Историјата на Windows

• Креатор на темата Креатор на темата Velix
  • Време на започнување Време на започнување

Кој Windows е најдобар

• Windows 1.0 and 2.0

Гласови: 5 6,0%
  • Windows 3.0

Гласови: 2 2,4%
  • Windows 95

Гласови: 2 2,4%
  • Windows NT

Гласови: 0 0,0%
  • Windows 98

Гласови: 1 1,2%
  • Windows 2000

• Windows ME

• Windows XP

Гласови: 18 21,7%
  • Windows Vista

Гласови: 1 1,2%
  • Windows 7

Гласови: 36 43,4%
  • Windows 8

Гласови: 18 21,7%

• Вкупно гласачи
    83
Со години користев XP, ама после кога се префрлив на 7ца...како во спејсшатл се осеќав некое време. 8цата што знам, ја имам на таблет и мислам дека е сосема океј за таква употреба. На лап топ не би ја ставил.

Ја почна од 98цу, па Милениум, па ХП, па сга 7ца. Од свите сам подеднакво задовољан, а на анкету гласа за 7цу зашто ми е најубав и естестки а и доста подобар од ХП у поглед на софтверски дел и подршка за драјвери и слични срања.

2013 година, сме какви перформанси да бара Win 7, 256 рам и 0,6 гб хард?

Win XP беше добар на времето, во споредба со 7 и 8 е ѓубре полно со багови.
За седмицата се слагам дека е ѓубре полно со грешки,ама налик е слатко ѓубре..
А за 8мицата си тотално грешка..Најдобар досега,нема подобар..
За точно 6 секунди се пали и све е спремно..Без антивирус упален на Idle троши околу 250 мб рам.Е толку е "ресурс френдли".Нема никакви багови,тоа што постари програми не се компатибилни тоа е проблем на самите креатори на програмите,не на Microsoft.
Извини ама стварно незнам на што ти се базира фактот дека 8мицата е ѓубре,очигледно не го имаш испробано.Како и многу други што пишуваат лошо за осмицата..
Ти треба едвај ден ипол да го навикнеш,и после е многу пријатен за користење..НАЈДОБАР ДО СЕГА.

За седмицата се слагам дека е ѓубре полно со грешки,ама налик е слатко ѓубре..
А за 8мицата си тотално грешка..Најдобар досега,нема подобар..
За точно 6 секунди се пали и све е спремно..Без антивирус упален на Idle троши околу 250 мб рам.Е толку е "ресурс френдли".Нема никакви багови,тоа што постари програми не се компатибилни тоа е проблем на самите креатори на програмите,не на Microsoft.
Извини ама стварно незнам на што ти се базира фактот дека 8мицата е ѓубре,очигледно не го имаш испробано.Како и многу други што пишуваат лошо за осмицата..
Ти треба едвај ден ипол да го навикнеш,и после е многу пријатен за користење..НАЈДОБАР ДО СЕГА.
Не ме сфати, прочитај ми го пак постот. Само неписмен може да каже дека 7 и 8 се ѓубриња.

Испробан ми е 8, супер е, фирмата во која сум беше меѓу првите во државава што добија 8. Само ме иритира метрото премногу.

Не ме сфати, прочитај ми го пак постот. Само неписмен може да каже дека 7 и 8 се ѓубриња.

Испробан ми е 8, супер е, фирмата во која сум беше меѓу првите во државава што добија 8. Само ме иритира метрото премногу.
Мислеше на xp'то како ѓубре полно со багови?Ја се извинувам не сум те прочитал убаво.

Мислеше на xp'то како ѓубре полно со багови?Ја се извинувам не сум те прочитал убаво.
Бавен старт уп и сеуште лоша подршка за драјвери на ХП (искустов на компјутер од тоа време). Сега сум на 8. Најдобар е но со неколку финити ако си на ПЦ мора да се блокира Метро и да си го инсталираш назад старото добро старт ап мени и тоа во Виндоус 3.0 формат си го ставив. Инаку иако сум на 8.0 во пракса ми е како оптимизирано 7.0 или за ептен фундаменталците 3.0 Инаку ГУИто е најреволутионеро на 3.0 од тогаш вреди и во основа на дизајнот тоа е тоа. Веќе 20+ години го возат горе доле истото.
Да сега е најдобро 8.0 ама за 3.0 имам најголем респект тоа го направи Виндоус и МС тоа што е сега.

Windows viruses, malware, spyware, adware, worms, trojans, bots, rootkits, exploits, rogues, ransomware, dialers, keylogers...стварно долга историја :unsure:

кога би морал да ги споредам 7ка и XP тоа би бил 7ка... МНОГУ оптимизиран, троши помалку, брз старт ап, супер гуи итн... XPто ми јадеше многу глупости иако имав страшни перформанси за тоа време а не можев да ги користам... 8ката е за тач, освен ако не се заебаваш со модови за старт мени и слично иначе е за нијанса подобра од 7ката само сеуште нема драјвери за некои работи...

али 98 е тоа, вистинското :D

Бавен старт уп и сеуште лоша подршка за драјвери на ХП (искустов на компјутер од тоа време). Сега сум на 8. Најдобар е но со неколку финити ако си на ПЦ мора да се блокира Метро и да си го инсталираш назад старото добро старт ап мени и тоа во Виндоус 3.0 формат си го ставив. Инаку иако сум на 8.0 во пракса ми е како оптимизирано 7.0 или за ептен фундаменталците 3.0 Инаку ГУИто е најреволутионеро на 3.0 од тогаш вреди и во основа на дизајнот тоа е тоа. Веќе 20+ години го возат горе доле истото.
Да сега е најдобро 8.0 ама за 3.0 имам најголем респект тоа го направи Виндоус и МС тоа што е сега.
Да,може е грешка што не го оставија старт копчето,ама никаков проблем не представува.

За сите што користат 8мица.
Eдно копче од мене гратис..
Можете тука да го најдете
http://www.wincustomize.com/explore/start8/26/
:)

Windows viruses, malware, spyware, adware, worms, trojans, bots, rootkits, exploits, rogues, ransomware, dialers, keylogers...стварно долга историја :unsure:
Ако не знаеш да работиш на ПЦ ќе имаш вакви проблеми.

7 и 8 се доведени скоро до перфекција во заштитата од вакви гадинки. Затоа XP викам дека е ѓубре.

Како дете су фатил малце од 3.1. и 95та а првиот компјутер ми имаше Вин 98 СЕ. Ок си беше ама во тоа време имаше уште редовни Bluescreen ови, кој не знае не знајт што пропуштил. После тоа вториот компјутер ми беше Милениум. Најлош ОС што су го имал, тоа беше жива катастрофа. Толку нестабилен...премногу нервози со него. Можеше пола саат компјутерот да си работи без активности и одеднаш плав екран. Секој ден испод 2-3 плави екрани не бев. Добро што за скоро дојде ХП. Ама и тој на почеток имаше дефицити посебно со драјверите. После првиот сервис пек стана стварно добар ОС и до денес мислам е одличен ОС за постари компјутери но веќе застарен е. Пак добро издржа. Малку го пробав и Виста ама и тој беше лош и пак се вратив на ХП дур излезе 7цата. Неа ја користам до сега и сум многу задоволен. Супер си оди, стабилен е и брз. Неможам да се пожалам. А 8мицата сакам да ја пробам ама засега нема потреба од тоа, не е неопходно и со 7мицата све можам да работам.

3.11

Хипстер сум сеа, јбг.

Не, сериозно за перформанси ако јадеме трици? Гласам за XP пошо додржа доста време, може да се рече и ден денес е употреблив, има свој шмек. 7 цата е шминка повеќе во однос на новитетите (осим некои мали ствари) но колку време и` требаше да излезе....
Иначе имав 3.11ка со првиот рачунар, и уште ден денес би ме служела исто така одлично за основни работи (куцање текст) .

Ако не знаеш да работиш на ПЦ ќе имаш вакви проблеми.

7 и 8 се доведени скоро до перфекција во заштитата од вакви гадинки. Затоа XP викам дека е ѓубре.
Колку пати до сега имаш налетано ти лично на вакви проблеми или пак некој што го познаваш?
Некогаш и нема знаци а ти си мислиш дека се е во ред :cautious:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom