Ocajna
Domakjinka
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 2.163
- Поени од реакции
- 3.942

1.6M views · 44K reactions | Life is just a celebration! | Gurudev Sri Sri Ravi Shankar
Life is just a celebration!.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
... јас мислам дека туѓото мислење навистина е оптовар и опсесија доколку е непознат изворот, затоа што најчесто се мисли на негативно туѓо мислење, но кога ќе се дознае изворот, односно кој тоа јавно го искажува негативното мислење, а како личност, карактер не вреди, веќе тоа туѓо мислење не преставува товар, туку напротив се претвора во хумор или сожалување односот кон тоа туѓо мислење!
... затоа е многу важно да се знае од кого е тоа туѓо мислење, доколку е ОК карактерна личност, тогаш многу полесно може да се поправи и од наша страна за да се ублажи тоа туѓо мислење, кое најчесто е негативно затоа ни е и товар!
Повеќе добива на тежина кога коњ ќе го каже истото, значи вистина е.Како што вика Јелена Карлеуша - Позади добриот коњ прашина се крева
Имав сличен проблем со соученичка во средно. Тогаш и јас имав, не многу, но до одреден степен дугачка коса. Стално ми префрлаше нешто, јас ќе и вратев.Мене конкретно ми се има случувано да чујам за мене работи како „овој е наркоман“ пошто во тој период носев долга коса и бев постојано во црно и горе доле цело друштво бевме тој стил. Некогаш такви коментари ми паѓале тешко или сум се плашел да не допрат до моите па и тие да си помислат нешто што не треба.
Некои слушаат глупи совети, затоа некој ги дава. Можеш да ги обвиниш другите, полесно ќе ти биде...прашањето е кај те води тоа.Nekoi davaat glupi soveti.Vo pravoslavnoto kalendarce pisuva deka sovetot e duri grev.Mene od glupi soveti mi se unisti zivotot