Mини решо на плин со рерна

• Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
4 февруари 2013
Мислења
738
Поени од реакции
551
Дечки здраво,

Не знам дали ова е соодветно за овој форум мегутоа бидејки е поврзано со готвење се надевам некој ке ми помогне.

Дали некој може да ми каже каде можам да набавам од оние малечкине шпоретчиња што ги има како за тераса (и за на одмор, порано ги имаше во сите камп приколки) меѓутоа ринглите да се на плин. Пожелно е ако има и со рерна на плин мегутоа тоа не е обавезно. Знам дека можам да ги купам дводелно, башка, мегутоа ако може да се најде целосно уште подобро.

Фала,

Дечки здраво,

Не знам дали ова е соодветно за овој форум мегутоа бидејки е поврзано со готвење се надевам некој ке ми помогне.

Дали некој може да ми каже каде можам да набавам од оние малечкине шпоретчиња што ги има како за тераса (и за на одмор, порано ги имаше во сите камп приколки) меѓутоа ринглите да се на плин. Пожелно е ако има и со рерна на плин мегутоа тоа не е обавезно. Знам дека можам да ги купам дводелно, башка, мегутоа ако може да се најде целосно уште подобро.

Фала,
Tehno metal.
Ајде канта:pos:

Кај е тоа жити се? Ја не су од Скупје ебаго... :)

Јас во техномаркет купив еден блесав шпорет. Има две електрични рингли од кои едната е експресна, и има две плински. Има рерна со вентилатор и механички тајмер. Го платив 11к или 12к, не се сеќавам точно. Ако димензиите не ти се проблем, земи си таков, незаменлив е.

ne be lugje, si imam jas kujna tamam, nova, lani ja napraviv. ama sakam edno takvo malo sporetce, em za na terasa, em za nekade na vikend koga odam i sl. da go tovaram u kola, da staam bocata so nego plin i da teram, dali za vikend so kamp prikola nekde, dali so sator po ribi i sl....

ne be lugje, si imam jas kujna tamam, nova, lani ja napraviv. ama sakam edno takvo malo sporetce, em za na terasa, em za nekade na vikend koga odam i sl. da go tovaram u kola, da staam bocata so nego plin i da teram, dali za vikend so kamp prikola nekde, dali so sator po ribi i sl....

Малку е потешко да најдеш плинска фурна, за останатото нема потреба да купуваш шпоретче туку се продаваат специјални адитиви за кампување кои се монтираат на плинската боца и ќе ја бркаш истата работа со помалку багаж и пари.
Имаш различни додатоци и тоа греалица, ламба, решо и се ова се монтира на боцата.
Јас ги загледував овие работи во дуќаните кои продаваат алатки за работа како бор машини, брусалици и слично, но сигурно имаш поквалитетни и поскапи во специјализираните продавници за кампување.

каде можам да набавам од оние малечкине шпоретчиња што ги има како за тераса (и за на одмор, порано ги имаше во сите камп приколки) меѓутоа ринглите да се на плин. Пожелно е ако има и со рерна на плин
Такво мало со рерна на плин не сум видел, ама се распрашував за рерна на плин генерално и никој не препрачува. Наводно јадењето попримало мирис.

Во секој случај за решо, мислам дека пред некое време видов во Горење продавницата во Карпош3 комбинирано решо, две електрични рингли плус два пламеници на плин. Не сум сигурен ама ништо не те кошта да побараш телефон и да прашаш.

Ima, najdov vekje. Vo Veles vo Leov, dokolku mu treba na nekoja pa neka znae. 100 evra kosta.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom