Што прават младите?

• Креатор на темата Креатор на темата JASMIN
  • Време на започнување Време на започнување

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Mislam deka ova mi e najdobriot nacin da dopram do nekoj dobar prosek na javno mnenie, pa ajde tinejdzeri ( eve neka bide pod 19 god.) ova e prasanje za vas:

Sekoj den se srekavam so mladi luge i ima eden moment koj mi stanuva alarmanten so godinite posebno za nasevo podnebje. Dzabolebarska mladina, apaticni, anemicni mladi luge, bez idei, celi...
Pa ve prasuvam: sto pravite eve letovo, osven visenje pred pc, gledanje volsebnici, i kafesuvanje navecer?

Imate li sonista, planovi..eve za letovo barem. Osven ljubovnickite i seks-sonistata, normalno? Sportuvate li, citate li, se angazirate li...nekako?

Jas na 16 god odsabalje od 7 se pentarev na Vodno, popladne gledav filmovi ili citav, od 7 trcav po nevladini organizacii i navecer piev kafinja ili vo diskoteka.

...Sega od 8 odam na Vodno:) A bidejki sum na odmor, se zanimavam so tinejdzerski prevospituvanja.

JASMIN напиша:
Mislam deka ova mi e najdobriot nacin da dopram do nekoj dobar prosek na javno mnenie, pa ajde tinejdzeri ( eve neka bide pod 19 god.) ova e prasanje za vas:

Sekoj den se srekavam so mladi luge i ima eden moment koj mi stanuva alarmanten so godinite posebno za nasevo podnebje. Dzabolebarska mladina, apaticni, anemicni mladi luge, bez idei, celi...
Pa ve prasuvam: sto pravite eve letovo, osven visenje pred pc, gledanje volsebnici, i kafesuvanje navecer?

Imate li sonista, planovi..eve za letovo barem. Osven ljubovnickite i seks-sonistata, normalno? Sportuvate li, citate li, se angazirate
li...nekako?

Jas na 16 god odsabalje od 7 se pentarev na Vodno, popladne gledav filmovi ili citav, od 7 trcav po nevladini organizacii i navecer piev kafinja ili vo diskoteka.

...Sega od 8 odam na Vodno:) A bidejki sum na odmor, se zanimavam so tinejdzerski prevospituvanja.
Од се` ова што го наброја, единствено читам книги и гледам филмови. Тоа спаѓа во ангажмани? :)
Планови, соништа, трчање по невладини организации... Тие "обврски"- за време на школска година. Џаболебарење е моја главна активност за време на распуст :)

Па од наведеното, само читам книги...филмови сакам да гледам, ама немам време зошто не се ни вртам дома...
А како ми поминува времето? Па најчесто сум некаде со другари/ки да се видам асално, возев ролери(сега временските услови не го дозволуваат тоа).......мене летото во принцип секад ми е резервирано за уживање и дружење....не викам дека не е лошо и нешто паметно да се направи, ама сакам да си го уживам овој период.

A koga ne se vrtite po doma, sto pravite?

Odite li na teatar, na pazar, na natprevar, na kino, na izleti, itn itn?

Kolku vi e kvalitetno vremeto? Osven ogovaranjata so drustvo ( sto e dosta korisno, 15 min dnevno ogovaranje vo prosek e dovolno za podobruvanje na raspolozenieto i razubavuvanje na denot), kafeto, i momcite?

.............................................................................................

Perete, peglete, kosite treva, ribate prozori, pletete, vezete, gotvite, slikate, popravate po doma...?

Не бе па ти....се собираме некаде....претежно кој е сам и играме карти, се заебаваме, пиеме.........што знам што друго, не ми текнува

Летово седење пред компјутер неизбежно е посебно во најтоплите часови, читање книги, возење по парк со велосипед, чат пат некоја партија баскет, пешачење еднаш неделно горе до св. Илија, навечер шетање итн.
Некои посебни активности нема... скоро секој ден е иста песна

JASMIN напиша:

Imate li sonista, planovi..eve za letovo barem. Osven ljubovnickite i seks-sonistata, normalno? Sportuvate li, citate li, se angazirate li...nekako?

Чат-пат возам точаче низ парк, сум била многупати на Пелистер, читам доста, филмови не гледам, уште помалце Волшебнички. Љубовните и сексуалните соништа не мора да ги спомнувам. :wink: Низ дома помагам, си ја средувам мојата соба, метам низ куќа, бришам прашина и си ги пеглам алиштата. Лани летото бев активен член на една невладина организација, али сеа не се замарам со такви ствари, пошто имав лошо искуство. А навечер...обавезно на кафица на Широк Сокак.

za zal nisto ne pravam...edno vreme sabajle vo 7 trcav so drugarkite na kej,ali vise ni toa...citam,gleam filmovi,pishuvam...ali pogolemiot del od vremeto go trosham vo prazno...baba mi me prasa sto pravis u skopje i jas i odgovoriv "ne se sekiraj,ne pravam nisto korisno!"...ova kazuva se'...
vozam tocak ustvari...ali od kaj mene do kaj tetka mi i ne e bas nekoe opasno vozenje :) ali iskreno zal mi e sto vaka mi "propadna" letovo i planiram drugarta godina da rabotam nesto,mozda da idam u hrvatska kaj drugarka mi i tamu da se zanimavam so nesto ili na kraj kraeva barem da idam negde podaleku od grcija za,ako nisto drugo,da vidam nekoi asalni raboti :)

Pa sto znam,prvata polovina od letoto mi pomina epten dzabolebarski,pa me fati nekoja apatija,neispolnetost so da vi kazuvam,mnogu bez vrska,pa uste mi sozdavase nervoza i se cudev od kade mi e.Od koga se vrativ od odmor se smenija nestata.Stanuvam porano iako legnuvam epten kasno,sreduvam po doma,sobata posredena u zivot ne mi bila,pocnav i sladoledi i torti da praam da si se pofalam:),a i redovno sednuvam na pc da i vnesam nekoja faktura na majka mi i sl,zaso ima i dr obvrski na dr rab mesto,pa vaka i si zarabotuvam po nesto:).Redovno trknuvam do dvdteka i gledam nekoj dobar film,a redovno i si citkam po nekoja kniga.Kako neizbezno nesto mi se sredbite so drugarkite,ne ogovarame ne sme od toj tip,ama zezancii do daska,site sme zabegani po malce,navecer na kafica so malo drustvo i neizbezniot del pred pc po cela nok:)

JASMIN напиша:

Ете ја ќе си зборам за мене... Пред ПЦ немам време да се свртам,а камоли да седнам,Седнувам вака пред спиење чат пат по 1-2 саати...За телевизор да не праиме муабет.Немам пуштено недела телевизор,Значи целиот ден ми е за се нешто друго.Во кратки црти мене денот ми го опишува зборот ШЕТАМ.И шееееетам,а за ангажманите и соништата во друга прилика...

JeCILaDy напиша:
Чат-пат возам точаче низ парк, сум била многупати на Пелистер, читам доста, филмови не гледам, уште помалце Волшебнички. Љубовните и сексуалните соништа не мора да ги спомнувам. :wink: Низ дома помагам, си ја средувам мојата соба, метам низ куќа, бришам прашина и си ги пеглам алиштата. Лани летото бев активен член на една невладина организација, али сеа не се замарам со такви ствари, пошто имав лошо искуство. А навечер...обавезно на кафица на Широк Сокак.

ДАли?Многу ме интересира какво лошо би можело да имаш со невладина?АКо не е тајна нормално и ако не ти смета кажи:)

Идам на Водно (скоро) секој вторник(бајкинг),фудбал,баскет малце...рекреативно
И глеам да поработам на шанк :)

e letovo niedna kniga ne procitav...prv pat vo mojot zivot da ne gi procitam lektirite letoto i + nekoja slobodna knigicka taka....pc-to neizbezno,setkanje odvecer....cat-pat kafence...a od sabajle NA RABOTA!!!! tuuu koa ke mi tekne deka ke biam 4ta i na skolo ne mi se ode deka mi e posledna godina vo sredno! :(

ова лето пола го поминав на одмор а исто така прочитав неколку книги(не лектири), филмови се дупнав од гледање а 85% од денот го поминувам слушајки музика. летово слабо возиме ролери ама се случува и на стаза да ја поминам вечетра но најчесто навечер идеме на кеј во некој кафич

letovo samo 1 trcav:)pocesto gledav filmcinja(ne seriski)....so eden zbor mn.bev mrzliva letovo neznam zasto...mrza me fati :)

пааа....што знам
читам книги гледам филмови можно е покрај одморот да планирам да одам некаде за викенд во планина
инаку понекогаш правам планови а и имам планови за во иднина

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom