ABBA

• Креатор на темата Креатор на темата ManowaR
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Пребарувајќи по форум Музика, се разочарав кога видов дека нема тема за оваа шведска група. Верувам дека сите ги знаете и сте ги слушале, ABBA.

ABBA беше четиричлена група од Шведска составена од Анета Фалтског, Бјорн Улваеус, Бени Андерсон и Ани-Фрид Лингстад (се извинувам ако неправилно сум ги пишал имињата, неам појма како се чита шведски :)). Групата беше активна во периодот од 1972-1982. Да не гњавам многу, повелете:

Знам одвреме-навреме да преслушам некоја песна. Имам два албуми од нив на плочи и тие најчесто се случува да ги пуштам.

ABBA е музичка уметност.Благодарение на мојот татко ги запознав на 5 годишна возраст и до ден денес ми се меѓу најомилените изведувачи.Нивната музика никогаш нема да исчезне и ќе се слуша додека постои овој свет.За нив треба професорите по музичко во училиштата да одвојат доволно време и дел од наставната програма за да ги едуцираат учениците што е репер за врвна поп музика и нејзините почетоци.

Многу убава група. се евергрини. ги почитувам .многу се успешни ,браво. поздрав

добра музика имаат Аба, за своето време доста добри хитови. Музиката е прилично исцрпена нишка каде што скоро и да нема нешто ново интересно. Седумдесети и осумдесети врв, после надоле иде музикава.

Колку што разбрав сакаат да прослават 40 години од победата на Abba на Евровизија и победата повторно на Шведска на Евровизија дојде во прав момент. Сигурно во ревиалниот дел на Евровизија 2024 ќе им го посфетат на Аbba.

Последно уредено:

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom