Кој би требало да е прв?

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Ма што има врска тоа?!Тоа порано се гледало.Еве јас сум во таква ситуација.Имам постар брат кој сега за сега не размислува за женење(размислува ама за понатака),а јас имам врска и ќе правам веридба и што е толку лошо или срамно?

Toa se pravila koj roditelite gi postavuvaat,i treba da im e sram zasto so tie nekoj izmisljotini im stojat na patot na srekata na svojte deca vo koj se kolnat deka neizmerno gi sakaat.LJubovta e pocituvanje na tugata volja.
Jas licno ne sum imala vakov problem ,prvo dete sum ,no poznavam roditeli koj gi davat svojte deca so nekoj vakvi i sl. muabeti.

Јас ке се женам кога сакам, без разлика дали брат ми е женет или не.

Мислам дека нема врска ова..
Ја иам постара сестра и што сеа, она ако реши да не се мажи никогаш, треба и за мене да важи истото ?..
Безвеза ми е шо знам, не постои никакво правило за тоа кој би требало да е прв..

Јас сум најмлада дома ..и кога би решила да се мажам,ќе стапнам на лудиот камен па колку сакат нека има пред мене на ред..Ама сега за сега немам намера за то..

Оној кој прв ќе си ја пронајде среќата, тој нека си се мажи/жени прво.
Ако чекаш прво постариот да се жени, од кај знаеш, можеби ќе си се изначекаш и на крај ветар во магла...? Секој по патот свој!

ako saka da se mazi sestra mi 1va neka poveli i taka ja neam namera da se mazam za brzo vreme,i taka mi e dojdeno preku glava od moive deka treba,da se voozbilam i da pocnam da se odnesuvam ko zena doma u kujna da cistam da kuvam i bla bla i deka sum bila pogolema i deka ko ke sum se omazela nema niso da sum znaela :) ke mi napraj usluga sestra mi ako se omazi pred mene ke mi se simnat od glava :)

Ова нема врска...
Што ако помалиот никогаш не се омажи/ожени.. тоа значи дека и другиот треба да си остане сам ?
Нема врска, и не е тоа никаков срам за семејството...

Нема Врска Тоа ..... Тоа Не е НикакВо Правило , Ниту Пак е Срам За Семејството :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom