- Член од
- 20 јули 2016
- Мислења
- 7.801
- Поени од реакции
- 5.076
Па да...ама нешто тоа не е модерно.Сакав да кажам и малку човек да поседува треба со тоа да е задоволен....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Па да...ама нешто тоа не е модерно.Сакав да кажам и малку човек да поседува треба со тоа да е задоволен....
Лани ова време карши влада, вртам десно и еден со точак ми паѓа со точак пред кола, среќа не возев брзо избегнав у лево и не го ни допрев. Излегов од кола да видам што се случува и дали е добро, станува овој со точаков се превиткува и ми се дере Глеаш ли кај возиш бе, што леташ ќе ме прегазиш пцуе вика, у меѓувреме доаѓа полиција и почнаа распит шо било како било. Едниот од џандарите почна виновен си што паднал си го уплашил, скршен точакот итн.И во денешно време ретко некој сака да влегува во ризик, ова од искуство. Колку си понастрана од некоја случка толку подобро, не знаеш кој како ќе реагира.
Пред 10тина години на една жена и се превитка ногата и од тротоар падна на улица, тој пред мене што помина со колата не ја ни закачи да речеш еве виновен и ја прегази. Застанав и јас и излеговме да видиме дали и треба помош, да се носи на лекар и таа фала дечки ништо не ми е, се е во ред.
После неколку месеци покана и за двајцата, среќа имаше сведоци и таа го загуби случајот и плати оштета. Еве јас ќе бев виновен демек и сум ја закачил после него иако застанав понастарна и испаднав да помогнам.
Е вака ќе ти кажам една работа: Ќе влегуваш во ризик доколку некој човек за тебе влегувал во ризик, а и обратно ти за некого пред тоа што си влегувал во ризик треба и тој истото да го стори тоа...И во денешно време ретко некој сака да влегува во ризик, ова од искуство. Колку си понастрана од некоја случка толку подобро, не знаеш кој како ќе реагира.
Пред 10тина години на една жена и се превитка ногата и од тротоар падна на улица, тој пред мене што помина со колата не ја ни закачи да речеш еве виновен и ја прегази. Застанав и јас и излеговме да видиме дали и треба помош, да се носи на лекар и таа фала дечки ништо не ми е, се е во ред.
После неколку месеци покана и за двајцата, среќа имаше сведоци и таа го загуби случајот и плати оштета. Еве јас ќе бев виновен демек и сум ја закачил после него иако застанав понастарна и испаднав да помогнам.
Денеска гледам еден случај за сиромав човек којшто растовара роба на повеќе тезгаџии на пазар кој е пијан камен луѓето телефонираат брза помош и на крај брзата помош им вика „добро бе за овега пак ќе не замарате“??? Си заминува брзата помош веднаш...
А да е некој паднат пијан човек којшто е богаташ одма брзата помош ќе дојде за 2 минути и ќе ангажира лекарски тим од 10 души...
Да бидеме реални во нашата земја односот кон човекот 90% од луѓето го темелат на тоа што можат да добијат од него...