Вахабистите од БиХ ќе собираат арач од немуслиманското население

Статус
Затворена за нови мислења.
Во Македонија веројатно би му успеало,али баш ме занима како некој со толкава брада воопшто и би можел да влезе во некое место во БиХ каде што живеат срби или хрвати,а не пак да им зема арач.
Секоја куќа по 10 пушки минимално чува во подрум за не дај боже ќе влегува некој арач да им зима.

Овој не може во Широки или Мркоњиќ на пример ни да стапен,а да излезе без ништо да не му се деси......

Во Македонија веројатно би му успеало,али баш ме занима како некој со толкава брада воопшто и би можел да влезе во некое место во БиХ каде што живеат срби......
многу лесно:
f_3989207.jpg

......................
Момче, одговорно ти тврдам дека се филмаш. Какви документации какви бутури. Случаи ваму случаи таму. Во “аФганистан“ е мирно. Повели провери, те частам чајче, а може и ж’та.

Момче, одговорно ти тврдам дека се филмаш. Какви документации какви бутури. Случаи ваму случаи таму. Во “аФганистан“ е мирно. Повели провери, те частам чајче, а може и ж’та.
Аха, ти сакаш да ми кажеш дека сите тие случаи, кои се документирани таму, со линкови (за само два месеци период) се лага, а ова што ти го збориш онака е вистина.
Ова е некоја нова атеистичка логика?

Аха, ти сакаш да ми кажеш дека сите тие случаи, кои се документирани таму, со линкови (за само два месеци период) се лага, а ова што ти го збориш онака е вистина.
Ова е некоја нова атеистичка логика?
Ова што јас ти кажувам е да не ми веруваш мене. Да дојдеш да провериш. А тоа ти што го кажуваш врска нема со вистината. Атеистичката логика е “живеј со сите“. Верската логика е kill 'em all.

Ова што јас ти кажувам е да не ми веруваш мене. Да дојдеш да провериш. А тоа ти што го кажуваш врска нема со вистината. Атеистичката логика е “живеј со сите“. Верската логика е kill'em all.

Страв му е. Јас ќе дојдам наскоро. Ќе свариш еден планински, а ж‘тата ќе ја камуфлираме во чајот. ;)

Страв му е. Јас ќе дојдам наскоро. Ќе свариш еден планински, а ж‘тата ќе ја камуфлираме во чајот. ;)
Знам. Се јунак до јунак, ама зад монитор.

Ова што јас ти кажувам е да не ми веруваш мене. Да дојдеш да провериш. А тоа ти што го кажуваш врска нема со вистината. Атеистичката логика е “живеј со сите“. Верската логика е kill 'em all.
Сакаш да кажеш дека медиумските извештаи кои ги имаш (погоре ти кажав каде) се лага, дека никој не ги напаѓа нашите деца по автобусите. Овие по болници се преправаат, а новинарите измислуваат?
Бре, бре, бре, свака част (y)

И црквите верувам никој не ги запали, адецата на смилковско никој не ги уби, додека демонстрантине кои тепаа баби по автобуски беа фатаморгана.

np, just carry - on

Сакаш да кажеш дека медиумските извештаи кои ги имаш (погоре ти кажав каде) се лага, дека никој не ги напаѓа нашите деца по автобусите. Овие по болници се преправаат, а новинарите измислуваат?
Бре, бре, бре, свака част (y)

И црквите верувам никој не ги запали, адецата на смилковско никој не ги уби, додека демонстрантине кои тепаа баби по автобуски беа фатаморгана.

np, just carry - on
Ти можеш да продужиш да се филмаш, твоја работа. Цркви во 19ка уште нема, а шо знаеш ова кинезиве од Јутонг може и такви ќе направат. ЕнЏи и све е могуче. Еве и од денес, добар министер за одбрана имаме. Си ја утнал адресата.

Се тоа изгледа убаво вака кога ќе ви сервираат линкови во празните глави па ќе ви ги наполнат со вакви информции.
Тоа што Боснич го зборувал се извадоци од негови предавања каде зборува за тој "арач" што го собирале турците,што е бтв. помал од данокот кој ние и го плаќаме денеска на државата :D
И исто ги објасни принципите за тој исламски данок во шеријатска држава во која живеат немуслимани,јас исто ги одговарав овие прашања во темата Прашања за исламот,кога ме прашаа за тоа што би се случувало со немуслиманите доколку би живееле во шеријатска држава.
Нигде не е спомнато дека денеска ќе се соберат "вехабии" и ќе собираат арач.
Боснич е апсен и пуштан бидејќи немаат за што да го осудат,и само го малтретираат без врска,а на народот да му изгледа дека еве тие демек работат нешто,апсат терористи и слично.

и Берик друже не се прај на сила глупав,веќе 5 години живеам во македонска населба,повеќето другари од факултет,средно ми се македонци,се возам во 2,19,22,5,се имам враќано у 2 саат дома,у 2 саат и низ чаир сум шетал и никому ништо.
Ако си ја гледаш работата никој не те дира.
Тоа што се случуваше по автобуси лани се гледа од авион дека е политичка работа и имаше напади и тепања и од македонска и од албанска страна,невин народ страда а наивен народ(ко тебе вака) се пали одма.

БТВ. ОСТАЈ ТИ БОСНА,КОМАНДАНТ ТАЛАТ ЏАФЕРИ ТИ СТАНА МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА,ТИ УШТЕ ЈУНАК НА ТАСТАТУРА ИЗИГРАВАШ.

Ти можеш да продужиш да се филмаш, твоја работа. Цркви во 19ка уште нема, а шо знаеш ова кинезиве од Јутонг може и такви ќе направат. ЕнЏи и све е могуче. Еве и од денес, добар министер за одбрана имаме. Си ја утнал адресата.
само ти продужи да носиш розови цвикери

За жал тоа е изглеа генетски кај овој народ: - ако мене лично ништо не ми се има лошо десено, онда зашто ја да дигам глас против неправдата околу мене? :tapp:

само ти продужи да носиш розови цвикери

За жал тоа е изглеа генетски кај овој народ: - ако мене лично ништо не ми се има лошо десено, онда зашто ја да дигам глас против неправдата околу мене? :tapp:
Да те гледам тебе, гласиште ептен. Секој ден по планињено си .... Тој кревал глас, јунакот зад монитор. Не “дај боже“ да излезе нешто први ќе се сокриете.

Ти си се качил некогаш?Те чепнал некој? Или си ваѓате од памет муабети?
Што е многу брат, многу е па и од тебе. Ваму било безбедно онаму не било. Не си прај филмови. 40 години живеам во средина такозвана “опасна“, “бруклин“, “афганистан“ и уште како не нарекувана, па никој ме нема чепнато ни прашано нешто. И што ти си превзел против вакви случки?
Морам и јас да се вмешам во вашите препирки со оглед на тоа дека и јас живеам во т.н.опасна средина:)
Безбедно не е во било кој дел од Скопје,секаде можеш да бидеш нападнат,претепан,ограбен и тоа е факт,едноставно такви времиња доаѓаат да човек мора секогаш да има на ум дека може да се најде во потенцијално опасна ситуација.Но,од "оваа" страна на Вардар,симптоматично е што ќотек можеш да изедеш бидејќи не знаеш да збориш албански,бидејќи си демек-Комита,уствари каур,како и да е ќе го изедеш ако се најдеш на погрешно место во погрешно време.И сето тоа насочено против Македонците-каурите.Оди на пазар(Бит-пазар),постој си малку меѓу тезгаџиите и ќе забележиш дофрлања,коментари,мрсни зборови,само кон Македонките,абе како на некоја своја не и кажат-Женска,сакам да те лижам или Маче застани многу добар газ имаш?Ме сфаќаш што е тоа што иритира?Сето простачко однесување на џганот е со намера и тенденциозно,што на пример не се случува во Аеродром,каде може да те нападнат од ќејф или било која рандом девојка да биде жртва на вербално изживување,без разлика на националноста.
Не си имал проблем ти лично и тоа е супер,можеби си имал среќа а и работите во последните 10 години се излезени од контрола,а жртви на провокации и напади се претежно помладите,најчесто средношколци.Недајбоже,еднаш да ти се случи белја,дали сеуште ќе тврдиш дека каде што живееш е мирно и нема проблеми?Јас не би,искрено.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom