Nokia Lumia Windows Phone 8 телефони (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
1382296_10201399683047907_291300412_n.jpg

Во превод: Кога највеќе бев загреан за Lumia 920, го немаше кај нас. Сега го има, ама сега пак Lumia 1020 е далеку поатрактивен модел - а сега и тој го нема (иако се појави во продажба низ светот уште во јули). Состојбата со новиве модели на Nokia во Македонија и траги-комична. Ми здосади и iOS и Android. Сакам да пробам нешто со Windows Phone, а Nokia ми е секогаш пред HTC. Ама навистина не можам да им ја разберам логикава на овие што ги носат нокииве кај нас...

1382296_10201399683047907_291300412_n.jpg

. Ама навистина не можам да им ја разберам логикава на овие што ги носат нокииве кај нас...

Дури и 1020 од утре ќе биди стар модел. Сабајле имаат пресконференција во Дубаи. Ќе ваѓаат 3-4 нови телефони и таблет.

Nokia-Lumia-1520.jpg

Конечно за тие кој плачеа за 1080п екран, четиријадрени процесори ќе го има и кај windows phone.

Тој горе е лумиа 1520

6 инчи екран, 1080п и 20мп pureview камера.

Тоа ќе е еден модел, ќе има исто уште еден 6 инчи ама поефтина варијанта. Ќе има и наследник на лумиа 920 ќе биде лумиа 929 5 инчен телефон со хд резолуција(ама овој утре нема да го претстават, после 1 месец некаде) и наследник на лумиа 520 кој ќе биде 525 кој ќе бидел највеќе фокусиран на музика... што и да значи тоа!

nokiaguru560px.jpg

И ова ќе го претстават ама ќе видиме што ќе биде точно, и таблет лумиа 2520.

Сабајле во 9 ќе биде во живо.

А и за мене најбитно конечно најдобрите pro cam и smart cam апликации ќе се спојат во едно. Како ќе го изведат тоа останува да видиме.

Иако е огромен, сепак го има тој лумиа шмек. Изгледа феноменално.

Исто така има еден микрофон повеќе од лумиа 920 за подобро снимање.
Сега сите вградуваат (во high end моделите) по два микрофона заради active noise cancellation функцијата и стерео снимање на звук. :)

Да прашам, како си задоволен од 920-та ?? Вреди ли да се земе или не ??

Сега сите вградуваат (во high end моделите) по два микрофона заради active noise cancellation функцијата и стерео снимање на звук. :)

Да прашам, како си задоволен од 920-та ?? Вреди ли да се земе или не ??

Пред да ја земам ми беше страв дека секаде викаа тешка е како цигла е, а врска нема. Баш беше феноменално чуство во рака онака право машко телефонче. Со про кам апликацијата се правеа ненормално добри слики за телефон.

Ама го продадов вчера :), ќе земам 1020, ама сега со овај 1520 некако ми прави повеќе ќејф. Ќе видиме што ќе се одлучам за 1 месец :).

Од денеска сум горд сопственик на

samsung-e1200-pusha-black.jpg

:pos:
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 11:42 ---
А иначе да, лумиа 920 мислам дека ќе испадне нај нај телефон од сите windows phone 8, со долга подршка за софтвер и одличен хардвер. За таа цена мислам дека е еден од најдобрите windows phone телефони.
--- надополнето: 22 октомври 2013 во 11:54 ---
iPhone 5

1069250_10202551447333903_1884754114_n_1.jpg

Lumia 920

1395439_10201817085940435_819267377_n.jpg

Како што кажав за телефон камерата е феноменална

Пред да ја земам ми беше страв дека секаде викаа тешка е како цигла е, а врска нема. Баш беше феноменално чуство во рака онака право машко телефонче. Со про кам апликацијата се правеа ненормално добри слики за телефон.

Ама го продадов вчера :), ќе земам 1020, ама сега со овај 1520 некако ми прави повеќе ќејф. Ќе видиме што ќе се одлучам за 1 месец :).
А иначе да, лумиа 920 мислам дека ќе испадне нај нај телефон од сите windows phone 8, со долга подршка за софтвер и одличен хардвер. За таа цена мислам дека е еден од најдобрите windows phone телефони.

Имам опција да земам нов 925 па се мислам, читам по форумите некои се жалат, некои ги фалат. Сеуште не знам што да земам. Затоа прашувам некој што користел. Некако се заситив од андроидот, па сакам нешто ново да пробам а да не е iOS.:) Може ми е моментално, ќе видам. :)

Имам опција да земам нов 925 па се мислам, читам по форумите некои се жалат, некои ги фалат. Сеуште не знам што да земам. Затоа прашувам некој што користел. Некако се заситив од андроидот, па сакам нешто ново да пробам а да не е iOS.:) Може ми е моментално, ќе видам. :)

Ако го најдеш за ефтина цена 925-ката е уште подобро телефонче од 920. Убав дизајн, и подобра камера.

Се подновив со лумиа 520 денеска и по еден ден употреба сум презадоволен. За понатаму ќе видиме. Се што користев од апликации и функции на андроид имам и овде така да очекувам транзицијата да ми биде безболна.

Sent from my Lumia 520 Tapatalk

Chestiti druzhe ... Planiram i jas da zemam ama sakam prvo da prasham kako si zadovolen so telefonot vo performansii, baterija kolku drzhi ,camerata vo nokj i slichno ???

Ок стоп пауза малце.... Ова е премногу јако...

@Acid нешто што би го интересирало :)

Лумиа телефоните ќе добијат апдејт и ќе може да се слика во RAW фајл. Тоа значи уште поквалитетна слика и нема да се губи квалитетот во компресирање во .jpeg

:cuc:

НО, ќе добијат и уште еден коол ефект. Откако ќе сликаш да можеш да рефокусираш после тоа. Ако ви текнува на камерата Lytro Ова ќе го има на повеќето лумии не само на тие горе. Уште поинтересна работа е тоа што ќе може да се шерува на фејзбук и тој што ја гледа сликата да си игра со фокусот. (како ова точно незнам)

___________________________________________________________________________________

Сеуште е во тек пресконференцијата за софтверот ќе има уште нови работи. Но сепак со ова си покажуваат кој е главен кога станува во прашање фотографијата.

Како те држеше душа да не го чепкаш 3 дена ме чуди. Бравос.
--- надополнето: 21 октомври 2013 во 21:14 ---
Црвена боја ти е нокиата?
не сум сеуште ептен заразен :D, не го многу чепкам, можеби само 5-10 минути пред спиење активно го користам.
инаку нокиата ми е црна, сакав да земам во боја кои можат да се менуваат ама многу скапи, 19.99e беа црвената и жолтата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom