Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
На тие 9000 евра месечно не знам како не го мрзи да оди до социјалното секој месец за 2000 денари.![]()
можно е и за ролонче да ги дава тие пари ..Ок, и што работа ќе им завршат тие 2500 ден!?!?!?!!!???!?!!? Еден ручек во ресторан!?!?!?!?!!!
Воопшто не е виновен си поднел документи и си добил. Треба казна на тие што му дале социјална помош.така, така
сеа коа ке почнат и оние субвенции што зимаат да ги враќаат парите зашто све со превари е таму![]()
Па со тие 50 евра иде си купува шамија за кога ке се забули да се издвојува од другите пингвини.Скопјанец од Чаир абе кажи Рамковен. Уште пред 10 години сум гледал Рамковки со була како искача од Мерцедес Е класа што го паркира пред социјално и влегува таму. Не е од вчера оваа работа ама не можам да сфатам заработуваш по неколку илјади евра месечно а се цигначиш за 50 евра месечно социјална помош , што инцеси се во прашање. Инаку добра вест е што државата во соработка со УЈП почнува да ги фаќа злоупотребувачите на социјална помош. Уште пред 10 години се имам запрашано дали некој ќе стави ред на ова лудило, очигледно почнува да се става ред. Инаку јас да сум ќе донесам казна секој што злоупотребува социјална помош да плати за казна 20 пати поскапо од тоа што земал. Ако пример некој 2000 евра земал а не му следувале да врати 40 000 евра дали ќе му одземат куќа дали ќе ги извади под перница не е битно.
За разлика од нормалниве држави, кај нас социјално примаат тие што "немаат".За жал многу се чести вкавите како овој...![]()
Серизно го збориш ова?Не прајтесе многу светци, да ви ви даваа на вас зарем немаве да земате? ма ај...
Знаеш дека со промената на социјалниот слој, и менталниот склоп кај човекот се менува ?Серизно го збориш ова?
Да земам 9000 евра месечно и да му го земам лебот на некој што одвај преживува.
Извини ама за ова треба ептен нечовек да си.
Се е можно бе друже само жал ми е што толку сме напред, а не сме се мрднале од почетната позиција.Знаеш дека со промената на социјалниот слој, и менталниот склоп кај човекот се менува ?
Така да ништо чудно не ми е кај овој.