Го убиле пред родителите: Два куршума во глава бидејќи го "навредувал" Мухамед

• Креатор на темата Креатор на темата Caffè
  • Време на започнување Време на започнување
ок за овој пример, али за ако некој каже дека верува во науката и ништо друго, дека за него се друго е ѓубре? пак исто ќе поддржиш?

си ги помешал религиите друже,црквата палеше луѓе на плоштад ако веруваат во наука :)

си ги помешал религиите друже,црквата палеше луѓе на плоштад ако веруваат во наука :)
не ми бегај со одговорот.
и ако сакаш одговор на ова од мене (нас нормалните цивилизирани луѓе) јас тие што го правеле тоа цревата би им ги истурил на земја за да си ги гледаат додека умираат.
ете така се одговара. ај сега тебе да те видиме дали можеш?

не ми бегај со одговорот.
и ако сакаш одговор на ова од мене (нас нормалните цивилизирани луѓе) јас тие што го правеле тоа цревата би им ги истурил на земја за да си ги гледаат додека умираат.
ете така се одговара. ај сега тебе да те видиме дали можеш?

можам,еве.

колку ли е само суров тој нивни, ..... како ли се викаше ... а ДА, алах и педофилот ..... пак не ми текнува на името

сега го прочитав ова,а штета,мислев дека навистина сакаш да дознаеш нешто.
ама не,испадна дека си еден во низата "атеисти" кои стануваат најголеми христијани кога треба да се навредува исламот.
Мене нема потреба да ме цитираш понатаму.

Подржувам се за што шеријатска држава си има закон/пропис/казна,па исто така и кога се работи за смртна казна.
Одамна е дискутирано за тоа, и кои се тие случаеви.
На пр. За силување е предвидена смртна казна,а силувачот јас лично би го обесил за муда на сред плоштад.

И ја би го обесил исто.

Ама би ги обесил и тие што убиле некого заради навреда на пророкот.

А, ти?

Не е важно што направиле. Важно е убиството да е регулирано со закон.

Амин.

можам,еве.

сега го прочитав ова,а штета,мислев дека навистина сакаш да дознаеш нешто.
ама не,испадна дека си еден во низата "атеисти" кои стануваат најголеми христијани кога треба да се навредува исламот.
Мене нема потреба да ме цитираш понатаму.
очигледно не заоѓап на темата за христијанство па да видиш дека и таму си баратам со такви изјави(навреди), така да изјавата за “атеист кој е најголем христијанин“ ти паѓа во вода.но сепак ти треба оправдување за однесувањето и избегнувањето на конкретен одговор.
имам кажано дека критички гледам на се’, почнувајќи од вера (не е важно која) па до наука. ништо не прифаќам “затоа што така некој рекол“, него затоа што тоа нешто што е кажано може да се докаже!
а за цитирање, ако сметам дека треба, не ми треба дозвола нели?

Прочитај го последниот пост за кооператива.

Јас и на почетокот ти кажав, не се декалрирам себе си како атеист.

А во разговор со муслиман, сум поголем Хриситјанин и од папата.

Но, тоа нема врска со фактите кои ти ги бодат очите и ти го кршат срцето.

Знаеш дека сум у право, ама тешко ти е да отидеш против својата религија и гнасотиите што ги прават во нејзино име.

Барем потруди се да си најдеш баланс, и да се оградиш од грозните работи што ги сториле твоите соверници.

Ние не го оправдавме Брејвик.

Ти ги оправда сите видеа, и што е најлошо ги оправда протестите за ослободување убијци во нашата земја, и со тоа си ја запечати судбината на твојот виртуелен лик з апонатамошни дискусии.

А, се можеше да биде другачије. Интилигентен дечко си, арно ама..... има нешто изглеа у позадина.

И ја би го обесил исто.

Ама би ги обесил и тие што убиле некого заради навреда на пророкот.

А, ти?
дони, не сум знаел дека си најголем христијанин:confused:
не беше таков кога беше мал. ..... ах се исквари и ти:D

очигледно не заоѓап на темата за христијанство па да видиш дека и таму си баратам со такви изјави(навреди), така да изјавата за “атеист кој е најголем христијанин“ ти паѓа во вода.но сепак ти треба оправдување за однесувањето и избегнувањето на конкретен одговор.
имам кажано дека критички гледам на се’, почнувајќи од вера (не е важно која) па до наука. ништо не прифаќам “затоа што така некој рекол“, него затоа што тоа нешто што е кажано може да се докаже!
а за цитирање, ако сметам дека треба, не ми треба дозвола нели?

Има многу разлика од критички до навредувачки,мене не ме интересира со какви изјави бараташ на темата за христијанство,мене ме интересира исламот.
А тука не се однесуваш како некој кој гледа критички на работите или сака да дознае нешто,туку со навредување.
Така да,можеш да ме цитираш но нема да добиваш одговори од мене,од сега па натаму.

Има многу разлика од критички до навредувачки,мене не ме интересира со какви изјави бараташ на темата за христијанство,мене ме интересира исламот.
А тука не се однесуваш како некој кој гледа критички на работите или сака да дознае нешто,туку со навредување.
Така да,можеш да ме цитираш но нема да добиваш одговори од мене,од сега па натаму.
јбга, за мене критика, за тебе навреда. типично за исламот.
П.С. веќе имам кажано дека мене збор НЕ може ни да ме навреди, ни повреди ни испровоцира да реагирам насилно.ама ти лесно се вреѓаш ако не е во твојот видокруг, а со тоа не дозволуваш ни критична мисла. ако терај си даље, голем си.

ibn kajjim зарем навистина мислиш дека некого го интересира твојот Ислам:confused:

Човек, не интересира да престанете со тероризирањето врз немуслиманското население, да се цивилизирате и од 15 век, да прејдете у 21 век, како би можеле сите да дишат чист воздух на планетава.

Јас и на почетокот ти кажав, не се декалрирам себе си како атеист.

А во разговор со муслиман, сум поголем Хриситјанин и од папата.

Но, тоа нема врска со фактите кои ти ги бодат очите и ти го кршат срцето.

Знаеш дека сум у право, ама тешко ти е да отидеш против својата религија и гнасотиите што ги прават во нејзино име.

Барем потруди се да си најдеш баланс, и да се оградиш од грозните работи што ги сториле твоите соверници.

Ние не го оправдавме Брејвик.

Ти ги оправда сите видеа, и што е најлошо ги оправда протестите за ослободување убијци во нашата земја, и со тоа си ја запечати судбината на твојот виртуелен лик з апонатамошни дискусии.

А, се можеше да биде другачије. Интилигентен дечко си, арно ама..... има нешто изглеа у позадина.

Ако си приметил нешто низ дискусииве е тоа дека никаде не ги брана муслиманите туку Исламот,тоа не се две исти работи.
Но бидејќи за тебе се,тогаш нема потреба да дискутираме понатаму.
И никаде не сум оправдал ниту едно видео од поставените,а и нема што многу да оправдувам или неоправдувам видеа од јутјуб,едноставно не ме интересираат,јас знам што вели мојата религија за тоа а не што прават муслиманите на јутјуб.
Поздрав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom