Кој е најубав град во Македонија (слики) и зошто?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Абе секој град си има своја убавина неможам да оделам ниеден едноставно секој се дели по нешто

Ниеден град :ne:
Ако веќе мора да се одвои некој : 1.Скопје 2.Гевгелија 3.Битола

Skopje e super! Go sakam zosto tuka sum roden a drugive raboti ne se kojznae sto sjajni ama sum emotivno privrzan za gradov:). Od drugite gradovi se razbira Ohrid. Estetski e najubav grad vo Makedonija so site crkvi kuki ezeroto se se se Ohrid go sakam vo sekoj period od godinata:)

Скопје е широк поим, на пример аеродром ,шо има толку убаво,зградите?ај не зезај,јест да е најголем и можеш полесно работа да најдиш(ко праам муабет за работа мислам у амбасада,министерство...) али за убаина не е ич убав,дивоградби насекаде,стара архитектура,Албанци врие,Вие сакајте си го ама вистината е таа.Во Бугарија погрозен град од Софија нема на светот додека Варна -нема и равен,кој е бил ќе потврди а пошто само македонски градови може онда Струмица,Скопје, ај Охрид ради езерото и историските локалитети инаку нема веза градот, и Манастир(најстариот конзулски град :) )

Ej kako vo Skopje go imas Vodno so Krstot, Vardar,Treska, zgradi nema tolku ubavi ama ima ubavi kuki i tn. i za Ohrid ne si vo pravo zosto eve da ne bev od Skopje ke recev deka e najubav grad vo Makedonija:). Strumica sum bil dva pati ne e nisto posebno iako imam malku poteklo od tamu:) I ne ja vikaj Bitola Manastir osven ako ne si Turcin neli... t.e. i da si vikaj ja Bitola:)

Кичево : и автобуската и железничката станица се во иста зграда и не функционираат. :music3:

Bitola, zatoa sto e dovolno mala za da stasam sekade navreme i dovolno golema za da ja smetam za velegrad.

Ohrid! i to kaj surgjun, staroto disko palas, ulica ilindenska (za belja i beganje)...i pazar na leto poln so karpuzi (navecher besplatni)...frizideri sladoled :-)

najubo mesto za odmor na galichica gore; levo ohridsko, desno prespansko...bozja ubajna, nagore visoko nadolu dlaboko :icon_lol:

a drugi ubavi gradovi sto mi ostavile vpechatok: Genova, Firenze, Barcelona (kaj Pepe specijalitetite), Santos-BR i New York

da bideme objektivni ohrid e najubaviot grad biser makedonski
i jas sum od skopje i najvise go sakam ali ohrid e najubav.

p.s. koga veke zboruvame za makedonski gradovi tuka go vbrojuvam i solun

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom