ВИДЕО: Америка во шок, Бостон во крв!

• Креатор на темата Креатор на темата Muranyi
  • Време на започнување Време на започнување
Па добро ама ако ги видиш постовите на Твитер ќе видиш дека сегде пишува БУШ НЕ НАПРАВИ СИГУРНИ ЗА НАРЕДНИТЕ 8-10 ГОДИНИ А ОБАМА НЕ.Како и да е,во САД секогаш избувнувало насилство од политички карактер,низ историјата на еден куп нивни претседатели е извршен или е пробано да биде извршен атентат.Колку што знам САД располагаат со негде околу 20 разознавачки служби,како и во 2001, и ова шансите да биде напраено од странска терористичка група надвор од границите на САД се 1:1200000000 :)
Ок, не ми беше тоа муабетот.

A od kade pak Majkl e tolku siguren deka zad bombite vo Boston stojat Islamski ekstremisti? Kolku shto znam, do sega nema nikakov materijalen dokaz deka se raboti za Islamisti, A Majkl veke znae se. Isto kako vo sluchajot so 9/11 vo Njujork...za 5 minuti cela media "znaeshe" deka zad toa stoi Osama bin Laden...B.S. at its best.
Jas go imam slushano Alex Jones so chasovi na You tube, i od pochetok visoko go cenev ama so vreme svativ deka e obichen seach na panika, za neko osven US druga demokratija na ovoj bel svet ne postoi, nishto drugo ne vredi....za nego Rusija e zemja od Tretiot svet so nuklearki, pa ushte koga go slushnav na You tube da vrshi "direkten prenos" od napadot na Rusija vrz Amerika, se mi beshe jasno so kakov warmonger si imam rabota. Za Majkl ne znam mnogu, ama spored toa shto go slushnav na tvojot post mislam deka ne zasluzhuva golemo vnimanie.

Odi na Rense.com, sajt ureduvan od Jeff Rense, proshetaj malku, sledi gi vestite i razmisluvanjata na Jeff Rense i sam ke ja vidish razlikata megju izvonredno informirana lichnost i urlator/kauboec kako Jones.

Очигледно ги мешаш Мајкл Севеџ и Алекс Џоунс, па дури и си признаваш дека не знаеш многу за Севеџ, а веќе тврдиш дека не заслужува големо внимание.

Можеби не заслужува големо внимание од твоја страна, но секој си има право на свое лично мислење, па така на останатите членови на форумов и на сите останати кои го следат форумов, а не се членови, останува самостојно да одлучат дали Севеџ заслужува големо внимание од нивна страна или не.

А од каде знаеш па ти дека зад бостонските експлозии не стојат радикални исламисти ?

Јас не знам кој стои зад бостонските експлозии, но земајќи го во предвид фактот дека во последно време вакви напади на јавни места ги вршат исклучиво радикални исламисти, со исклучок на масакрот во Осло, Норвешка, од страна на Андерс Брејвик во 2011 година, мислам дека Севеџ заслужува неговото мислење да биде слушнато.

Нема да коментирам за Алекс Џоунс бидејќи воопшто не го ни спомнав на оваа тема на форумов.

Инаку, тоа што Севеџ во повеќе наврати го спомнува во аудио записот, е фактот дека американската влада на чело со Барак Хусеин Обама, ги лишува американците од нивната приватност со деноноќно набљудување со дронови и со камери на јавни места на американска територија, планираат да воведат забрани за поседување и употреба на одредени видови на огнено оружје, искористувајќи го масакрот во основното училиште Сенди Хук во Њутаун, Конектикат, што се случи во декември 2012, но и покрај сите овие забрани, ограничувања и нарушувања на деноноќната приватност на секојдневниот американец, сепак еве се случува ваков масакр, а тоа што Севеџ го потенцира во повеќе наврати во аудио записот, е дека сите овие мерки очигледно се безвредни и бескорисни, а ти воопшто не делуваш како заинтересиран да коментираш за тоа.

20130416.jpxqbjgsgy.jpg

http://www.blitz.bg/news/article/194147?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=beshared

Инаку, тоа што Севеџ во повеќе наврати го спомнува во аудио записот, е фактот дека американската влада на чело со Барак Хусеин Обама, ги лишува американците од нивната приватност со деноноќно набљудување со дронови и со камери на јавни места на американска територија, планираат да воведат забрани за поседување и употреба на одредени видови на огнено оружје, искористувајќи го масакрот во основното училиште Сенди Хук во Њутаун, Конектикат, што се случи во декември 2012, но и покрај сите овие забрани, ограничувања и нарушувања на деноноќната приватност на секојдневниот американец, сепак еве се случува ваков масакр, а тоа што Севеџ го потенцира во повеќе наврати во аудио записот, е дека сите овие мерки очигледно се безвредни и бескорисни, а ти воопшто не делуваш како заинтересиран да коментираш за тоа.
Тоа што го зборува овој Севиџ на видеото е обично политичко мрсомудење. Пари, буџет, па како сте дозволиле да се случи, одговорност, уа шнајдери... ништо суштински значајно, обична политичка реторика.

Алекс Џонс не е ни за коментирање...

Очигледно ги мешаш Мајкл Севеџ и Алекс Џоунс, па дури и си признаваш дека не знаеш многу за Севеџ, а веќе тврдиш дека не заслужува големо внимание.

Можеби не заслужува големо внимание од твоја страна, но секој си има право на свое лично мислење, па така на останатите членови на форумов и на сите останати кои го следат форумов, а не се членови, останува самостојно да одлучат дали Севеџ заслужува големо внимание од нивна страна или не.

Tokmu taka. Mozhebi mojot komentar "zvucheshe" poinaku, megjutoa toa e moe lichno mislenje...sekoj si ima pravo na svoj sud, I stand corrected.
Fakt e deka Majkl malku "jumps into conclusions" so svoite anti-islamistichki ubeduvanja i bez nikakvi dokazi veke znae koja grupa stoi zad bombite...Seriozen komentator za politika ne smee vakvo neshto da si dozvoli.

А од каде знаеш па ти дека зад бостонските експлозии не стојат радикални исламисти ?

Jas ne znam koj stoi zad ovie eksplozii i zatoa ne osuduvam nikogo dodeka ne soberat poveke info,,I Majkl bi trebalo malku da se vozdrzhi od pravenje stereotipi i da osuduva grupi na lugje bez nikakvi dokazi. Eve slusham deka veke uapsile suspect, pa skoro ke znaeme poveke.
Poslednite masovni ubistva ne bea Arapsko maslo..Mislam na teatarot za vreme na premierata na "Superman" i shkoloto vo Sandi Huk i ne znachi deka ako se bombi vo Boston mora toa da bide organizirano od Arapi.

....американската влада на чело со Барак Хусеин Обама, ги лишува американците од нивната приватност со деноноќно набљудување....а ти воопшто не делуваш како заинтересиран да коментираш за тоа....

Ne sum zainteresiran???? Bash naprotiv.

Bez ogled na toa koj stoi zad Boston bombing edno e sigurno.. Poveke kameri, kontroli, check points, dronovi i sl. vo US chovek ne ke mozhe muda da si pochesha a da ne go sledi nekoja kamera ili face recognition software.Vo USA (Greatest Nation) od 2014, vo novite modeli na vozila, vgradena crna kutija ke bide forsirano so zakon. Toa znache deka po potreba "Big Brother" mozhe da znae kade si vozel, kolku brzo si vozel, kade si zatanal, kade si pominal na crveno svetlo ili ne si zastanal na Stop znak i taka natamu, i seto toa za tvoe dobro, da te zashtitat od teroristi Arapi. Hmmm talking about Orwell '84???? Gotta be kidding my friend.
Naskoro site javni protesti vo demokratskiot svet ke bidat sledeni od dronovi, face recognition i slichna tehnologija... pa pisni ako smeesh. Nemoj da mislish deka modernizacijata na policijata, ili MVR kako shto ja narekuvame vo Makedonija, e za narodno dobro? Seta taa tehnologija se stava vo sluzhba da mu ja skrshat kichmata na onoj shto mnogu se buni, a ne da go zashtitat naselenieto. Globalizacijata chekori napred, hrabro i smelo, a nie stravuvame od sekoj Arap shto ke go vidime na nekoj golem sobir ili proslava. Brain washing at its best.
P.S.
Kako shto gledam Мајкл Севеџ na svojot sajt dava golem prostor na pogrebot na Tacher i voedno ja slavi i grificira...Chudna rabota..
Tacher e olicetvorenie na Globalizacijata, promovirashe sebichnost, individualnost, lakomshtina, im dade golema sila na bogatite, go lishi narodot od bilo kakva socijalna sopstvenost he...he ...he...I dodeka jas so mojata generacija bevme Titovi pioneri, Crvenkovski i Georgievski bea Tacherovi pioneri i svrshija doooobra rabota.
Мајкл Севеџ i Tacher??? Neshto e gnilo vo kralstvodo Danska....

Тоа што го зборува овој Севиџ на видеото е обично политичко мрсомудење. Пари, буџет, па како сте дозволиле да се случи, одговорност, уа шнајдери... ништо суштински значајно, обична политичка реторика.

Алекс Џонс не е ни за коментирање...

Би се согласил со тебе, но ни јас ни ти не сме биле во негова кожа за да знаеме како му е на него и од каде ги извлекува своите ставови. Освен ако ти живееш во САД, тогаш извини бидејќи те спомнав и тебе кога реков дека не сме биле во негова кожа. И не заборавај дека типот ги има 71 година, дефинитивно е израснат и живеел во Студената војна, но многу работи кои го имам слушнато да ги каже, се докажале како вистинити, особено за домашната американска политика, но да не навлегувам во детали, ќе го оптоварам форумов. :D

Човекот е незадоволен бидејќи се трошат над 1 билион американски долари (тоа се илјада милијарди, а не 1 милијарда како што некои мислат, тоа што на англиски се изговара билион, на македонски се изговара милијарда = илјада милиони, а тоа што на англиски се изговара трилион, на македонски се изговара билион = илјада милијарди, измешан речник, ама тоа ти е) за домашна безбедност, а особено после терористичките напади на 11 септември 2001 во САД, дефинитивно американската влада има причина зошто да биде загрижена за домашната безбедност, но очигледно не си ја вршат работата како што треба.

Причината зошто го почитувам Севеџ е бидејќи не е член на ниту една политичка партија и е безмилосен кон сите политичари, никого не поштедува од критика, без разлика од која политичка партија е и без разлика дали е на власт или во опозиција, не секогаш го земам сериозно во предвид неговото мислење, на крајот на краиштата, и тој е човек, и тој има право да греши.

Очигледно погрешно си го разбрал Севеџ, тој не е политички коментатор, туку е радио водител и го искористува до максимум своето право да критикува и да го изразува своето лично мислење за било што, без разлика дали располага со конкретни докази или не, и речиси секогаш го завршува изразувањето на своето лично мислење со реченицата:

" That's one man's opinion. "

" Тоа е мислење на еден човек."

Кога велиш дека Севеџ треба да се воздржи од правење стереотипи, повикуваш на политичка коректност, а Севеџ е заколнат непријател на политичката коректност, исто како и јас, така да, твојот повик за воздржаност нема да стигне ни до него, ни до мене, бидејќи лично верувам дека имаме доволно пристрасност во таканаречените независни медиуми. Севеџ е човек без влакна на јазикот и затоа го почитувам, и покрај тоа што не се согласувам секогаш со него.

Кога сме кај мерките кои ги превзема американската влада, да, дефинитивно станува реалност новелата 1984-та на Џорџ Орвел, проблемот е во тоа што човештвото е доволно наивно и глупаво за да верува дека бидејќи денес нема варвари и готи, ги нема нацистите и останатите агресори од минатото, по автоматизам, Орвеловиот кошмар нема да стане реалност.

Токму американскиот адмирал Хасбенд Едвард Кимел, кој бил задолжен за одбраната на американската воена поморска база Перл Харбор на Хаваите, рекол:

" Паметниот непријател удира таму каде што мислите дека сте најбезбедни. "

Кристално истото важи и денес.

Терористите не ги регистрираат огнените оружја со кои убиваат невини луѓе, не возат автомобили со GPS уреди и со црни кутии, многу полесно им е да ги украдат бидејќи вообичаено им требаат за само една употреба, поради што ваквите мерки за домашна безбедност во САД нема да вродат со никаков плод, а бостонските експлозии се само уште еден доказ за тоа.

Убаво вели Севеџ на крајот од аудио записот:

" Get your eyes and your drones off the american people, you schmucks, and turn them on the people who wanna hurt us. "

" Тргнете ги вашите очи и вашите дронови од американскиот народ, вие идиоти, и насочете ги кон луѓето кои сакаат да не повредат. "

Американскиот генерал, а подоцна и претседател на САД, Двајт Ајзенхауер, убаво рекол:

" Ако сакате да бидете безбедни, одете во затвор. "

Сето ова доволно говори колку американците се навистина безбедни и колку американската влада може да им пружи домашна безбедност на нив.

Во целост се согласувам, нешто је труло у држави Данској и болесно.

Маргарет Тачер е една од ретките политичари кои Севеџ ги почитува, во моментов нејзината Конзервативна Партија не ужива апсолутно никаква почит кај Севеџ.

Многу глупаво е да споредуваш било кој македонски политичар со Маргарет Тачер. Конкретните македонски политичари кои ги спомна, во 2001 година потпишаа договор со кој прифатија менување на Уставот на Република Македонија со цел одземање на статусот кој македонскиот народ го уживаше како конститутивен народ во Република Македонија.

За разлика од македонските политичари кои немаат тестиси да се спротивстават на глобализацијата, Маргарет Тачер се спротивстави на воведување на еврото во Велика Британија, а денес Британците имаат причина зошто да и бидат благодарни, бидејќи со денешната економска криза во која се наоѓа Велика Британија, ако денес Велика Британија го користеше еврото како своја валута, ќе го кркаа стапот Британците како што го кркаат државите свињи PIGS - Португалија, Ирска, Италија, Грција, Шпанија. Маргарет Тачер поднесе оставка во 1990 година не под притисок на опозицијата или под притисок на сопствените граѓани, туку под притисок на сопствените сопартијци, кои својата глупавост ја платија со изборниот пораз на парламентарните избори во 1997 година. Маргарет Тачер беше типичен пример за премиер кој не попушта пред никого и игра на се или ништо и тоа е заслужно за почит, за разлика од македонските политичари, кои се подготвени и сопствените мајки да ги продадат за да си ги спасат сопствените задници.

Јас ја почитувам и ја охрабрувам индивидуалноста, а не еднаквоста, бидејќи на фудбалски натпревар помеѓу ФК Вардар и ФК Работнички, еден ќе си замине како победник, а друг ќе си замине како губитник и по автоматизам нема еднаквост. Сите сме еднакви пред Бог, а на Земјата сите сме различни и не можеме да постигнеме еднаквост по ниту еден основ, освен по глупавоста, иако за волја на вистината, и на тоа поле дебело си конкурираме едни на други.

Но главната причина зошто го објавив аудио записот во оваа тема на форумов, е реакцијата на Севеџ, особено кога ги изговара изразите бескорисни (worthless), пензионери (pensioners), и кога изговара "си ги пребројуваат пензиите" (counting their pensions).

Можеби Севеџ греши за бостонските експлозии, но неговото урлање доаѓа од неговата душа, а не само од неговата уста, поретко го слушам откако се префрли на Cumulus Media Networks, бидејќи откако се префрли, неговото радио ток шоу се емитува од 3:00 часот по полноќ до 6:00 часот наутро по македонско време и тотално бесмислено е да си го уништам сонот поради Севеџ и неговото радио ток шоу, а преку ден немам многу време за да ги слушам репризите, но во вакви околности правам исклучоци и задолжително ги слушам репризите.

Како и секогаш, доктор Мајкл Севеџ (Michael Savage, http://www.michaelsavage.com/), американски конзервативец, радио водител, човек со 2 магистратури и 1 докторат, автор на 25 книги, вклучувајќи и 4 бестселери, во својата радио емисија The Savage Nation, го кажува своето и никогаш не успева да ме разочара.

Секоја му чест !!!

Michael Savage е идиот.

Кога велиш дека Севеџ треба да се воздржи од правење стереотипи, повикуваш на политичка коректност, а Севеџ е заколнат непријател на политичката коректност, исто како и јас, така да, твојот повик за воздржаност нема да стигне ни до него, ни до мене, бидејќи лично верувам дека имаме доволно пристрасност во таканаречените независни медиуми. Севеџ е човек без влакна на јазикот и затоа го почитувам, и покрај тоа што не се согласувам секогаш со него.

Ne zboruvam za politichka korektnost, zboruvam za predrasudi.

Zhena shto pruzha seksualni uslugi da ja narechesh prostitutka ili kurva e politichki nekorektno...treba da ja narechesh "sex trade worker"
ne znam za nekoj politichki korekten zbor za istata na Makedonski.

Inaku George Carlin ima neshto da kazhe za pol. korektnost ovde
http://www.youtube.com/watch?v=yeB7dnXFMcg

Otidov off topic, sorry...

Ne zboruvam za politichka korektnost, zboruvam za predrasudi.

Zhena shto pruzha seksualni uslugi da ja narechesh prostitutka ili kurva e politichki nekorektno...treba da ja narechesh "sex trade worker"
ne znam za nekoj politichki korekten zbor za istata na Makedonski.

Inaku George Carlin ima neshto da kazhe za pol. korektnost ovde
http://www.youtube.com/watch?v=yeB7dnXFMcg

Otidov off topic, sorry...

Ааа, значи ти си со сличен речник како овие од Асошиејтед Прес, кои неодамна одлучија од својот речник да го исфрлат изразот "нелегален имигрант" и да го заменат со изразот "недокументирани луѓе".

Претпоставувам дека истото ова за sex trade worker ќе го прифатиш ако некој, не дај Боже, ти ја силува сопругата или ќерката или сестрата или мајката, сексуален работник кој не наплатил за услугата ?

Ем за без пари завршил работа, ем можеби оставил некаков сувенир кој за 9 месеци ќе излезе од утробата на личноста која сексуално ја задоволувал.

Но зошто воопшто дозволувам да ме изненадува ова ?

Па на крајот на краиштата, во 2001 година во Македонија се случи конфликт, а не војна, не беа бранители, туку беа воени злосторници кои се бореа, не против терористи и екстремисти, туку против борци за човекови права.

Во право си, доволно отидовме оф топик, јас го објавив аудио записот на Севеџ на оваа тема на форумов бидејќи истиот е поврзан со ова тема на форумов, и верувам дека истиот заслужува да биде слушнат, тие на кои не им се допаѓа неговото лично мислење, нека го земат истото во предвид со резерва, или воопшто нека не го земаат во предвид, крај на приказната.

Претпоставувам дека истото ова за sex trade worker ќе го прифатиш ако некој, не дај Боже, ти ја силува сопругата или ќерката или сестрата или мајката, сексуален работник кој не наплатил за услугата ?

Ем за без пари завршил работа, ем можеби оставил некаков сувенир кој за 9 месеци ќе излезе од утробата на личноста која сексуално ја задоволувал.

.
Nishto ti ne si razbral od mojot posleden post. Ochigledno sarkazmot ti e slaba strana, ama toa ne e tolku vazhno.

A ova so sestra, majka, sopruga e ulicharski muabet, vulgarnost, nevospitanost ...
Nashiot muabet e zavrshen.

Секој со свој став, јас со мој став, ти со твој став.

Точно. Но, не знам како идеите на Michael Savage фатиле корен во твојот мозок.

Michael Savage е евреин, неговото вистинско презиме е Weiner (немам никаков проблем со евреите, способен народ се, им се восхитувам, но имам проблем со лицемери).

Се изјавува како најголем американски патриот, но интересите на Израел му се прво место.
САД губат милијарди долари за поддршка на Израел и војувајќи војни со израелски непријатели (Либија, Ирак, во иднина можеби и Иран) и Michael Savage нема никаков проблем со тоа. Напротив, тој беше најголем поборник за тие војни (изјави дека САД треба да убијат 100 милиони муслимани). Но, има проблем кога САД ќе воведат програма за помош на сиромашните или за подобро здравство. За тоа се нема пари.
Да не одолговлекувам, има многу причини, но скратено Michael Savage e еврејски фашист со маска на голем американски патиот. Луѓе како него се одговорни за сите овие крвопролевања.

И не би ти препорачал да навлегуваш во конзервативна идеологија, затоа што тоа подразбира и дека си против многу работи што млад човек би ги сметал нормални. Секс пред брак, марихуана, абортус.

Мислам дека либертаријанизам е поприфатлив, ако сметаш дека не треба да има еднаквост меѓу луѓето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom