Скопјанец месечно заработувал по 9000 евра, а примал социјална помош

• Креатор на темата Креатор на темата Windfucker
  • Време на започнување Време на започнување
абе што му се чудите на човекот му се може.Додека некој не заборавил што е јадење тој си прави милиони.Им кинат на некои луѓе што ке поработат месец два за егзистенција и сетоа тоа бидејќи имаат дополнителен приход па уште и казна и ке ги тераат да ги вратат парите.Еве ви уште еден пример
off.net.mk-33034.jpg

јас да земам 2350 денари од државата ќе и бидам благодарен... Ипак тие пари некој ги работел и со нив можеш да живееш комотно рецимо 1 ден...

За вакви работи први се да откријат кој зема повеќе прихот од социјално загрозените семејства... Абе ало со 2.000 денари газот нема да можеш да си го избришеш уште работава несмееш дополнителен приход да имаш... Од што да живеат луѓето од спомениците? Толку гомнарска држава немам видено...

така, така (y)
сеа коа ке почнат и оние субвенции што зимаат да ги враќаат парите зашто све со превари е таму :cool:
Воопшто не е виновен си поднел документи и си добил. Треба казна на тие што му дале социјална помош.
Не само субвенциите туку да ги фатат и оние што зимаат нега и инвалидска пензија купена за 2000 евра. А ;)
Измислиле кај негата за стари лица да нема комсии што одат дома да ги посетуваат.
Сега е шансата 1/4 од пензионерите месечно да си лапаат плус по 4500 ден со еден обичен потпис од доктор кој ќе направи дека се болни од склероза и неподвижни.

За да земаш толкава кирија треба да имаш недвижен имот од околу 1 милион евра. И сега никој не го прашува од каде му се тие пари туку главниот проблем е социјалната помош што ја зема. Друго прашање е дали воопшто таа кирија е негова или е само лице на чие име се водат објектите а вистинскиот сопственик т.е. арамија се крие зад него.

Скопјанец од Чаир абе кажи Рамковен. Уште пред 10 години сум гледал Рамковки со була како искача од Мерцедес Е класа што го паркира пред социјално и влегува таму. Не е од вчера оваа работа ама не можам да сфатам заработуваш по неколку илјади евра месечно а се цигначиш за 50 евра месечно социјална помош , што инцеси се во прашање. Инаку добра вест е што државата во соработка со УЈП почнува да ги фаќа злоупотребувачите на социјална помош. Уште пред 10 години се имам запрашано дали некој ќе стави ред на ова лудило, очигледно почнува да се става ред. Инаку јас да сум ќе донесам казна секој што злоупотребува социјална помош да плати за казна 20 пати поскапо од тоа што земал. Ако пример некој 2000 евра земал а не му следувале да врати 40 000 евра дали ќе му одземат куќа дали ќе ги извади под перница не е битно.
Па со тие 50 евра иде си купува шамија за кога ке се забули да се издвојува од другите пингвини.
И со студентските ваучери за компљутери партали направија, овие со Мерцедесиве и Гољфовиве.
Само Хитлер за нас, сериозен сум.

Не прајтесе многу светци, да ви ви даваа на вас зарем немаве да земате? ма ај...

"добро" ни функционира системот.
Ако на толку бази до сега не ги споредиле...глупо е што го криват него.
Башка 9000 евра иде само од деловен простор, а за него досега да не е откриен е сумњиво. Поарно ич да не давале изјава за штампа, срамота е

А од друга страна на една жена што пратила рецепт на Храна и вино и добила 500 денари на сметка и ја укинале социјалната помош. Да најдам начин ќе мочам од авион врз државава кога ќе бегам од неа, жими се.

Не прајтесе многу светци, да ви ви даваа на вас зарем немаве да земате? ма ај...
Серизно го збориш ова?
Да земам 9000 евра месечно и да му го земам лебот на некој што одвај преживува.
Извини ама за ова треба ептен нечовек да си.

Серизно го збориш ова?
Да земам 9000 евра месечно и да му го земам лебот на некој што одвај преживува.
Извини ама за ова треба ептен нечовек да си.
Знаеш дека со промената на социјалниот слој, и менталниот склоп кај човекот се менува ?

Така да ништо чудно не ми е кај овој.

Знаеш дека со промената на социјалниот слој, и менталниот склоп кај човекот се менува ?

Така да ништо чудно не ми е кај овој.
Се е можно бе друже само жал ми е што толку сме напред, а не сме се мрднале од почетната позиција.

Би сфатил да е некој што нема за леб и да ги украде парите не би му замерил ама овој имал приходи за екстра екстра луксузен живот, а го земал лебот на некој што едвај преживува.
Жално е што има се повеќе луѓе на планетава, а никаде не можеш да најдеш човек.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom