Samo taka, ne treba da se predavash, treba da se borime, nishto ne idva badijala.Ќе дочекам.....ќе дочекам....
Има многу кои се надеваат дека побргу ќе умрам.... ама ќе дочекам, бадијала се надеваат....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Samo taka, ne treba da se predavash, treba da se borime, nishto ne idva badijala.Ќе дочекам.....ќе дочекам....
Има многу кои се надеваат дека побргу ќе умрам.... ама ќе дочекам, бадијала се надеваат....
Токму така... Само ќе те корегирам и надополнам: не се работи за стекнување профит туку за пљачка.vidi, ova tvoeto sto si go napisal, sosem si vo pravo , no ova se na nekoj nacin posledicite a ne pricinata za skapite smetki za greenjeto ,a takvi se i za strujata ......., za sekomu da mu se razjasni ,kako i zosto se slucuvaat ovie raboti ,mora prvin da se znaat pricinite , a pricinata e edna i edinstvena - PROFIT ,i nacinot da se dojde do profitot, a toj e ednostaven - NACUKAJ IM GOLEMI SMETKI NA POTROSUVACITE I ETE TI PROFIT , nitu strujata MORA da e tolku skapa nitu greenjeto , ama sto poskapo ,pogolem profit za sopstvenikot , a graganinot neka se misli , kako so plata od 15.000 denari ke pretera mesec, ustvari komu i mu e gajle za graganinot toj e samo eden gak brasno, sto poveke go treses , ke ispadne nesto, vazno e da se dojde do profitot , a ako se ima profit , ke ima i za da se frli na clenovite na regulatornata komisija ( zarem mislite deka politicarite ziveat samo od plata ?) ke ima i za partiite i nivnite crni fondovi , taka da nema izlez od toj krug
vidi prijatelce , velis da se krene narodot masovno, tuku problemot e vo toa sto sekogas koga ke se krene narodot,toj ja promasuva celta, pa taka namesto narodot da ja pogodu celta - PROFITOT , pogoduva sosem nevazni raboti, t.e. raboti koi profitot voopsto ne go tangiraat ,muva ne go lazi ,ako ( eve naprimer )narodot se krene, iskrsi nekoi izlozi, nekoj prozor na sobranieto, nekoe policisko kombi , povredi nekoj policaec,plus povredeni demonstranti,ponekoj zakaci nekoja prijava........ i taka natamuМакедончето протестира на друг начин. Ете бугариве се кренале, али МАСОВНО и без никаков страв... како што гледаме и автомобили им запалиле... море не автомобили, цела зграда нека им ја запалат. Така треба и ние да се организираме.
Премногу мирен народ сме, само на зборови и по форуми сме силни.
Според моје мислење и убедување ние треба да продолжиме со протестите.
SEKOJA IM CEST
Доколку слушам организират се прекуНародот го гледам али ме интересира организираноста, организаторите и поддршката. Може ли Фми, Пирин или друг формуџија од Бугарија накратко ако не му е тешко да пише кој ги организира и кој главно ги поддржува протестите? Партии, здруженија, анархисти, синдикалци...?
Нема шанси луѓето да се соберат сами. Сигурно партиски се организирани. Немате контрапротести сеуште?Доколку слушам организират се преку
Соц. мрежи- фејсбук и граждански комитети. Пазјат се надалеку од политичките партии.
Народот го гледам али ме интересира организираноста, организаторите и поддршката. Може ли Фми, Пирин или друг формуџија од Бугарија накратко ако не му е тешко да пише кој ги организира и кој главно ги поддржува протестите? Партии, здруженија, анархисти, синдикалци...?