Скопјанец месечно заработувал по 9000 евра, а примал социјална помош

• Креатор на темата Креатор на темата Windfucker
  • Време на започнување Време на започнување
Јас немам потреба од социјална помош,јас си работам и поштено си ги заработувам парите
Ништо не работиш ти. Ти си тежок социјален и специјален случај.
Тебе не ти пречи тоа што луѓето едвај преживуваат со тие пари, замисли, ти пречи тоа што им ја покачиле социјалната помош за мизерни 10%, збирал премиерот политички поени со тоа. o_O :facepalm:

Јас се кладам дека да им ја намалеа социјалната помош, прва ќе постираше на темава и ќе организираше протест. Колку треба да си гнида расипана, хиена, покачувањето на социјална помош да го гледаш како збирање политички поени. Ти треба да се засрамиш бе девојче. Оди види како живеат тие луѓе со 7700 цело семејство, па после треси зелени. Засрами се, пу!

ова мене ми личи дека од инат иде да ги земе и тие 2500 денари колку што може да се исцеди државата.

ова мене ми личи дека од инат иде да ги земе и тие 2500 денари колку што може да се исцеди државата.
Десет дваесет,пак некако.Ама неколку илјади?Направи математика колку од буџет се одвојува за овие "социјалци". Тоа и е поентата,дај минимум земи максимум.Затоа попола косово и се одсели претходно Југославија па Србија им плаќаше социјално.Сега кога дојде време да сами си плаќаат социјално одма му ја здувнаа.И таму каде ќе идат пак ќе живеат од социјално.

затоа што државава се декларира лако социјална држава, треба да ги обезбедува потребите на секој поединец за живот,реално оваа влада стори нешто,го покачува социјалното,недоволно,но се стреми кон покачување,воведе помош за струја/дрва во износ од 700/800 мкд итн но сепак е премалку сеуште........реално барем по 7000 од човек треба за социјално да може да јаде,да плати сметки и да одржува хигиена во својот скромен дом,али социјалците тој филм не го гледаат........

Овој ли е?
Ако е он,не го сфаќај озбилно,не е баш со сите.Прашај го утре,сигурно некоја друга цифра ќе ти каже.
Покрај тие 7000 има и многу други бенифиции...да не ги редам,запозната сум со тој случај.Самиот тој си кажува на сите телевизиски емисии и ствара забуна меѓу тие што се приматели на социјална помош,а не земаат толку помош.
Жалам за тие што стварно земаат по 1500-2000 ден.а им се потребни,има многу болни луге што вистински не се способни за работа...ама овој случај неможам да го според со вистински социјални случаи.
Е ова може да се карактеризира со ГНИДА и тие што се на негова страна а има многу такви ГНИДИ.....за жал;)

Ништо чудно. Кај нас тие што требаат да земаат социјална помош, не земаат. Кај нас тие што имаат, пак ќе имаат.

И не е крив он, зошто него убаво му било да се богати. Криви се тие што навреме не реагираат на ваквите случаи.

:)

Покрај тие 7000 има и многу други бенифиции...да не ги редам,запозната сум со тој случај.Самиот тој си кажува на сите телевизиски емисии и ствара забуна меѓу тие што се приматели на социјална помош,а не земаат толку помош.
Жалам за тие што стварно земаат по 1500-2000 ден.а им се потребни,има многу болни луге што вистински не се способни за работа...ама овој случај неможам да го според со вистински социјални случаи.
Е ова може да се карактеризира со ГНИДА и тие што се на негова страна а има многу такви ГНИДИ.....за жал;)
Абе види сеа,сигурно му даваат нешто братучедите,шо им врши работа кога треба.Колку,што и на кој начин,они си знаат.

Инаку,го знам ја овој,психијатриски случај е,со тапија.Затоа ти викам,ако он ти кажал,да не му веруваш,патолошки лажго е.
Последно што слушнав за него,пред некоја година,беше дека работел во некоја државна установа/институција,можеби се уште работи таму,ако не заборавам ќе се распрашам наоколу :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom