Муслимански семејства бараат џамија во Аеродром

neli ti bese ateist, sto se grizis ti za crkvi
samo ne zaboravaj deka vo taa makedonija ziveaat 40 posto muslimani ili nad 900 iljadi muslimani , vo ovaa drzava ke ima i ckrvi ake ima i dzamii , imalo i crkvi i dzami i ke ima kolku i da tie krivo tebe,

Што е битно дали сум атеист, секако сум на страна на црквите.

Или поточно кажано, не сакам џамии и завивање на оџи.

Кратко и јасно.

Не си бил во тек изгледа , пошто баш имаше многу реакции за џамијата , спротивставувања колку сакаш , со самото тоа што се изгради како дивоградба се гледа дека биле против. Потоа не сакаа да има минаре , не минарето да биде пониско , не да нема узвучење.
Во Горно Нерези поинаку е работата.
Нема врска ова што го збориш.Никакви директни закани немало,не се заканил никој на муслиманите населени во Нерези, и никој не се заканил со рушење на џамијата.

Можеби имало незадоволство помеѓу Македонците што живеат во Нерези,но закани немало.

А зашто д аима минаре и озвучење?

Не ли ви е доволно да го стаите килимчето, и д аја наведнете понизно главата кон Алах?

Или мора да се бар анеправда нели?

Во Лисиче и Нерези треба озвучувањето да биде помало се сложувам , пошто се работи за населби со мнозинство христијани.

Нема врска ова што го збориш.Никакви директни закани немало,не се заканил никој на муслиманите населени во Нерези, и никој не се заканил со рушење на џамијата.

Можеби имало незадоволство помеѓу Македонците што живеат во Нерези,но закани немало.

Батали го бе. Тука е за да провоцира и да шири албански шовинизам.

Му дошло мислиш него до џамија. Абе ај.

Во Лисиче и Нерези треба озвучувањето да биде помало се сложувам , пошто се работи за населби со мнозинство христијани.

Не треба д аима нит озвучење, нит џамија. А не помало или поголемо.

Што е битно дали сум атеист, секако сум на страна на црквите.

Или поточно кажано, не сакам џамии и завивање на оџи.

Кратко и јасно.
a koj te prasuva tebe dali sakas ili ne sakas , kratko i jasno, i jas ne sakam kambanarii da mi cvonat no koj me prasuva mene , sepak toa e nivna rabota i jas ne im se mesam vo toa,

Neznam ovie sto sakaat da palat,sto doniraat koj litar koj dva,hristijani li se ili ateisti ?
Mislam;sledbenici se na biblijata i slovoto tamu sto e zapisano ili ateisti se ?

Потполно си во право ама еве го проблемот, ИВЗ е под директна контрола на албанците како етникум и сите останато муслимани во Македонија се на некој начин "заложници" на албанскиот диктат. Истите тие од ИВЗ во неколку наврати се залагаат за поделба на државата на ваков или онаков начин и молкот на останатите муслимани ги става во ист кош (неправедно) со барањата на албанците.
Кога сите муслимани од различни етникуми би имале на некој начин портпароли во ИВЗ или пак сосема различни исламски заедници работата би била поразлична. Цела држава е заложник на албанската мегаломанија, исламот го користат само за да ги раскараат македонците со останатите муслимани неалбанци во Македонија и тоа го прават многу успешно оценувајќи по твојата вознемиреност и оправданата загриженост на неколку членови македонци пред тебе чиј повик за палење на џамии никој нормален а претпоставувам ни они самите не го мислат.

a koj te prasuva tebe dali sakas ili ne sakas , kratko i jasno, i jas ne sakam kambanarii da mi cvonat no koj me prasuva mene , sepak toa e nivna rabota i jas ne im se mesam vo toa,

Море си го сменил постот за да делува малку поразумно а?:P

Па барај бе да нема камбанарии.

За нив тоа е покажување на сила и моќ, обележување на својата територија.

Каде стапнал муслиман шќипоњ, таа е шќипоњмуслиманска земја. Тоа ги учат во џамии по дома, на улица, во школо и на подрум и им го перат мозокот.
Нема да може да се раат ако не напраат џамија и ја обележат територијата.

Е сега ти е ок.Потсети се дека имаш и Македонци муслимани (и да, за жал дел и од нив во забегани исламски организации посебно во струшките села).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom