Занимањата и ние...

• Креатор на темата Креатор на темата bibika
  • Време на започнување Време на започнување

Занимањата и ние...

• бодигард

Гласови: 2 4,0%
  • шофер

Гласови: 0 0,0%
  • естрадна звезда

Гласови: 1 2,0%
  • банкар

Гласови: 1 2,0%
  • професор

Гласови: 8 16,0%
  • политичар

Гласови: 9 18,0%
  • лекар

Гласови: 6 12,0%
  • трговец

Гласови: 2 4,0%
  • друго

Гласови: 21 42,0%

• Вкупно гласачи
    50
Politicar, za da ne mora da maci glava kako da zivee TOJ/TAA, tuku kolku kvalitetno da si zivee!

Што сака нека биди, да биди среќно и задоволно!
Друго нема потреба јас да решавам што да биде тоа во неговиот/нејзиниот живот!
Ги мразам оние стереотипи „Јас родител ти сум, ти кажувам што е најдобро за тебе, кога ќе умрам да знам дека си финансиски обезбеден!“.
Подобро поскромен живот да живеам работејки нешто што го сакам, отколку богат живот со нешто што не го сакам.

Money can't buy happiness!

Што и да избере за своја професија,ќе биде максимално поддржано од мене!Само знам дека нема да биде-Лекар,зашто ни во игра не сака да биде лекар ,а не пак во стварност!Во секој случај ке бидеме среќни со нејзиниот избор,па кој и да е тоа!!!

неговата желба и иднина ке се потпира на моја целосна подршка..
Во тоа што тој/таа ке сонува и ке има желба еден ден во животот да биде тоа и тоа =))))

Воопшто не се оптеретувам со вакво размислување. На своите деца им оставам сами да одлучат со што ќе се занимават во животот. Моите родители имаа проблем со тоа, вечно имаа несогласувања на таа тема, татко ми ме гледаше како иден месар, мајка ми како електроинженер, а јас...јас станав нешто сосема 16-то! Знам само колку енергија, труд, нерви и време потрошив за најпосле да станам тоа што сакам, и пак не е во целост исполнета мојата желба но сепак многу е блиску до тоа што сакав.
-На своите деца секако не им го посакувам мојот пат и „борба”, затоа ќе ги оставам слободно да си ја изберат професијата и нормално не гласам на оваа тема.

Секако дека не би се мешала во неговата одлука,би сакала да се занимава со професија што го прави СРЕЌЕН,и задоволен а не да чуствува одбивност кон работата.

Спортист е мојата опција,барем е многу поздраво,отколку седнат во канцеларија со секојдневен стрес.

Bankar ili politicar, so pari e najubavo da se raboti :) ako bide bankra ke ima dobra plata i ke moze da si zivee ,,udobno" a ako bide politicar mnogu poudobno ke zivee, ali pameten politicar so mera, ne ko nasive :)
I jas ne bi se mesala vo negovata odluka, toa e negov zivot negova zelba...

Па, тоа би било за некои 25-30 години, кога тој/таа ќе има доволно за да биде посветен на некоја професија.....

Логично би размислувал во правец онаму каде има обезбедено работа + каде има приходи.....

Значи 2035та година што би било просперитетно... веќе работната сила ќе се замени во голем дел со механизација, и посебно ќе биде развиена роботиката, информатиката, генетскиот инжинеринг, пред се природно математичките науки

едит: ако размислам подобро можеби и платен војник би била најплатена професија во тоа време како што одат работиве :)

Димитар напиша:
едит: ако размислам подобро можеби и платен војник би била најплатена професија во тоа време како што одат работиве :)

Би го оставил или би му сугерирал на твоето дете да биде платен војник?
Јас како што кажав, воопшто не би им се мешала во тие одлуки, ама секако ако некое пријави таква желба, би пробала на некој начин да го советувам да не го одбере тоа занимање, без оглед дали тогаш би било најплатено ...:toe:

Дивајн напиша:
Би го оставил или би му сугерирал на твоето дете да биде платен војник?
Јас како што кажав, воопшто не би им се мешала во тие одлуки, ама секако ако некое пријави таква желба, би пробала на некој начин да го советувам да не го одбере тоа занимање, без оглед дали тогаш би било најплатено ...:toe:
Првиот дел ми беше тоа што мислам...
едитот :) ми е доколку како што одат работиве... се може да се случи со земјава... па дури и Трета светска војна....

Во никој случај не би сакал ...
Дивајн P0zdRaF43

Neka samiot odbere sto saka da bide,edinstveno sto jas sakam e da bide posten i uspesen vo toa sto ke go odbere.

Би сакал моето дете да биде лекар. Добра живеачка + ќе знам дека е добар човек и дека им помага на луѓето

Kako mene sto ne mi se mesale taka ni jas nema da se mesam vo odlukata na moeto dete za negovoto zanimanje. Sepak izbrav trgovec neznam zosto zasto mozda mene me vlece ta profesija pa ono ke si ja nasledi od mene kako plus vo negovata ako ne saka nemora.

niso od navedenive...ali bi go forsirala ipak za toa sto ke primetam deka go biva:toe:

Секако дека би му оставил само да си избира, нормално со мали усмерувања во животот, но ако би се прашувал јас, би сакал да биде професор.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom