Sony Open Tennis, Miami | 18-31, март 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
poneizvesen mec nemav gledano odamna... na challenge-ot za mp srcevo 200 na sat mi cukase, Ferer vo glavno pubo igrase ama izgubi, bitno pari donese Marej :))

Да сум тамо ќе рипнам на терен и ќе му ја стиснам силно раката на Ферер !! РЕСПЕКТ !!! Колку голем борец , штета што му откажаа нозите ( додуша и на двојцата им откажаа , ама мислам дека еден од клучните моменти беше коа Ферер потражи челенџ коа имаше меч топка против Мареј ).

Респект за двајцата !!!!!!

Ovoj Endi Marej vaka taka e gzlak neviden, u vakum prostor , koga djokovic e tapa, federer ima bolki vo grb, nadal padna na atp radi povredata, vaka taka vtoro mesto, e ke se utepam ako ovoj pacer dozivee da bide br.1 . Ke bide najnezasluzeno prvo mesto u istorija na atp. Tolku e forsiran, tolku onie anglo-amerikanski mediumi pravat od nego deka e ne znam kojznae sto, a tipot ustvari spored mene ne e nisto posebno i nema da se pomiram nekogas ako bide br.1

Jas pak ocekvam deka Marej ke se iskacit na 1 pozicija na ATP, jes da je pimplac ama e prekvaliteten teniser i mene mi se svigjat ta negova lezerna igra a i od druga strana kaj nego nemat izguben poen i e najdobar defanzivec na ATP

poneizvesen mec nemav gledano odamna... na challenge-ot za mp srcevo 200 na sat mi cukase, Ferer vo glavno pubo igrase ama izgubi, bitno pari donese Marej :))

Ам ај да не ти чукаше, колку му зачука на тикетот кажи им на батињава овде да видет шо е клаџа. :pos:

ОN :

Честитки за Мареј, штета за Ферер, се уште нема освоен мастерс.... а беше тооолку блиску, милиметри го делеа од тоа, ама и Чикси од фрлање тикет в оган, така да... Murray (y) :D

Ферер има мастерс титула, ланската година го совлада Јановиц во финалето во Париз.

Marej ke bide prv na ATP koga Novak ke se penzionira , Nadal ke pochne da igra so desna a Chuk Noris ke bide nokautiran .
Denes toa beshe antitenis ,dosadno pimplanje i chekanje greshka.Toa e igrata na Marej a Ferer ne e sposoben da izigra poagresivno vo kontinuitet dva tri gema , a i servisot mu e gola voda .Drug teniser od top 10 na vakov Marej vo tret set ke go dobieshe ushte vo 9 gem .
A i porano nekoj spomna deka Marej bil fizichki najspremen .Da , ama za krevanje tegovi .

Ферер има мастерс титула, ланската година го совлада Јановиц во финалето во Париз.

Леле, чути еј, нека не видит никој. :oops:

Ех то е од ко почнав да се дрогирам, се забораваат и вакви битни информации... :pos:

Се бореше Ферер до крај и заслужи да освои,но никогаш немал среќа ни ќе има.Во тај брејкот беше претепан веќе и шансите му беа никакви а и се разочара кога виде челинџот дека не е аут.Сепак не беше лош Мари,браво за него,ама до Вимблдон ќе отпаѓа како круша на почетокот на турнирите :)

Ех штета што докториве му забранија на Рафа да игра инаку ќе ги врзеше 2ва мастерса 99%.

Ништо посебно не беше финалево. Дури ме изненади Ферер што го фатија на кондиција. Не можам да ја коментирам нивната игра во текот на турниров зошто ги немав гледано, но финалево мајке ми за мене барем беше прилично здодевно иако се играше во три сета.

Бев у Борис трајковски на купот финале Куманово - Мзт,ја чекав уште Мареј на ливче,палам интернет 6:5 губи Мареј во треитот сет и меч топка за Ферер,ме стегна срцето,играв на уплата од 1000 денари,потоа се унесов у утакмицата,скоро и заборавив пуштам на резултати 7:1 у тие,сеа гледам Мареј на 5:4 дури и сервирал за меч,кој бот :facepalm:

И јас се слагам со РнР дека беше убер досадно финалево, никаква убавина во текот на поените само пимплање од страна на двајцата. Мареј дрво, успеа да ја искористи психичката бариера на Ферер, 0-12 имаше во финалињата против топ 4 тенисерите, со се овој пораз 0-13.
Да беше Рафа гарант ќе го освоеше со оглед на тоа што испадна Новак доста рано.
Сега на земја Мареј бел ден нема да види, следуваат трите најцрни месеци за него во годината, а тие три месеци се сезоната на земја, таму стандард му следува шамарање и од тенисери кои се надвор од топ 10.

Мареј никогаш нема да биде број 1...

Прво, го нема она што на пример го има Рафаел Надал...
Да ги споредиме финалињата последни што ги одиграа... Надал губи, ама игра со ризични топки, јако напаѓа...
Денес Мареј, ми се приспа, и да не го чекав да тепа, сигурно и ке заспиев...

Копуков од 25 брејк топки, искористи 7(калкулирам со цифриве)...
Размена по 30 пати, и се едно те исто, дур другиот не згреши...

Среќа денес го извади...

Огромен пропуст и од организаторот, кој имаше само еден ебан физио, па Ферер добиваше масажа, Мареј не...
Реално, мислев дека Ферер ке излезе како победник, 4000 имав на Мареј, и едно време се опростив од парите...

Човекот не знаеше да си го искористи сервисот на 5-4 за него, и се добеде до ситуација да спасува меч топка, и само центиметри го делеа од пораз...

Газлак...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom