Куку Леле со концерт во Скопје, клуб Колосеум - 2.3.2013

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто да не? Песме младости. Само да не биде после како што кажа Исак Нокаут по 30 пати годишно концерти. Значи чекирав многу македноски рејуниони. Ми фалат уште Биз-Без, Меморија, Ластовица, Студени Нозе и Ристо Бомбата и кучешка тенија. За овој последниов рејунион би платил карта до 1200 денари.

Шо бе, му се здосадило на Панки да го глуми Аца Лукас по тезги веќе, па ќе праи концерт.

Штета што е колосеум , карта ке ја направат 200 денари и ке купат сите ( не дека е лошо да е 200 , ама да е поголемо местото ) ке нафукаат внатре 40% над капацитет и ке биде срање, кажувам од искуство сум бил 2-3 пати на концерти у колосеум абе до вц ако ти се иде ке зажалиш , или до шанк ... а мора да идеш до шанк зашто ако сретнеш келнер еднаш во вечерта ке бидеш среќен човек... а уште посреќен ако се врати со пијачката што си ја нарачал

Ќе идам, не ми е проблем и ДНК да ги истрпам, само да не аздисаат со картата.

За тие што ми го мрсат бркот нека идат на Дубиоза Колектив или на САРС.

Се што е рејунион, како што кажа Сусаро, би одел. Пре би гледал нешто Македонско и старо кое на времето било хит и ценето, него нафурани шутраци кои прават по 17 концерти годишно. Не е лошо да ги видиш само, да отидеш со друштво, колку и да не си ги слушал и не си ги сакал.

И за Ристо Бомбата и Кучешка Тенија би дал цело богатство да ги гледам во живо иако немаат ниту една нивна песна, не па за Куку Леле.
Супер.

vlado janeski postuem, nokaut postuem, bombata go postuem, risto samardiev, dario mig 21 isto ali.ovja kopuk pnki nikako :D

„Куку Леле“ се враќаат на македонската сцена, ама сега под рамковно име „Куку Нон“ :D

Шала на страна арно им текна, присуство задолжително ::)

Што се запнавте со годините? Јас растев во времето кога Куку Леле правеа "хитови", т.е 90тите. Од денешна гледна точка ми е срам да им ги слушам песните, затоа што ми се глупи, и затоа што покрај нив, Нокаут, Магија почна да оди у курац Македонската музичка сцена.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom