пак клемпави уши, голем нос итн...Али се во границите на нормалата како што кажаа сите.Некад знае да се претера со тие пластични операции и да изгледа многу невкусно!

nikogas operacija posledno e toa pa duri i ako sum najgrda nema sansi prvo to ne si ti vtoro to e nekoj drug i treto toj so te saka ke te saka kakov i da si

Сум дефинитвно против, освен во некои премногу екстремни случаи - може некако.
Ама само поради естетски причини - никако.Претежно луѓето прават операција заради што имаат некој комплекс (уши,нос,гради...). Сето тоа е во мозокот на човекот, сето тоа е психички и комплексите затоа се раѓаат,а не заради нешто друго.Ако имаш нешто што мислиш дека не е толку убаво,истакни го она што е супер.
После операцијата луѓето викаат имам поголема самодоверба, зашто они во мозокот си створиле слика дека ако ја направат таа операција ќе бидат поубави.Мислам мене ми е тоа глупо.
Сепак немам право да критикувам никого,затоа што секој човек си има свој живот и треба сам да си одлучи за истиот, но јас не би фрлила драгоцено време по болници и после некој период дома, заради тоа што сум имала комплекс, туку тој период би го искористила во опкружување на луѓето што ги сакам што ме прават среќна.
Ете тоа мене ме прави да се чувствувам убаво,а не голем или мал нос,вакви или такви уши...

TWEETY*** напиша:

Сара Џесика Паркер си го изменила секој дел од лицето... Само носот си го исправала три пати.
0db8a.jpg

3 пати?:vozbud:Епа изгледа не е доволно!:baeh:

Kako sto i stiklirav na anketata, se slozam ama samo vo isklucitelni situacii, ne od bes. Zasto ima deca sto se ragaat so zajavka usta, ili pa koga nekoe devojce ima ekstremno golemi i klempavi usi, mislam deka vo takvi slucai e OK.Ama od bes, za pogolemi gradi,ili usni ili sto ti ja znam ispaknati jabolcnici, ne se slozuvam, zasto spored mene sekoj si e unikaten takov kako sto e roden.I odnak to.

bicka напиша:
nikogas operacija posledno e toa pa duri i ako sum najgrda nema sansi prvo to ne si ti vtoro to e nekoj drug i treto toj so te saka ke te saka kakov i da si
Ако СИ најгрда, и те како ќе сакаш да направиш пластична операција. Ќе молиш, ќе ги преколнуваш твоите да ти дозволат.
Оправдувам ако се работи за неопходни корекции. Дури и тие маани да се мали и незабележителни, факт е дека претставуваат огромен комплекс за оние што не можат да се помират со тоа. Во тој случај зошто да не се изврши интервенвција за да се подобри самодовербата на некоја личност?
А тоа што другите ќе ги сакаат какви што се не е баш некоја голема утеха. Се додека тие се гледаат во огледало и не се задоволни со својот изглед-имаат право да превземат нешто во врска со тоа, макар и да било операција.

Оправдувам само како средство за лечење како физичко така и психичко, секое идење под нож си има свои ризици, така да зошто од здрав човек,само ради да биде 2 милиметри подесно носот, да се прави човек со сила болен.

Veruvam deka sekoj na kogo bi mu se ukazala sansa da odi i da ja napravi ke odi..zosto sekoj od nas ima po nekoj del od teloto koj bi sakal da e da receme poinakov...:icon_lol: edinstveno ne gi opravduvam zafatite od tipot na M.Jackson,odnosno zafatite koi ke ve napravat da licite na nekoj si...lalalala

Немам ништо против пластични операции ако е причината грбав нос, изгореници или лузни. Но многу ми е глупаво кога полнат јаболчници, уста, кога ставаат силикони во градите и пак вадат ребра за потенок струк.

Jas sum za plasticni operacii...Zosto da ne?Eden moj drugar imase golem i kriv nos,otide na plasticna operacija i sega pola grad trca po nego,mnogu e poubav od prethodno...Zosto da ima golem nos koga lesno moze da go otstrani...I poznavam nekoi luge so uzasni luznu na liceto...Toa e nesto sto bi trebalo da se otstrani so plasticna operacija...A ne se soglasuvam so preteruvanje i stavanje silikoni (posebno ne na usnite)nekako mi e mnogu vestacki,kako da baknuvas plastika,poubavo e prirodnoto.

Порано како статусен симбол во општеството за мажите било да се има лузна од сабја на лицето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom