Мода за мажи Пролет/Лето 2013

• Креатор на темата Креатор на темата RebelMk
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Затоа има луѓе што се облакаат, со осет и се увек модерни, а облеката не им чини повеќе од 3000 денари се на нив. И има, од големото добро утро, што им чини 1 грст злато, па изгледаат како попарен кур. Муабетот ми е дека девојка у град не гледа карактер , не гледа кур се тресе дали ти оставаш 100 евра на троручица во Соборна, дали тенор или баритон ти е гласот, или си куќна домакинка, туку гледа да бидеш среден спастрен и самоуверен. Кога одиш за работа да бидеш професионален и озбилен , а кога одиш да трчаш да бидеш спортски настроен. За секаде треба да се има осет и усул, и ако не пратиш мода, ако идеш со фармерка и универзалка на нога у град, ко пола Скопје ... You're going to have a bad time !
Да, исто како што не е битна големината туку техниката.. Тешете си се вие :X3:

Да, исто како што не е битна големината туку техниката.. Тешете си се вие :X3:

Те викам другиот петок у град ... Облечи се ко сељак али карактер чоек, ја ќе бидам спастрениот идиот. Двајца супер херои во поход. Ќе броиме кој колку смувал .. бидува?

Не бидува. Јас сум со една нога во брак. Стварно сакам мерење ташаци ама во вакви работи не се впуштам. Не за друго, туку имам многу што да загубам.

Ама еве вака, викендов ќе излегуваме со друштво и бујрум на пиво, јас ќе се облечам како што секогаш се облекувам и дојди да видиш што женка сум ќарел со карактер. И дојди напрај муабет со мене да видиш што дете сум, па после прашај се дали имаш образ да ми судиш по облеката.

И не си ти идиот ако си спастрен, јас тоа никогаш не го реков. Едно е да си спастрен, друго е да се потресуваш за најновиот тренд и за сезона пролет/лето годинава па да даваш 2 плати само да бидеш во тек. Дури ни тогаш нема да си идиот, само педерче :pos:

Дечко денеска стана на narrow minded ногата ? Неколку поста има ваму таму прочитано од тебе на форумов и секад нешто мора да изрелативизираш до даска као нај open minded лик што постои и се тоа зачинето со голема доза на ароганција и помала доза на дрскост и понижување кој соговорникот. Не сум сакал да навлагам у дискусии помеѓу некои членови на форум нивна работа си е ама еве пак тука го изхејта максимално детево што ја отворило темава со теза на 18 век the balkans..
Прво да има и мода за машки и не е по DEFAULT педер некој ако не се согласува со твоето мислење. Овие 2 типа мажи што ги наброја може се мажи во селото од кое доаѓаш (впрочем поима неам од кај си али мора да си од село со постов).
Нормален маж е оној кој се грижи да изгледа прибрано културно фино и што е најважно испеглано и исперено. Маж во кошула, во пантолони, во сако, во кратки пантолони, во маица со крагња, во џемпер и слично е нормална појава за секој а најважно од се за жената која е со него.

Ако имаш да му дадеш некој совет на дечкото што ја отворил темата дај му ако не немора да хејташ со став како твоето мислење е генерална вистина.
И што се тоа combat boots? Нешо као combat борбени или ? :vozbud:o_O
и јас мислам оти ти мажиште малку си претера со ароганцијата.
ако си 50 годишен и ако имаш фамилија и гледаш само на нив да им купиш,тогаш и сигурно си од село. тие гаки и чорапи ако се по 100 ден или 3 за 100 сигурно сам спиеш секоја вечер.
инаку тие чизмите многу модерни бре? 15.000 ? е па тогаш не верувам дека ке дадеш толку пари за чизми.

и јас мислам оти ти мажиште малку си претера со ароганцијата.
ако си 50 годишен и ако имаш фамилија и гледаш само на нив да им купиш,тогаш и сигурно си од село. тие гаки и чорапи ако се по 100 ден или 3 за 100 сигурно сам спиеш секоја вечер.
инаку тие чизмите многу модерни бре? 15.000 ? е па тогаш не верувам дека ке дадеш толку пари за чизми.
50 годишен = од село
Ако имаш фамилија = од село
Ако гледаш само на нив да им купиш = од село

Ах Кајгана, таман кога ќе помислам дека сум ги видел сите морони на интернетот, ми покажуваш нешто ново :rolleyes:

50 годишен = од село
Ако имаш фамилија = од село
Ако гледаш само на нив да им купиш = од село

Ах Кајгана, таман кога ќе помислам дека сум ги видел сите морони на интернетот, ми покажуваш нешто ново :rolleyes:
е па треба инстинкт за млаку мода дечко,ако си запустен ги врегаш и останатие.

речи ни вака-
јас драги МОРОНИ
имам 3 пара гаки и мајци
1 пар чизми... итн

а не ориентации ,и не ти знам што.

Сељак е човек во душа и малограганин... ајде да не врегам и јас како тебе ама си заслужуваш . п.с. ти си видел многу т.е. се на кајгана ама што научи? почитувај им ги ставовите и мислењата на останатите ...

Зарем има мажи што се потресуваат кое парче облека ќе биде актуелно и ин оваа сезона?
Да,важно ми е како изгледам и како сум облечен,сакам да се облекувам убаво,да се дотерувам и се тоа во зависност од расположението и ситуацијата,но сепак тоа да биде според мојот вкус и замисла што треба да облечам за да изгледам убаво,а не некој да ми диктира дека сезонава машките маички со шарени цветчиња или припиените уз дупе ѕвонарки ќе бидат ин и тие као морам да ги имам во колекцијата.Некако женствено ми делува тоа потресување во врска со модата.

Зарем има мажи што се потресуваат кое парче облека ќе биде актуелно и ин оваа сезона?
Да,важно ми е како изгледам и како сум облечен,сакам да се облекувам убаво,да се дотерувам и се тоа во зависност од расположението и ситуацијата,но сепак тоа да биде според мојот вкус и замисла што треба да облечам за да изгледам убаво,а не некој да ми диктира дека сезонава машките маички со шарени цветчиња или припиените уз дупе ѕвонарки ќе бидат ин и тие као морам да ги имам во колекцијата.Некако женствено ми делува тоа потресување во врска со модата.
Ете, баравте културно некој да ви ги пренесе моите ставови и типов ви ги пренесе. :ROFLMAO:

Ете, баравте културно некој да ви ги пренесе моите ставови и типов ви ги пренесе. :ROFLMAO:

Има доста разлика од неговиот пост до твоите постови на темава, ти работиве што ги наведе во првиот пост се едноставно премалку за нормален човек барем според мене. Неможе да имаш едни патики за се и сешто исто како што неможе да имаш само по 1 блуза дебела/тенка, ни јас не пратам модни трендови и слични глупости (непотребно трошење на пари) туку си се облекувам во она што мене ми одговара што мене ми се допаѓа а не на некој си таму моден креатор. Е сега на твојте работи во првиот пост додај барем две кошули за по-свечени настани, 2 пара исто минимум фармерки покрај панталоните, 2+ пара патики неможе со исти да одиш секојдневно и да спортуваш мислам.. додај барем минимум 2 вида на палта тенко/дебело плус блузони и многу повеќе блузи на кратки освен ако не планираш машината за перење да ја пушташ на секој 10тина саати.

А гледам и хејт си удрил на брендовите ама ете направи споредба со некоја блуза купена од битпазар и тн „бутици“ за 500-600 денари и некоја од 2000-3000 денари од бренд па спореди квалитет и ќе ти стане се јасно, знам дека е глупо по секоја цена да купуваш таква ама ако имаш можност (пари) не би зимал она што е поквалитетно ? Секако во дел од брендовите има и налудничави што цените ги пумпаат ненормално високо и не вреди макар и позлатени да им се работите..

Има доста разлика од неговиот пост до твоите постови на темава, ти работиве што ги наведе во првиот пост се едноставно премалку за нормален човек барем според мене. Неможе да имаш едни патики за се и сешто исто како што неможе да имаш само по 1 блуза дебела/тенка, ни јас не пратам модни трендови и слични глупости (непотребно трошење на пари) туку си се облекувам во она што мене ми одговара што мене ми се допаѓа а не на некој си таму моден креатор. Е сега на твојте работи во првиот пост додај барем две кошули за по-свечени настани, 2 пара исто минимум фармерки покрај панталоните, 2+ пара патики неможе со исти да одиш секојдневно и да спортуваш мислам.. додај барем минимум 2 вида на палта тенко/дебело плус блузони и многу повеќе блузи на кратки освен ако не планираш машината за перење да ја пушташ на секој 10тина саати.

А гледам и хејт си удрил на брендовите ама ете направи споредба со некоја блуза купена од битпазар и тн „бутици“ за 500-600 денари и некоја од 2000-3000 денари од бренд па спореди квалитет и ќе ти стане се јасно, знам дека е глупо по секоја цена да купуваш таква ама ако имаш можност (пари) не би зимал она што е поквалитетно ? Секако во дел од брендовите има и налудничави што цените ги пумпаат ненормално високо и не вреди макар и позлатени да им се работите..
Ај тебе те сметам за поасален човек, не цепидлачи сега :D

Нормално дека тие работи не се доволни, тоа беше само илустративно наведено. Сакав да кажам дека нема потреба покрај од плакар полн со сосема здрава облека да се купува нова само затоа што трендот така налага. Нормално дека треба некоја кошула да има и добро одело, но од друга страна не чини да се дотеруваш 2 саати само за да искочиш на пиво со друштво. Ми е гајле мене што мислат луѓето во кафулето за мојата облека, денес ги гледам и веќе никогаш. Ако се дотерувам, ќе го направам тоа за своја воља а не да бидам виден од тотални странци.

И да, целосно се согласувам околу квалитетот, но тука не збориме за разликата помеѓу патики од 600 денари и 4000 денари, туку за тие што чинат 10.000 денари. Не постои патика што вреди толку пари а да не е за професионални намени, period. Се над 5000 денари (преку глава) е курчење.

Ај тебе те сметам за поасален човек, не цепидлачи сега :D

Нормално дека тие работи не се доволни, тоа беше само илустративно наведено. Сакав да кажам дека нема потреба покрај од плакар полн со сосема здрава облека да се купува нова само затоа што трендот така налага. Нормално дека треба некоја кошула да има и добро одело, но од друга страна не чини да се :) дотеруваш 2 саати само за да искочиш на пиво со друштво. Ми е гајле мене што мислат луѓето во кафулето за мојата облека, денес ги гледам и веќе никогаш. Ако се дотерувам, ќе го направам тоа за своја воља а не да бидам виден од тотални странци.

И да, целосно се согласувам околу квалитетот, но тука не збориме за разликата помеѓу патики од 600 денари и 4000 денари, туку за тие што чинат 10.000 денари. Не постои патика што вреди толку пари а да не е за професионални намени, period. Се над 5000 денари (преку глава) е курчење.

Ова е веќе таман и се сложувам со тебе :) машко да се спрема повеќе од 10тина минути за обично излегување ми е смешно а ги има такви се повеќе и повеќе за жал, додуше не само за облекување туку огромен дел и „машки“ целосно ги копираа женските од чупкање на веѓи онакви тенки до депилирања па до екстремни случаеви да користат и пудра и сл глупости. Инаку во врска со облеката има и познати паметни луѓе што уопште не пратат трендови едни од нив се/беа и Цукерберг и Стив Џобс.

А и за последниот дел се согласувам што е така-така е.. откако почнав да носам асални патики (адидас најчесто) немам дадено повеќе од 3000-4000 за патика иако ги има и поскапи, но сосема добри се и овие. А и онаа облека што ја мењавам всушност повторно се наоѓа за спортување, активности во природа и слично важно се што сум купил искористувам до максимум.

Не бидува. Јас сум со една нога во брак. Стварно сакам мерење ташаци ама во вакви работи не се впуштам. Не за друго, туку имам многу што да загубам.

Ама еве вака, викендов ќе излегуваме со друштво и бујрум на пиво, јас ќе се облечам како што секогаш се облекувам и дојди да видиш што женка сум ќарел со карактер. И дојди напрај муабет со мене да видиш што дете сум, па после прашај се дали имаш образ да ми судиш по облеката.

И не си ти идиот ако си спастрен, јас тоа никогаш не го реков. Едно е да си спастрен, друго е да се потресуваш за најновиот тренд и за сезона пролет/лето годинава па да даваш 2 плати само да бидеш во тек. Дури ни тогаш нема да си идиот, само педерче :pos:

И шо кој кур ако си фатил 1 женска што изгледа многу јако, може ти е комшика и другарка од 5 години па те знае како баба внуче... ? Целта на шмекерството и фраеризмот е да фатиш колку што можеш повеќе јаки цури. Не ти судам што си ќе идеш у брак, иако знам дека имаш 25-6 години и стварно не ми е јасно како се врзувате кога имате цел живот пред вас, но твое право и одлука. Муабетот ми беше, еве речи и на женати дека ќе со мене на пиво. Ако не сакаш да те дознаат у Скопје, палиме кола и идеме Куманово, Велес, Битола. Праиме што ќе праиме. Одиме кај сметководител ни праи конто, глеаме, донесуваме заклучок. Гледај на нас како на Митбастерс. Едноставно си ја вршиме својата работа за доброто на човештвото и о'младината...

И шо кој кур ако си фатил 1 женска што изгледа многу јако, може ти е комшика и другарка од 5 години па те знае како баба внуче... ? Целта на шмекерството и фраеризмот е да фатиш колку што можеш повеќе јаки цури. Не ти судам што си ќе идеш у брак, иако знам дека имаш 25-6 години и стварно не ми е јасно како се врзувате кога имате цел живот пред вас, но твое право и одлука. Муабетот ми беше, еве речи и на женати дека ќе со мене на пиво. Ако не сакаш да те дознаат у Скопје, палиме кола и идеме Куманово, Велес, Битола. Праиме што ќе праиме. Одиме кај сметководител ни праи конто, глеаме, донесуваме заклучок. Гледај на нас како на Митбастерс. Едноставно си ја вршиме својата работа за доброто на човештвото и о'младината...
Е готово, сега се си кажа. Ај сепак не ми делуваш на глуп човек, па некои од работиве ќе ги сфатам како мајтап од твоја страна :)

Фраер си значи ако легнеш што повеќе јаки цури. Што се јаки цури патем? Оние што со мешалка за бетон си ја спремаат шминката пред секое искачање?

И што има лошо во тоа да се врзам на 25-26 години ако тоа е со вистинската личност? Венчавање како акт на хартија мене ич не ми значи ништо, туку за заеднички живот зборував.

Жена ми ги чита работиве, ние немаме никакви тајни меѓу нас. Кога се работи за вакви предизвици попрво би ја викнал да навива за мене отколку да се кријам бидејќи мојата врска ја градам врз целосна доверба а не лаги и криење работи. Сигурен сум дека таа (иако со тешко срце) би се согласила на овој "натпревар" доколку тој имаше некаква поента, но дури и да се работи за милион долари награда, јас не би имал образ после да ја погледнам во очи. Се си има граници.

Ако успееш да најдеш некој начин да ја тестираме теоријата за мода на некој начин што не вклучува варање и лицемерие, целосно сум со тебе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom