Апсолвентска вечер

• Креатор на темата Креатор на темата MajMyH
  • Време на започнување Време на започнување

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Дечки ај малку помош, не познавам некој кој бил сега брзо апсолвент, мене за 2-3 недели ми е апсолвентска вечер и појма немам каква облека се носи, што и како треба. Ај малку помош предлози што како да се носи и каде имате сретнато таква облека оти сум слаб со време за премногу да рашетувам низ Скопје по бутиците.

Појди во чаршија, цените се двојно поефтини од останатите бутици низ градот.

Иначе ако може темава да ја искористиме и за кој каде слави и која цена, чисто за споредба.

Појди во чаршија, цените се двојно поефтини од останатите бутици низ градот.

Иначе ако може темава да ја искористиме и за кој каде слави и која цена, чисто за споредба.
Абе јас незнам што да носам дали се носи костум дали нешто поинаку нешто сако, кошула, чевли, пантолони али поспортски незнам. Инаку врска немам каде е и колку пари денес ми кажаа ама не памтам како се викаше кафаната мислам дека е некаде на бихачка и мислам Домино дека се вика или нешто така по 1400 и плус некои гратиси за во кафич после тоа ми велеа имало.

Лајт комбинација, како друштво кога се договарате за излагање викенд. Кошулче и панталона во поспортска верзија, патика-кондура, добар парфем, рачен часовник, добра фризура, провери алатот дали е во панталони спремен за акција и ништо друго не ти треба.

ја би покласично со кошула и машна ... така и бев и не згрешив ... повеќето беа така и тие што не беа некако стрчеа, облечени ко за до чаршија ... сепак е свеченост ... а тек женските кога ќе ги видиш која од која подотерани и не личи да се фатиш до некоја со свечена тоалета, а ти во кошулче и фармерчиња (и патичиња)

Дечки ај малку помош, не познавам некој кој бил сега брзо апсолвент, мене за 2-3 недели ми е апсолвентска вечер и појма немам каква облека се носи, што и како треба. Ај малку помош предлози што како да се носи и каде имате сретнато таква облека оти сум слаб со време за премногу да рашетувам низ Скопје по бутиците.
Честито апсолвентската (y)

Зависи од тебе каков стил имаш, можеш да се ситуираш јако, можеш кежуал по фармерчиња и кошулче. Како се осеќаш најубоо :)

Зависи ти што си носиш. Јас бев во костум, не баш класичен, а така беа и 99 посто од луѓето, така да нема да згрешиш со тоа. И не мораш машна, жити се. :)

Честито апсолвентската (y)
Фала фала да ти се враќа и тебе и на сите оние кои не стигнале до тука, сепак денес не е некое достигнување да се заврши факултет па се надевам дека после ова за 2 години би барал комбинација некоја за магистерска :)
--- надополнето: 18 април 2013 во 01:31 ---
Абе незнам како би ми стоел костум досега немам носено, некако и висината сум 1.74 за костум незнам колку е идеална, бидејќи вежбам и сум доста широк во горниот дел (рамена и грб), затоа и прашувам дали одат со костум сите или како бидејќи за матура си имав направено комбинација која и потоа ја износив и не ми е криво за парите што ги дадов, а костум ќе го облечам сега и никогаш повеќе.

Aj да разберам коа киндери отвараат теми за полуматурска или матурска... Ако ти како апсолвент не знаеш што се носи во тие години на тие настани, тогаш...

drugar ispukaj 300 evra za edna vecer...poso neli malku si potrosil za fakultetot...a baska i zavrsen ti e...i glej nikad poveke da ne obleces toa so kupis za edna vecer da e...mozda i na svadba nekad zdravje....togas ke znaes deka si se oblekol ko za apsolventska vecer...

drugar ispukaj 300 evra za edna vecer...poso neli malku si potrosil za fakultetot...a baska i zavrsen ti e...i glej nikad poveke da ne obleces toa so kupis za edna vecer da e...mozda i na svadba nekad zdravje....togas ke znaes deka si se oblekol ko za apsolventska vecer...
ако ми ги позајмиш тие 300 евра не е проблем за трошење. Батка од 10 000 денари не давам повеќе, оти што се однесува до мене не ми значи многу многу дека сум завршил факултет. Денес факултет секој втор има, да беше нешто повисоко ај да фрлам и пари и глупости.
--- надополнето: 18 април 2013 во 09:59 ---
Aj да разберам коа киндери отвараат теми за полуматурска или матурска... Ако ти како апсолвент не знаеш што се носи во тие години на тие настани, тогаш...
Батка не обожавам вакви настани ама баш ич. Не сакам многу многу ниту свадби ниту никакви срања такви, нема смисла никаква тука ајде не се прашувам јас. Дека ќе се дотерам во незнам што и ќе отидам таму да свртам по некое оро (поглупо нешто не можело да биде смислено, фати се за рака и кружи ко коњ), ќе се потресиш некој сат, ќе се испотиш лом и толку. Ќе се памтело или незнам што абе ајде, или големата факултет се завршил :facepalm:. Затоа прашувам како се оди да не излези само јас да отидам во некоја поинаква комбинација, оти не обожавам да ме погледнуваат таму сите и да ми се коментира. Ако треба костум ќе земам костум, ако не шо ќе ми одговара мене. Прашувам од поискусните од тие кои поминале низ ова да не направам грешка што има срамота или чудно тука.

Ај да разберам некој друг да шерифува по темиве, ама модератор тоа да го прави и притоа никако да не помогне, е тоа.....(y)

Другар, ја би те советувал одело да не купуваш, ќе се заебеш. Што дека јас за матурата фрлив 8-9000 илјади денари кога оделото ми стои во плакар веќе 3 години, собира прашина и ниту еднаш од тогаш не сум го облекол. И јас сум апсоловент и сега не планирам да ја направам истата грешка како во средно. Како што пиша некој погоре-панталони, кошула (за машна прашање-не е некоја епска одлука тоа), кондур-патики и сако или како што сите милуваат да кажат со еден збор-ПОСПОРТСКИ.

Пошто palpem праша кај ке славиме, ние ке бидеме во Александар Палас, 1500 денари и сите влегуваат во нарачките (така нешто спомнаа на факултет), после тоа се продолжувало во некоја дискотека, уште не е утврдено која поточно, до понеделник ке се знае. Не е нешто висока цената ама во споредба со средно матурата, кога за 50-60 евра имавме 3 дена во Охрид плус All inclusive ова е прескапо али шта чеш. :)

Ај да разберам некој друг да шерифува по темиве, ама модератор тоа да го прави и притоа никако да не помогне, е тоа.....(y)

Другар, ја би те советувал одело да не купуваш, ќе се заебеш. Што дека јас за матурата фрлив 8-9000 илјади денари кога оделото ми стои во плакар веќе 3 години, собира прашина и ниту еднаш од тогаш не сум го облекол. И јас сум апсоловент и сега не планирам да ја направам истата грешка како во средно. Како што пиша некој погоре-панталони, кошула (за машна прашање-не е некоја епска одлука тоа), кондур-патики и сако или како што сите милуваат да кажат со еден збор-ПОСПОРТСКИ.

Пошто palpem праша кај ке славиме, ние ке бидеме во Александар Палас, 1500 денари и сите влегуваат во нарачките (така нешто спомнаа на факултет), после тоа се продолжувало во некоја дискотека, уште не е утврдено која поточно, до понеделник ке се знае. Не е нешто висока цената ама во споредба со средно матурата, кога за 50-60 евра имавме 3 дена во Охрид плус All inclusive ова е прескапо али шта чеш. :)

Има разлика матура и апсолвентска - веруј. Плус ако сакаш некад да идеш на интервјуа на работа каде што се носи така поофицијално - ете ти костум. Сакам да кажам - ќе ти се најде. Не зборам класично одело, туку може да се најде поспортско. А и има многу поефтино се искомбинираш од 8к денари. Јас за 5000 денари бев облечен целосно, каде што најмногу платив за патиките, кои ги искинав од носење. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom