Nokia Lumia Windows Phone 8 телефони (генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Boomerang
  • Време на започнување Време на започнување
Значи ептен слабо се шиткаат Лумииве, чим за 220 евра си нашол 920-ка :)

Каква е разликата помеѓу 920/925 и 928 Lumia ?

Каква е разликата помеѓу 920/925 и 928 Lumia ?

nokia9series.jpg

Во поглед на хардверот внатре се е исто. Иста резолуција на екран, исти процесор и слично.

НО

Лумиа 928 имам xenon блиц што значи навечер за блиски слики е ЛУДИЛО. Исто така има еден микрофон повеќе од лумиа 920 за подобро снимање.

Lumia 925 иста приказна само што нема xenon блиц туку има 2 лед диоди. За разлика од останативе има +1 леќа на камерата (вкупно 6) и од овие 2 ваѓа подобри слики преку ден. Исто така е и најлесен, т.е полесен за околу 40 грама од останативе.

• Ми се допаѓа
Reactions: AL.
Се подновив со лумиа 520 денеска и по еден ден употреба сум презадоволен. За понатаму ќе видиме. Се што користев од апликации и функции на андроид имам и овде така да очекувам транзицијата да ми биде безболна.

Sent from my Lumia 520 Tapatalk

Се подновив со лумиа 520 денеска и по еден ден употреба сум презадоволен. За понатаму ќе видиме. Се што користев од апликации и функции на андроид имам и овде така да очекувам транзицијата да ми биде безболна.

колку ја зема и од каде?:)

Останат е муабет по народот дека нема доволно апликации на маркетот, а врска нема се си е тука.

Многу брзо се празни мојов 520 бе, еве до денес 3 дена веќе максимум има издржувано, кога го користам активно 15-20 минути според апликацијата достигнува и до 21%/на час празнење. Не знам дали е кај сите вака, или можеби е до мене, бидејки предходно користев LG U310I и држеше 7 дена :D

Многу брзо се празни мојов 520 бе, еве до денес 3 дена веќе максимум има издржувано, кога го користам активно 15-20 минути според апликацијата достигнува и до 21%/на час празнење. Не знам дали е кај сите вака, или можеби е до мене, бидејки предходно користев LG U310I и држеше 7 дена :D
3 дена ти е малце o_O

Ако ти држи 3 дена батерија ти си најсреќната личност на планетава. Телефон како телефон, ако го гњавиш убаво не се чуди и два пати на ден да го полниш.

3 дена ти е малце o_O
значи го ставив на тест, не фаќав ништо посебно да видам колку ќе издржи, и 3 дена и 2-3 часа испадна. Со вообичаено чепкање секој ден мора да го полнам.:) Плус како што реков, навикнат бев на овој циглата, по една недела издржуваше, дури и заборавав дека имам полнач :icon_lol: Ги прашав другарите, исто е и кај нив, ќе морам да се научам на секојдневно полнење.:)

значи го ставив на тест, не фаќав ништо посебно да видам колку ќе издржи, и 3 дена и 2-3 часа испадна. Со вообичаено чепкање секој ден мора да го полнам.:) Плус како што реков, навикнат бев на овој циглата, по една недела издржуваше, дури и заборавав дека имам полнач :icon_lol: Ги прашав другарите, исто е и кај нив, ќе морам да се научам на секојдневно полнење.:)

Како те држеше душа да не го чепкаш 3 дена ме чуди. Бравос.
--- надополнето: 21 октомври 2013 во 21:14 ---
Црвена боја ти е нокиата?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom