Kоја е најголемата неправда што ви се има случено?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.330
Поени од реакции
34.766
Локација
Скопје
Веб-сајт
www.kajgana.com
Професорите знаат некогаш, односно многу често, да бидат неправедни во оценувањето и во односот кон учениците и студентите. Сигурен сум дека досега и на вас ви се случило да почуствувате неправда во училиште или на факултет. Искажете ги вашите чувства и истурете го гневот на оваа тема :wink:

Еве јас ќе почнам... Незнам дали е најголемата затоа што ги имало толку многу, но една од нив е кога професорката по англиски во средно ми "шибна" 2-че. Сите прашања на тестот ми беа точни, 5-6 души го препишаа до збор од мене истиот тест. На крај тие си заработија 5-ки, а јас останав со 2-че со образложение најдолу - ПРЕПИШАНО! :evil:

На вас?

Acid ... за Панче не пишуваш ништо а? Или си немал неправди со него? :D

StenmarC напиша:
Acid ... за Панче не пишуваш ништо а? Или си немал неправди со него? :D
Реков дека има многу... Панче е повеќе за во сеир, а да не ја вртиме темава на сеир - батали го Панче и кажи за себе.

Најголема неправда.....
Па кога сум добил 5 по некој предмет....
Па тоа е АБСУРД!!! :lol:

Физика стално од позади што испрашуваше :evil: (а јас бев меѓу последните во дневник)

se obidov na edna drugarka vo gimnazija da i kazam nesto na testot po germanski, i neli se funcionir spored marfievi zakoni, profesrokata mislese deka mene mi kazuva ona, pa taka dobiv potpis na testot sto znaci kec neli, a ona dobi 5ka......

Милион неправди кои ми се одразуваа на одличниот успех бидејќи бев палав на часовите. Ќе направев некоја глупост, ќе ме испрашаа и ги пиздеше тоа што знам се, а неможат да ми шибнат кец за да ми се осветат. Па така, најчесто наместо петки кога беа нервозни ми ставаа 4 - ки и тројки, ама на крај секогаш успевав да ги направам во 5-ки.

Ах да, ќе заборавев... Уште една голема неправда.
Јас (роден македонец) по македонски редев 2-ки, а англиски никогаш не сум имал помала оцена од 5 (освен во примерот погоре).
Како е тоа можно? Толку ли сум неписмен?

Мистичен напиша:
Милион неправди кои ми се одразуваа на одличниот успех бидејќи бев палав на часовите. Ќе направев некоја глупост, ќе ме испрашаа и ги пиздеше тоа што знам се, а неможат да ми шибнат кец за да ми се осветат. Па така, најчесто наместо петки кога беа нервозни ми ставаа 4 - ки и тројки, ама на крај секогаш успевав да ги направам во 5-ки.

Слични искуства ама кога на два-три пати бев побарал комисија да ме испраша престанаа :twisted: :twisted: :twisted:

Најголема неправда ми била и покрај валидно оправдание да ми стегнат 5 неоправдани за целодневно отсуство : ми беше раката скршена (десната) и морав на хируршко за да ми ја гипсираат. Класниот беше едно никакво теле па...

jas go imav istiot problem so makedonski jazik i literatura, profesorkata vikase deka iako gi citam site literaturni dela i ucam, deka sepak ne i se dopagal mojot literaturen stil na izrazuvanje i zatoa imav 3ka ili 4ka celo vreme :wink: kolku ja mrzev tipkata ni sama ne e svesna, ali na kraj ipak bese 5ka :lol: :lol: :lol:

haha, jaka tema i jaki primeri...

ne znam dali e za tuka ili isto za seir, ama eden od profesorite sho beshe poznat po nepravdi, a bogami i po gluposti, beshe Vlado Boljero - profesor po fizika vo Gimnazija vo Bitola.

Si pishi chovek na tablata, ja pishi formulata pogreshno, jas najljubezno, najdobronamerno, mu spomnav samo deka ima greshka, i toj namesta da se zablagodari, "ubavo" mi objasni deka "NIE, ucheniku, SME zavrshile fakultet po fizika, ti ne mozis pokje fizika od NAS da znajs."

Se "konsultirashe" so negovata tetratka i uchebnikot, ja napisha tochno formulata, i po 2 minuti povtorno napravi greshka, vo slednata formula I vo matematichkoto smetanje, i koa se chudeshe oti rezultatot na tabla ne mu izlegva so toj sho treba, pak mu pomognav :)

Tipot se zapali, me izbrka od chas, i od togash mu bev "milenik"

Najjakoto beshe sepak koa mi "stegna" kec samo onaka, za inaet, iako mu odgovoriv sekoe prashanje. Otidov odma kaj direktorot, se pozhaliv na nepravednata ocenka, i poshto toj samiot beshe profesor po fizika, mu rekov deka sum spremen na istite prashanja odma togash da odgovaram i pred nego i pred kolegium po fizika, ako treba :)

Direktorot malku me "testira", i od ko vide deka navistina materijalot mi e poznat, + 31 chupinja ko svedoci gi imav, go povika Boljero na "sovetuvanje". mislam deka nikoas ne vidov 5-ka kaj boljero (ako ubo se sekjavam), iako istata prikazna so prepishuvanje / tie 5-ki jas 3-ka ili taka nesho chesto mi se sluchvaja...

Ama kolku i da se smejme, mozhi da ima golemi posledici takvo odnesuvanje, i e edna seriozna pojava koja sho treba da bidi tretirana soodvetno.

Chist primer e zhena mi - glupavi profesori predizvikaa odbojnost kon nekoi predmeti (nauki)

Еден куп неправди и средно и на факултет и ако почнам да пишувам ракава ќе ми се здрви :D

Во основно кога бев наставникот по македонски јазик не сакаше да ми стави петка затоа што сум имала српско презиме (а и тој има српско!), а знаеше и сам дека заслужувам... Сите писмени ми беа петки, па дури земаше реченици од моите состави и и ги даваше на една моја соученичка и таа добиваше награди :evil:
Еднаш се запна да ми постави едно прашање, па ако го знам одговорот ќе ми ставел петка... Се сеќавам дека ме праша дали прашалник/извичник стои пред или после наводници и се познаваше дека не му е мило што одговорив точно :)
Знаеше тој истиот дека се запишав на Македонска книжевност и македонски јазик и секогаш кога ќе ме сретне ме прашува како ми оди, демек е горд на мене... пфффф
Други неправедности не сум трпела :)

:D Koga bef klinka ucef vo makedonsko uciliste vo 1 odd i bef mnogu stramezliva , bef sama devojce vo klasot so 6 maski i me terase stalno mene ucitelkata na predstavi jas da recitiram a imase mal milion takvi
11 okt 8-mi mart 29 nov of pamtam cel den ke placef potecena i crvena ko paltlidzan ke izlezef na bina i ke septef :((

најголемата непрвда ми се случи денес ко отидов да видам резултати од испит и си идам јас кај проф целиот радосен знаејќи дека сум положен и идам кај него и ми вика колега не си положил најди си ја тетратката и така тражејќи ја 5 мин ја наоѓам и има што да видам не е ни прегледана му викам профе не е прегледана и типот ја отвора ја разлистува и ми вика слабо колега ќе дојдеш у септември а btw полагав само 1 колоквиум и требаше да одговорам само 4 прашања и му го кажувам тоа и он ми вика колега требало сите прашања да ги одговориш а он ми кажа дека треба само 4 прашања да одговорам

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom