Протерани странците кои го симнаа македонското знаме во Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата dzonyb
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Meanwhile in Skopje

800_ylpigc6zqddyruhqnkfeazxilumaixhf.jpg

ПАПА ЕКБАР! ПАПА ЕКБАР! ПАПА ЕКБАР!

Сакале да купат знаме дечките ама немало...све на тоа сумњам. Иначе зошто англичани и ново зеланѓани би го симнувале знамето?
Затоа што Охриѓаните им ги продавале на пазар 1000 евра по комад :)

Нека идат во С.Кореја да направат така... Ќе се вратат на делови.:D

Ондак следува муабет во станица:
- But how Albanians shit, piss, burn your flag and you dont do nothing
- Ај не га јади многу да не го заминиш y австралија сиот шапка ми бапка

Покажување сила на странци :pos: да да странците се проблемот преку нив ќе покаже полицијава дека е авторитетна.

....стандардна македонска навика....неможеш по магарето - тепај по самарот....само што и магарињата веќе не се исти....сите станаа министри и директори на јавни претпријатија....а ние останавме со СТАПОТ во рака

Јас како што прочитав знамето било оштетено ама веројатно се оштетило при симнувањето.
Ама гледаш на тоа не помислив дека сакале да го земат како сувенир. Сигурен сум дека во Охридскиот суд немало кој да ги разбере на Англиски така да пресудата им ја залепиле без дискусија.
Како и да е треба да се знае ред во некоја држава. Овие веројатно кога виделе паркирани коли на кој како ќе му прдне, диви препродавачи со импровизирани тезги, ѓубре на секаде, дупки по улиците , сигурно си помислиле „ВО ОВАА ДРЖАВА НЕМА ЗАКОН„ и прово шо им паднало на памет „ВАДИ ЗНАМЕТО„ сигурен сум дека на другарчињата ќе им раскажуваат за настанот и ќе им остане како незаборавно доживување.
Не си во право. Охрид е многу среден град, можеби е и најчист во цела Македонија, ретко дека ќе најдеш во центар улица со дупки. И пробај паркирај ја колата :)

A ljockite sto sekoj den palat,pljukat po znameto na Makedonija?
Sto vo Skopje ima dzinovski orlovi i spomenici?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom