♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ | 14 - 21 април, 2013 |

Победник на ♛ Monte-Carlo Rolex Masters ♛ ?

• Новак Ѓоковиќ

Гласови: 11 30,6%
  • Енди Мареј

Гласови: 5 13,9%
  • Рафаел Надал

Гласови: 18 50,0%
  • Томаш Бердих

Гласови: 1 2,8%
  • Хуан Мартин Дел Потро

Гласови: 1 2,8%
  • Некој од останатите тенисери..

Гласови: 0 0,0%

• Вкупно гласачи
    36
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Новак вс Хаас, Копи = Новак вс Јужни (засега) Пејст.
Нема врска овде ништо ни со зглоб ни со ништо.

Новак доста тешко на стартот, како и што се очекуваше. Немаше некои проблеми со зглобот, барем не делуваше така според движењата, но очигледно недоволно е во тренажен процес после виткањето на глуждот и тоа оставило траги врз неговата игра а и врз неговата самодоверба. Не верувам тука Новак да направи нешто посебно, ништо чудно утре да загуби од Монако.

Овој Гулбис еј. На нерви ми оди човеков. Ко циркузант некој, се нешто му смета.

se chustvuva pretpazlivost vo trchanjeto na Novak...se primetuva i blago nakrivnuvanje...sepak , bez brzanje , no sleduva najdobroto od Novak , ke oseti Monako utre , samo zglobot da ne go zaebava . Novak e najdobar koga e najteshko ,bitno e shto ne e ramnodushen i ne pokazuva znaci na kurcobol . Bashka Juzhni denes odigra eden od podobrite mechevi vo poslednite dve godini
--- надополнето: 17 април 2013 во 20:58 ---

Е баш ич не се приметуваа последици од повредата во движењето на Новак. Ниту кривеше ниту се гледаше некоја болна гримаса на неговото лице, едноставно лошата игра на Новак е последица од недоволниот тренажен процес откако се повреди. Мислам дека со фул интензитет почна да тренира дури во четвртокот, а со помалце од недела дена тренинг во полн интензитет и не може да се очекува од него доминација и мелење на противникот. Во ваква ситуација каснат нозете, се редат неизнудените грешки, сервисот затајува, заморот стига. Ноле во третиот сет беше видно изморен што е доста чудно за него, али кажав погоре зошто е тоа така.

Нека игра утре исто како денеска, па ќе видиме дали Монако ќе осети или обратно.

Глеам сте се израдувале на освоениот сет на Јужни против Новак, и за малце ви даде надеж дека ќе го совлада.:icon_mrgr:

Никој не рече дека Надал не е прв фаворит на турнирот, не знам зошто цело време тоа го потенцирате, имав денеска прилика да го гледам мечот негов, си изигра доста добро, без разлика што Матошевиќ и не е некое мерило за квалитетен тенис.

Мечот на Новак не би го коментирал бидејќи не го гледав, ама сепак сигурно во почетниот меч нема да се напрега многу, ако знаеме дека имаше незгодна повреда, а зошто би ризикувал уште повеќе, па да пропушти уште по значајни турнири за него. Можеби очекувано за мене тоа што изгуби еден сет на стартот од турнирот.

Не знам оваа повредава на Новак толку ја исхеперболизиравте... Надал веќе 2 сезони констатно игра со недозалечено колено, и веќе никогаш до крајот на кариерата нема да може да дава 100% од себе, никогаш тоа колено нема да биде како некогаш а вие еден обичен превиткан зглоб го направивте како не знам што да е. Гледам горе некој спомнал како Новак имал потешкотии со движењето денеска и "подкривнувал". Нешто што не е 1% точно. Новак апсолутно немаше проблем со движењето, нешто што преку 5 пати го потенцира и самиот коментатор на Спорт Клуб ( лик кој што поседува огромно тениско познавање )

kako be ne se primetuva tragi od povredata ... na zemja Novak denes prokliza vo negov stil 3-4 pati , na mnogu topki ne ni probuvashe da trcha , celo vreme se custvuvashe pretpazlivost vo dvizenjeto.. ,posle vtoriot set i prvite dva tri gema od tretiot vidno potkrivnuvashe ...ta pred desetina dena zglobot go izvitka . Nadal napravi pauza sedum meseci , ta na nego veke mu skisna muabetot za kolenoto ,samiot izjavi, a fanovite negovi ako izgubi ke baraat alibi vo kolenoto . Denes Novak ne beshe slab ,Juzni beshe dobar a i Novak ne igrashe voopshto agresivno , samiot reche deka e pobeda na muskuli , koga trebashe zapna i tolku...mene ne me sekira negovata igra denes , naprotiv ,imashe emocii , ni traga od taa potcenuvachka ramnodushnost shto ja demonstrirashe vo Majami . Utre , ako sum siguren kako ke bide so Monako ke shibnam 1000 evra na Novak i ke zemam 200 . Ama ne sum siguren ,Monako ne e Troicki ,no , realno utre ke bide poagresiven ,servisot polosh od denesniov ne moze taka da mislam deka ke pobedi bez denesnite problemi

Уште малку фали да прочитам дека Новак денеска на штаки играше.

utre moja prognoza Wawrinka ke go pobedi na Marej i Fognini na Berdych , Nadal i Conga ne bi trebalo da imaat poveke rabota od 70 minuti a najneizvesno ke e Cilic i Gaske
--- надополнето: 18 април 2013 во 00:00 ---
Уште малку фали да прочитам дека Новак денеска на штаки играше.
abe sega da ne se vrakam da baram shto pishuvavte koga Nadal izgubi od Zebalos so sedummesechna rehabilitacija a ovde za desetina dena otokot ushte ne mu e spadnat propisno , ne se vazi .Koj vika shtaki ,shto sega gi pravish rabotite crno belo .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom