Природно математички факултет - Физика (медицинска, применета, теориска...)

• Креатор на темата Креатор на темата Travie McCoy
  • Време на започнување Време на започнување
Само да прашам иако сум уште мал за да размислувам за факултет (имам 13 години)...
Дали кога ќе се запишувам на ПМФ можам да одберам смер на пр.Теоретска Физика како Sheldon Cooper од Big Bang Theory...
И какви оценки се бараат за овој факултет ?
Моментално сум 7 одд и имам просек од 5.00 :)

Само да прашам иако сум уште мал за да размислувам за факултет (имам 13 години)...
Дали кога ќе се запишувам на ПМФ можам да одберам смер на пр.Теоретска Физика како Sheldon Cooper од Big Bang Theory...
И какви оценки се бараат за овој факултет ?
Моментално сум 7 одд и имам просек од 5.00 :)
Ништо посебно, можеш и со 2ка просек да се запишеш....

Дај бе да ја живнеме темата.
Кои ќе ми се колеги од септември? :D

СО ФИЗИКА ОДМА ИМАШ РАБОТА ПРВ ПАТ СЛУШАМ .. ЗА ТОА СЕ ЗАПИШУВААТ ПО 5 ДУШИ НА ФАКУЛТЕТ ЗА ТОА ШОО ИМА РАБОТА ... ТАМУ СЕ ПИШАТ ТИЕ СО ФИЛМ ДЕКА КЕ СТАНАТ ФИЗИЧАРИ АЈШТАЈН ... И КЕ ЧЕКААТ ДА УМРЕ ПРОФЕСОРОТ ПО ФИЗИКА КОЈ ИМА 24 ГОДИНИ (ШТО ТУКУ ВРАБОТЕН)
--- надополнето: 8 февруари 2013 во 19:37 ---

СО ФИЗИКА ОДМА ИМАШ РАБОТА ПРВ ПАТ СЛУШАМ .. ЗА ТОА СЕ ЗАПИШУВААТ ПО 5 ДУШИ НА ФАКУЛТЕТ ЗА ТОА ШОО ИМА РАБОТА ... ТАМУ СЕ ПИШАТ ТИЕ СО ФИЛМ ДЕКА КЕ СТАНАТ ФИЗИЧАРИ АЈШТАЈН ... И КЕ ЧЕКААТ ДА УМРЕ ПРОФЕСОРОТ ПО ФИЗИКА КОЈ ИМА 24 ГОДИНИ (ШТО ТУКУ ВРАБОТЕН)

Човеку зарем неможеш да сватиш дека има луѓе кои тоа ги влече јас сум таков за физика посебно, ама заглавив со информатика(програмирање и аутокад и сега незнам кај сум речиси како албумот на дино мерлин Sredinom(y) ама не се жалам ) па здравје ќе видам како ќе биде, имам интерес и Биохемија и мехатроника но и Дефендологија ама јасно ми е дека не може се, ама се колнам во себе не ми е за пари туку сакам да знам, а ти штом ова го напиша СИГУРНО не си го видел светот како што го гледам јас и тие како мене, штета кога би можел за 5 минути да бидеш во моја кожа...

П.С јас неќам во твојата а што студираш ти ако не е тајна?
--- надополнето: 26 мај 2013 во 00:16 ---
што е татко и на пријателка ти у влада нешоо работи или нешо слично ... јас познавам со физика хемија биологија и ред други смерови на пмф шо се така по 2 3 у паралелка дремат дома и чекаат работа не реков за сите

Нека не чекаат, ако имаат Бугарски пасош по две години странство и нека земат плус кредит и ќе можат да произведуваат од Биодизел до етерични масла, па дури и домашно пиво ако е биологот добар.

Јас, 100%. Што насока? :)

Незнам човек, се мислам.
Прво бев за Астрономија и Астрофизика, но тоа како да не ми беше доволно. Многу сакам фундаментална физика, физика на честици, но такви смерови и нема кај нас. Па затоа се мислам за Теориска физика, и најверојатно тоа и ќе биде.
Ти? :)

Незнам човек, се мислам.
Прво бев за Астрономија и Астрофизика, но тоа како да не ми беше доволно. Многу сакам фундаментална физика, физика на честици, но такви смерови и нема кај нас. Па затоа се мислам за Теориска физика, и најверојатно тоа и ќе биде.
Ти? :)
Исто и јас сум решен за Теориска. Воопшто не ме интересира некоја примена на физиката туку само чиста физика. А и плус далеку подобар сум математика одколку физика (иако летово ќе се надокнади тоа) па затоа сметам најсоодветна насока би била математичка физика. :D
Плус изборните предмети за теориска физика се најкул XD
Физичка и квантна оптика
Динамички симетрии во физиката
+ одбрани делови од квантна механика, математичка физика, хаотични динамики и ред други глупости :D

Исто и јас сум решен за Теориска. Воопшто не ме интересира некоја примена на физиката туку само чиста физика. А и плус далеку подобар сум математика одколку физика (иако летово ќе се надокнади тоа) па затоа сметам најсоодветна насока би била математичка физика. :D
Плус изборните предмети за теориска физика се најкул XD
Физичка и квантна оптика
Динамички симетрии во физиката
+ одбрани делови од квантна механика, математичка физика, хаотични динамики и ред други глупости :D

Исто и тука.
Само што јас ептен ја запустив математиката во средно и летово тоа ќе надокнадувам :D
А планираш да го повторваш материјалот од средно по физика или?

Исто и тука.
Само што јас ептен ја запустив математиката во средно и летово тоа ќе надокнадувам :D
А планираш да го повторваш материјалот од средно по физика или?
Со оглед на тоа што матура полагам физика немам желба повторно да го повторувам материјалот. :D Барем, во матурата ми се вклучени темите кои ме интересираат а оние останатите (физика на материјали, наизменична струја, дрн дрн) и со сила да ме тераат нема да ги учам. :) Сигурно ќе земам некои предавања или пак ќе позајмам книга по механика од професорката по физика :)

Гимназија си или стручно? :)

Абе додека другите одаат во ноќни глубови тие што се од физика ќе бубаат.ТОа е разликата.
За работа има,скоро секој технички факултет има потреба од физичари,исто така и во средно училиште имаат потреба од физика,медицината има потреба од физичари,ЕВН,МЕПСО така да ваше е дали ќе одлучите.ЈАс имав намера да се запишам физика ама сега немам.Бидејќи навистина премногу ќе учите но .... ако е без кеф учењето за бадијала е. :)

Хахахахаха
Абе додека другите одаат во ноќни глубови тие што се од физика ќе бубаат.ТОа е разликата.

:pos::pos::tapp::facepalm:
--- надополнето: 2 јуни 2013 во 20:37 ---
Правилна одлука си донел (y)

Дај бе да ја живнеме темата.
Кои ќе ми се колеги од септември? :D
И јас најверојатно ќе ти бидам колега од септември. Обожавам физика брат, у школо се двојка до тројка имав само физика петка. Не знам оти, друго ме мрзеше да учам, како што пиша тој членот погоре, учење без ќејф е џабе учење. Ама затоа физика растурам. Математика едно време бев појак, сеа паднав малце повеќе, ама ќе одам на некои курсеви летово, тука во селото има една јака математичарка па ќе ја посетувам малце повеќе. А иначе 20 годишна е, 2 години не се ништо, хехе. И така. Сеа само за смерот неам одлучено баш, ама ќе видиме. Ај коа ќе одлучам ќе пишам во темава, ако сакаш да одржуваме контакт, па да се запознаеме од септември пиши порака по ПП ќе ти дадам фејсбук. Поздрав и со среќа на турниро вечер.

И јас најверојатно ќе ти бидам колега од септември. Обожавам физика брат, у школо се двојка до тројка имав само физика петка. Не знам оти, друго ме мрзеше да учам, како што пиша тој членот погоре, учење без ќејф е џабе учење. Ама затоа физика растурам. Математика едно време бев појак, сеа паднав малце повеќе, ама ќе одам на некои курсеви летово, тука во селото има една јака математичарка па ќе ја посетувам малце повеќе. А иначе 20 годишна е, 2 години не се ништо, хехе. И така. Сеа само за смерот неам одлучено баш, ама ќе видиме. Ај коа ќе одлучам ќе пишам во темава, ако сакаш да одржуваме контакт, па да се запознаеме од септември пиши порака по ПП ќе ти дадам фејсбук. Поздрав и со среќа на турниро вечер.

Е педерче едно :D

Коа е таа 20 год бе?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom