Посредувач за бугарски пасош

• Креатор на темата Креатор на темата mali aca
  • Време на започнување Време на започнување
Изводот мислам нее битен бар ја кога вадев не беше а во врска со личната карта значи штом ке почнеш со постапка за бг пасосш прво се поднесува за удостовенрение тоа искча за месец дена а сега ако го направат електорнски преку интернет ке го земеш одма е со тоа удостовенрени и со документите што ке ти ги даде човекот можеш одма да поднесеш за бугарска лична карта за странец тоа значи дека ти престојуваш во бугарија и чекаш пасош исто како кај нас што имаат станциве лични карта кој важат по една година додека во бугарија таа ке ти важи колку што ти важи нашиот пасош и со таа можеш да возиш бугарски коли по што ке имаш престој као наводно демке живееш во бугарија али ако возиш бг кола мора секогаш да ја носиш личната карта и нашиот пасош зашто во псашот имаш печат од полиција од бугарија за одбрен престој и ке стои дата до кога важи ти викам тоа е додека ти важи нашиот пасош е тоа е околу таа лична карта привремена за странци али немора да ја вадиш ја ја извадив по што сакав одма да возам кола и нормално таа сам си ја платив не спагаше во цената некаде околу 70 евра ми искочи со пат и трошкови.додека кога ке го змееш пасошот они автоматиски ти даваат лична карта со самиот пасош односно лична карта за бугарски дршавјанин а старата ја вракаш и ја поништуваат мислам ме свати
Да да , те сватив

Добро значи околу 450-500 eur ќе фати тоа, патот кој го плаќа после граница и шетањето во град?
Колку што знам сега вадењето на пасош е 6 месеци, се аплицира преку интернет...
Кој те излажа дека ќе добиеш бугарски пасош за 6 месеци? Сега бугарски пасош се вади за минимум 1 до 1,5 година,ама поверојатно е дека ќе го добиеш за 1,5 година.Така да,ако почнеш да аплицираш сега во јуни 2013-та,пасошот во рака ќе го имаш некаде накај јануари 2015-та,и максимум ќе те фати 400 евра преку посредник и тоа комплет,почнувајќи од прва апликација,преводи,интернетски заебанции,превози до Софија итн. па се до пасош на рака,се разбира ако знаеш кај кого да се обратиш,поздрав!

Здраво, ми дојде ваква идеја дури бараме посредувачи зошто не сами???
Кој вадел нека пишува какви документи треба, колку пари , чекање и т.н.

се изначитав глупости и ПАТРИОТИЗАМ во темава... ако ми цврчи стомакот за храна неможам да бидам патриот. инаку, еве ви што е потребно за бугарски пасош:

ПРАШАЊЕ: Како се добива бугарско државјанство од лица со бугарско потекло?
ОДГОВОР:
Лицата со бугарско потекло добиваат бугарско државјанство врз основа на чл. 15, став 1 од Законот за бугарското државјанство. Пред да поднесе барање до министерот за правда, лицето треба да потврди своето бугарско потекло. Придружните документи кон барањето, наведени во Наредба № 1 од 19.02.1999 година за спроведување на глава петтина од Законот за бугарското државјанство, се следниве:
- Примена на лицето по образец - Прилог № 1 кон Наредба № 1от 1999 година за спроведување на Глава петта од Законот за бугарското државјанство; Барањето мора да биде напишана на бугарски јазик;
- Препис од актот за раѓање или дупликат на уверение за раѓање, издаден од соодветните бугарски или странски надлежен орган;
- Неосудуван од Република Бугарија и од земјата чиј државјанин е барателот. Ако тој трајно престојува во трета земја, претставува сведоштво за криминални досиеја и од локалните странски органи;
- Документ од обвинителството дека против барателот не поведе кривична постапка за намерно злосторство од општ карактер, ако лицето живее постојано во Република Бугарија;
- Медицински документ издаден од лекарска консултативна комисија (ЛКК) на здравствената установа, услуга лицето на живеење, се потврдува дека лицето не боледува од болестите по чл. 61, ставот 1, чл.146, ставот 1, т.1 и 2 од Законот за здравјето, како и од сексуално преносливи болести; во отсуство на ЛКК документот се издава обштоболничната ЛКК на соодветната реонска или провинцискиот болница - документот се издава од соодветните странски органи, доколку барателот живее во странство;
- Изјава по образец, согласно Прилог № 4 кон Наредба № 1;
- Најнови фотоснимка пасошка формат-1 парче;
- Фотокопија од документ со кој се потврдува идентитетот на барателот;
- Официјален документ издаден од бугарски или странски надлежен орган врз основа на акт за раѓање, регистар на населението и др., Во кој се содржат податоци за бугарскиот потекло на лицето или на неговите нагоре, а при неможност да се произведе таков документ - сертификат за бугарско потекло, издадено од Државната агенција за Бугарите во странство.
- Увоз белешка за платена државна такса во износ од 3 денари; за учениците до 26 година возраст - 1 лева при претставување на потврда од ВУЗ. Износот се увезува на сметка БНБ - зу, Министерство за правда, сметка IBAN: BG09 BNBG 9661 3000 1737 01 BIC: BNBG BGSD
Документите доставени од заинтересираните лица, во зависност од туѓата држава од која потекнуваат, треба да ги исполнуваат барањата на соодветните одредби од билатералните меѓународни договори или на Конвенцијата за укинување на барањето за легализација на странските јавни акти, составена во Хаг на 05 октомври 1961 година, по кои Република Бугарија е земја или на Правилникот за легализација, одобрување и преводите на документи и други документи / изгласан. Гард, бр.73 од 1958 година, изм. И доп. бр.10 од 1964 година, бр.77 од 1976 година, бр.96 од 1982 година, бр.77 од 1983 година и бр.103 од 1990 година /, како и да бидат опремени со преводи на бугарски јазик, кои се вршат и проверено по предвидениот ред.
Барањата се поднесуваат лично, по пошта или преку експлицитно овластено за нотарски ред лице во одделот "Канцеларија" на Министерството за правда, ул "Словенска" № 1 од 10.00 до 12.00ч. и од 14.00 до 16.00 часот, или во бугарските дипломатски или конзуларни претставништва. Барањата поднесени по пошта, преку овластено за нотарски ред лице или во бугарските дипломатски и конзуларни претставништва, треба да бидат со заверени на нотар потписи.

нај битниот момент е дека НЕМОРАТЕ да идете во бугарија воопшто... можете се да завршите тука, во скопје, во амбасадата на бугарија... и нема да ве кошта ништо повеке од таксите и давачките пишани претходно.. со се сите документи потребни тоа нема да помине повеќе од 150 евра... единствено е што ке трае за 1-2 месеци подолго.. јаки муда, ако веке чекаш околу 15 месеци па за 1-2 мање више...

се изначитав глупости и ПАТРИОТИЗАМ во темава... ако ми цврчи стомакот за храна неможам да бидам патриот. инаку, еве ви што е потребно за бугарски пасош:

ПРАШАЊЕ:Како се добива бугарско државјанство од лица со бугарско потекло?
ОДГОВОР:
Лицата со бугарско потекло добиваат бугарско државјанство врз основа на чл.15, став 1 од Законот за бугарското државјанство.Пред да поднесе барање до министерот за правда, лицето треба да потврди своето бугарско потекло.Придружните документи кон барањето, наведени во Наредба № 1 од 19.02.1999 година за спроведување на глава петтина од Законот за бугарското државјанство, се следниве:
- Примена на лицето по образец - Прилог № 1 кон Наредба № 1от 1999 година за спроведување на Глава петта од Законот за бугарското државјанство; Барањето мора да биде напишана на бугарски јазик;
- Препис од актот за раѓање или дупликат на уверение за раѓање, издаден од соодветните бугарски или странски надлежен орган;
- Неосудуван од Република Бугарија и од земјата чиј државјанин е барателот.Ако тој трајно престојува во трета земја, претставува сведоштво за криминални досиеја и од локалните странски органи;
- Документ од обвинителството дека против барателот не поведе кривична постапка за намерно злосторство од општ карактер, ако лицето живее постојано во Република Бугарија;
- Медицински документ издаден од лекарска консултативна комисија (ЛКК) на здравствената установа, услуга лицето на живеење, се потврдува дека лицето не боледува од болестите по чл.61, ставот 1, чл.146, ставот 1, т.1 и 2 од Законот за здравјето, како и од сексуално преносливи болести; во отсуство на ЛКК документот се издава обштоболничната ЛКК на соодветната реонска или провинцискиот болница - документот се издава од соодветните странски органи, доколку барателот живее во странство;
- Изјава по образец, согласно Прилог № 4 кон Наредба № 1;
- Најнови фотоснимка пасошка формат-1 парче;
- Фотокопија од документ со кој се потврдува идентитетот на барателот;
- Официјален документ издаден од бугарски или странски надлежен орган врз основа на акт за раѓање, регистар на населението и др., Во кој се содржат податоци за бугарскиот потекло на лицето или на неговите нагоре, а при неможност да се произведе таков документ - сертификат за бугарско потекло, издадено од Државната агенција за Бугарите во странство.
- Увоз белешка за

нај битниот момент е дека НЕМОРАТЕ да идете во бугарија воопшто... можете се да завршите тука, во скопје, во амбасадата

Ok , е убаво напишано ,објаснето ,
дали е сигурно ОВА има ли некојвака добиено пашос или лична карта ,..?
Сакам да чујам некое искуство ако има некој ?

ова е превод од бугарски на македонски од официјалниот веб сајт од линковите посочени во некој од погорните постови на истава тема, може и да си проверите ако сакате... јас не појаснив ништо туку преведов и тоа преку гугл транслејт...

п.с. јас немам бугарски пасош и сега за сега веројатно нема ни да вадам, така да не сум релевантен извор за потврдување на информации... а баш ме интересира некој да потврди или негира... било што...

Ok , е убаво напишано ,објаснето ,
дали е сигурно ОВА има ли некојвака добиено пашос или лична карта ,..?
Сакам да чујам некое искуство ако има некој ?

Татко му на другар ми аплицираше во Бг амбасада во Ск го доби пасошот за година и 3 месеци. Другар ми аплицираше пред 2 месеци и му беше речено дека пошто има родител со Бг државјанство постапката ќе е готова за 6 месеци. Се на се нив ги фати по 250 еур

Има некоја нова информација за аплицирањево во бугарска амбасада кој како извадил неизвадил инфо некој нека даде

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

Има некоја нова информација за аплицирањево во бугарска амбасада кој како извадил неизвадил инфо некој нека даде

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free
има некој некое инфо како е сега процедурата за ваденје бг пасош колку се чека
имам некој понуди од 200-250 евра за 10 месеци фејк е или има шанси

Дабл фејк..сите бараат по 350-400 евра и да чекаш 1,5 година најмалце.

Што бара темава у економија..барем на посреднициве данок да им наплаќа државава.

Јас сум запознаена со тоа и цената е реални 350 е, но не се 10 месеци туку повеќе(имам пријатели што посредуваат). Откако ќе го поминеш второто интервју (зависи кога ис закажал, најчесто се чека повеќе месеци), мора БАРЕМ 12 месеци да поминат пред да ти го издадат државјанството. Некаде година и пол до две испаѓа се’ на се’. 10 месеци не е веродостојно и тоа за толку ниски цени 100% не е во ред.

Абе овие печалбариве што се по америка и по останатите држави????И јас сум против пасошот ама сепак не знаеме која е политиката со тие државјанства.Мора да има позадина некоја и план.Не даваат туку така еве ти пасош и летај.

jas ce se kladam so sekoj clen na forumov deka do sega BG ima izdadeno 300.000 drzavljanstva i sekoj den se zgolemuva brojot a na nasive ic ne gi cue sekoja cest
--- надополнето: 2 октомври 2013 во 07:10 ---
Кога ќе го имаш и повеќе не го сакаш не ти треба , го отфрлаш се откажуваш. Ова горе што мислам , мислев на дечкото да му кажам, тоа мислев..

Eh da e se taka lesno

Јас сум запознаена со тоа и цената е реални 350 е, но не се 10 месеци туку повеќе(имам пријатели што посредуваат). Откако ќе го поминеш второто интервју (зависи кога ис закажал, најчесто се чека повеќе месеци), мора БАРЕМ 12 месеци да поминат пред да ти го издадат државјанството. Некаде година и пол до две испаѓа се’ на се’. 10 месеци не е веродостојно и тоа за толку ниски цени 100% не е во ред.

Татко му на другар ми аплицираше во Бг амбасада во Ск го доби пасошот за година и 3 месеци. Другар ми аплицираше пред 2 месеци и му беше речено дека пошто има родител со Бг државјанство постапката ќе е готова за 6 месеци. Се на се нив ги фати по 250 еур

ова не важи ? колку чини аплицирањето преку БГ конзулат и амбасада во Македонија ?

ова не важи ? колку чини аплицирањето преку БГ конзулат и амбасада во Македонија ?
Не сум запознаена преку амбасада, ти зборувам за директно во бугарија кога бараш. Таму и за малолетни деца се чека исто како за возрасни.

Околу 400 евра бараат "посредниците" за вадење БГ-пасоши,и се чека минимум 1 до 1,5 година.Ако знаеш како и каде да одиш,тогаш ќе поминеш и со 150 евра,но ретки се тие кои ја знаат целата процедураа и народов наш некако не сака "да се замара"пошто нели ние секогаш чекаме некој друг да ни ја заврши работата,ама не и за безпари ;)
-Еве како пр.ако денес се пријавиш онлајн за вадење бг-пасош ќе видиш дека слободните дати за првиот состанок(зајавка) со бугарите во Софија е на крајот од јуни 2014-та.Е сега додади на таа дата една до една и пол година чекање и ќе видиш дека најрано ќе го земеш пасошот во јули 2015-та!!! Се друго ти е џабе фрлање пари,поздрав

Дали имате чуено за некоја жена од Кочани која посредувала за БГ пасош и го давала во рок од 2 месеци?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom