Петиција за стопирање на сапунските серии

Епа ај прелистај ги програмите, и најди друга добра програма освен Дискавери.

Ајде одма ќе ти кажам. Ќе ми извините за кирилицава, ама ќе ме разберете. Значи одиме: Двете Фокс, Дискавери, МГМ, Јуниверзал. Еуроспорт, Тв 1000, Виасат Нејчр, Анимал Планет, Нешнл Џиографик...

Да не ги редам, ама битно ти сметаш дека гледаноста на турскиве серии е ради тоа што на Близу нема што да се види. Мизерен изговор. Близу си има програми за секој, ако не ти чинат смени ги. На крај краева имаш интернет можеш да симнеш што сакаш. Ама полесно е да зјапаш во Сител со жалопојкине.

Радосна вест,добив информација дека од 1 март ќе биле забранети Турските серии и наводно ќе имало Македонски серии (кога ги снимаа Македонциве незнам)
Да беше 1 април моќеби ќе беше априлилиии ама вака незнам!
Имате ли вакви сознанија....:confused:

па како што гледам имаш интернет иимаш тисуч други серии филмови свашта за симињање има кабловска има таму уште 100 канала те тера со сила некој да ги гледаш трогателните серриии

Братче и онака неможеш ти да сватиш што е поентата, не се замарај.Колку за пример: Братучедка ми има 7 год, ги гледа сите серии знае се што се случува во нив.Ако е тоа добро ок тогаш

Братче и онака неможеш ти да сватиш што е поентата, не се замарај.Колку за пример: Братучедка ми има 7 год, ги гледа сите серии знае се што се случува во нив.Ако е тоа добро ок тогаш

другарче никој не ја тера со сила да ги гледа има уште хиљаду канала ако сфаќаш што е поентата

другарче никој не ја тера со сила да ги гледа има уште хиљаду канала ако сфаќаш што е поентата

Највлијателни се двата канала и го диктираат овој ритам, нормално секој што сака ќе гледа ама тоа се наметнува и ако еден сака да го гледа тоа ќе го гледа целото семејство, а тоа не е добро

Ајде одма ќе ти кажам. Ќе ми извините за кирилицава, ама ќе ме разберете. Значи одиме: Двете Фокс, Дискавери, МГМ, Јуниверзал. Еуроспорт, Тв 1000, Виасат Нејчр, Анимал Планет, Нешнл Џиографик...

Да не ги редам, ама битно ти сметаш дека гледаноста на турскиве серии е ради тоа што на Близу нема што да се види. Мизерен изговор. Близу си има програми за секој, ако не ти чинат смени ги. На крај краева имаш интернет можеш да симнеш што сакаш. Ама полесно е да зјапаш во Сител со жалопојкине.
Пола од програмите што си ги спомнала и не се нешто нај нај ;)
Не ме зејбавај, Тв 1000, која програма е таа бре, даваат каубојски филмови од 80те, или па МГМ :eek:
Еве и да ги гледаш овие програми што ги наброја ти, поголемиот дел е повеќе документарци, за разно раазни глупости, има и корисни работи ДА.
Зарем нашиве македонски програми, неможат да одвојат термини за филмови, поучни квизови, детски емисии, немора све да е окупирано од трогателни серии...

За жал неможам да ги сменам, имам договор со нив ;)

Пола од програмите што си ги спомнала и не се нешто нај нај ;)
Не ме зејбавај, Тв 1000, која програма е таа бре, даваат каубојски филмови од 80те, или па МГМ :eek:
Еве и да ги гледаш овие програми што ги наброја ти, поголемиот дел е повеќе документарци, за разно раазни глупости, има и корисни работи ДА.
Зарем нашиве македонски програми, неможат да одвојат термини за филмови, поучни квизови, детски емисии, немора све да е окупирано од трогателни серии...

За жал неможам да ги сменам, имам договор со нив ;)

Едноставно прашање: Гледаш турски серии или не?

Едноставно прашање: Гледаш турски серии или да?

имаше грешка во прашањево....има нешто друго шо можеш да гледаш на нашиве програми?

Сител :
  • 06:15
    АНАЛИ
    играна серија
  • 07:00

ВЕСТИ
  • 07:10

ЈА САКАМ МАКЕДОНИЈА
    утринска програма
  • 09:00

ВЕСТИ
  • 09:10

КАЈ АНА
    кулинарско шоу
  • 09:25

МАКЕДОНСКИ СТАРИ ПРИКАЗНИ
  • 10:00

МАЛЕЧКАТА НЕВЕСТА
    играна серија
  • 10:25

ТОП ШОП
  • 10:35

ОГНОВИ НА ЉУБОВТА
    играна серија
  • 12:00

ВЕСТИ
  • 12:10

ПОД СЕНКАТА НА ВРБИТЕ
    играна серија
  • 13:00

ТОП ШОП
  • 14:15

СЕЌАВАЊАТА БОЛАТ
    играна серија
  • 15:00

ЗАВЕТ
    играна серија
  • 16:00

ВЕСТИ
  • 16:24

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА
  • 16:26

АСИ
    серија
  • 17:00

ОГНОВИ НА ЉУБОВТА
    играна серија
  • 17:30

МАЛЕЧКАТА НЕВЕСТА
    играна серија
  • 18:35

БЕКСТЕЈЏ
    естраден магазин
  • 19:00

ДНЕВНИК
  • 19:30

БИЗНИС ВЕСТИ
  • 19:40

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА
  • 19:45

АСИ
    играна серија
  • 21:00

СЕЌАВАЊАТА БОЛАТ
    играна серија
  • 22:00

ЗАВЕТ
    серија
  • 23:00

ДНЕВНИК
  • 23:28

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА
  • 23:30

БЕВЕРЛИ ХИЛС
    играна серија
  • 00:15

КРИМИНАЛНИ УМОВИ
    играна серија
  • 00:40

БЕКСТЕЈЏ
    естраден магазин
  • 00:50

СЕ ИЛИ НЕШТО
    забавна емисија
  • 01:40

БАЛКАН БЕНД
    забавна емисија
  • 02:30

КОЈ ТЕ ШИША
    забавна емисија
  • 03:10

ЈА САКАМ МАКЕДОНИЈА
    Утринска програма (р)
  • 05:00

ЗОРА ЗОРИ
    забавна емисија

Канал 5

07:55 Здраво Македонијо , Утринска програма
08:50 Вести , Информативна програма
09:00 Здраво Македонијо , Утринска програма
10:00 Две фамилии , Сериски филм - р
10:55 Метео 5 , Временска прогноза
11:00 Вести , Информативна програма
11:10 Две фамилии , Сериски филм - р
11:20 Разделба , Сериски филм
12:10 Гответе со Антонио Јанковски , Кулинарски рецепти - р
12:40 Капали чаршија , Сериски филм - р
13:15 Елиза , Сериски филм - р
13:55 Украдени соништа , Сериски филм - р
14:55 Метео 5 , Временска прогноза
15:00 Вести , Информативна програма
15:30 Среќни коцки , Квиз
16:00 Гответе со Антонио Јанковски , Кулинарски рецепти
16:30 Две фамилии , Сериски филм - р
17:55 Метео 5 , Временска прогноза
18:00 Вести , Информативна програма
18:40 Екстра Ексклузив , Забавна
19:00 Две фамилии , Сериски филм
20:30 Украдени соништа , Сериски филм
22:00 Врела крв , Сериски филм
23:00 Метео 5 , Временска прогноза
23:05 Вести , Информативна програма
23:40 Миленко Неделковски шоу , Информативна програма

( две фамилии 4 пати ја даваат во еден ден :facepalm: )

жими една телма шо ја имаме со оние емисиине шо на никого не ги интересира....битно да шетаат водителите....

Кога овие интерент петиции имале полза? Никогаш.
Проблемот со овие турски/индиски срања е тоа што народот ги гледа, тоа што мозокот им е испран до максимум. Пример, на еден директор на телевизија по му се исплати да откупи некоја просек турска серија која ќе има поголема гледаност, отколку некоја реномирана американска серија за која ќе даде големи пари за правата, а гледаноста нема да биде ни приближно како турската.

Наместо толку пари да се фрлеа за права и синхронизација, да се полнат турски џебови, да снимавме некоја наша серија, малце ли добри актери имаме, а да не биде срање како и обично.
Се збореше нешто дека Грујо ќе ги забрани, но се побунија од таму и си го повлече зборот. Јас разбирам една, две, три, пет, али ова што се случува моментално, посебно во Анал 5 и Шител е катастрофа, масовно труење на народот. Овие ненормалните од Анал 5 дури и квиз направија...:pos:

Не!
--- надополнето: 15 февруари 2013 во 19:42 ---

Нешто не е јасно бе друже? Ако имаш нешто да пишеш пиши, не изигравај блек џек ;)

Тогаш, воопшто не ми е јасна поплаката за Близу. Комплетно си ја утнал главната поента на расправата. ;)

Тогаш, воопшто не ми е јасна поплаката за Близу. Комплетно си ја утнал главната поента на расправата. ;)
Лошо сум се изразил, па ради тоа изгледа не ја сфати мојата поента ;)

Некогаш сакам да гледам македонски канали, ама кога ќе ги видам циганските серии, ми се лоши. Не требаше да го почнеме муабетот за странските канали, памет кој на Близу се катастрофа.

Инаку да, муабетот за Близу не е за тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom