- Член од
- 24 март 2010
- Мислења
- 15.441
- Поени од реакции
- 26.738
Зошто береш туѓи грижи тогаш?Јас немам потреба од социјална помош,јас си работам и поштено си ги заработувам парите
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто береш туѓи грижи тогаш?Јас немам потреба од социјална помош,јас си работам и поштено си ги заработувам парите
Ништо не работиш ти. Ти си тежок социјален и специјален случај.Јас немам потреба од социјална помош,јас си работам и поштено си ги заработувам парите
Десет дваесет,пак некако.Ама неколку илјади?Направи математика колку од буџет се одвојува за овие "социјалци". Тоа и е поентата,дај минимум земи максимум.Затоа попола косово и се одсели претходно Југославија па Србија им плаќаше социјално.Сега кога дојде време да сами си плаќаат социјално одма му ја здувнаа.И таму каде ќе идат пак ќе живеат од социјално.ова мене ми личи дека од инат иде да ги земе и тие 2500 денари колку што може да се исцеди државата.
Покрај тие 7000 има и многу други бенифиции...да не ги редам,запозната сум со тој случај.Самиот тој си кажува на сите телевизиски емисии и ствара забуна меѓу тие што се приматели на социјална помош,а не земаат толку помош.Овој ли е?
Ако е он,не го сфаќај озбилно,не е баш со сите.Прашај го утре,сигурно некоја друга цифра ќе ти каже.
Абе види сеа,сигурно му даваат нешто братучедите,шо им врши работа кога треба.Колку,што и на кој начин,они си знаат.Покрај тие 7000 има и многу други бенифиции...да не ги редам,запозната сум со тој случај.Самиот тој си кажува на сите телевизиски емисии и ствара забуна меѓу тие што се приматели на социјална помош,а не земаат толку помош.
Жалам за тие што стварно земаат по 1500-2000 ден.а им се потребни,има многу болни луге што вистински не се способни за работа...ама овој случај неможам да го според со вистински социјални случаи.
Е ова може да се карактеризира со ГНИДА и тие што се на негова страна а има многу такви ГНИДИ.....за жал![]()