Муслимански семејства бараат џамија во Аеродром

Иако ми е непријатна темава,сепак морам да се согласам со Соул-тој е во право,иако жалам што одлучил од инает,поради тоа што некои дебили и идиоти немаат основни познавања од некои работи и ги поистоветуваат Македонците Муслимани со Албанците,да се декларира како Албанец.Јас лично илјадници пати сум бил во друштво(не блиски другари,повеќе би кажал познаници) каде биле нарекувани Шип-тари,исто така и Босанците и Турците,само поради нивната верска ориентација.Или кога погрдно ќе ги наречат-"сечени" и тоа дечки кои се декларираат како Христијани и би требало да знаат кој и што бил Исус.Но,некои будали закоравени едноставно не заслужуваат ниту да ги перцепираш,не па да им објаснуваш.А не знаат идиотите дека Македонците Муслимани говорат можеби,на најчистиот македонски дијалект,паметам дека на доста места имам сретнато таква информација.Во комуникацијата користат многу стари македонски зборови,кои досега не сум ги сретнал во ниеден дијалект во цела Македонија.Јас ги сметам за Македонци,ја почитувам нивната желба да се декларираат како нешто друго,сепак тоа е нивно елементарно право.
Штета,навистина голема штета што сами си правиме раздор во нацијата за разлика,од на пример,Албанците,кај кои кога се работи за националната кауза,интерес,не постои вера.Треба од нив да учиме и да го почитуваме својот народ,без разлика на верската припадност.

Иако ми е непријатна темава,сепак морам да се согласам со Соул-тој е во право,иако жалам што одлучил од инает,поради тоа што некои дебили и идиоти немаат основни познавања од некои работи и ги поистоветуваат Македонците Муслимани со Албанците,да се декларира како Албанец.Јас лично илјадници пати сум бил во друштво(не блиски другари,повеќе би кажал познаници) каде биле нарекувани Шип-тари,исто така и Босанците и Турците,само поради нивната верска ориентација.Или кога погрдно ќе ги наречат-"сечени" и тоа дечки кои се декларираат како Христијани и би требало да знаат кој и што бил Исус.Но,некои будали закоравени едноставно не заслужуваат ниту да ги перцепираш,не па да им објаснуваш.А не знаат идиотите дека Македонците Муслимани говорат можеби,на најчистиот македонски дијалект,паметам дека на доста места имам сретнато таква информација.Во комуникацијата користат многу стари македонски зборови,кои досега не сум ги сретнал во ниеден дијалект во цела Македонија.Јас ги сметам за Македонци,ја почитувам нивната желба да се декларираат како нешто друго,сепак тоа е нивно елементарно право.
Штета,навистина голема штета што сами си правиме раздор во нацијата за разлика,од на пример,Албанците,кај кои кога се работи за националната кауза,интерес,не постои вера.Треба од нив да учиме и да го почитуваме својот народ,без разлика на верската припадност.

Кога веќе збориме за јазикот на кој говорат Торбешите тоа е најчист Македонски јазик од тоа говорно подрачје без ниту еден Српски и Бугарски збор .......... од друга страна па прави Македонци биле оние од источна Македонија кои говорат говор посличен со Бугарскиот јазик и оние од североисточна МКД Македонци кои говорот на јужно-Српски говор(Торлачки) !
Е арно ама тие биле Православни Христијани и затоа биле прави Македонци, а овие со чистиот Македонски јазик биле Муслимани/сечени/Ши*тари .......... никако не биле Македонци .......... :tapp:
Па и ние Скопјаните не говориме прав Македонски јазик, ние говориме Македонски јазик но со многу многу Српски фрази(поради повеќе децениската Српска/Југо доминација) ... т.е. говориме сленг !
Сум правел муабет и со лица од тој крај(Торбешкиот) исто како што сум правел муабет и со лица Македонци од источна МКД и да бидам искрен овие од западов многу подобро ги разбирам, за разлика од некои од исток кои да признаам не можам да ги разберам... особено ако зборат брзо тешко дека и два-три збора ќе им разберам !
Тоа е тоа ........... б.т.в. ист е и случајот кај Србите, Бошњаците на пр. го говорат најчистиот и прав Српски јазик, за разлика од Србите(Православни) ......... али ајт ова е Балкан и се е можно овдека !

Сум правел муабет и со лица од тој крај(Торбешкиот) исто како што сум правел муабет и со лица Македонци од источна МКД и да бидам искрен овие од западов многу подобро ги разбирам, за разлика од некои од исток кои да признаам не можам да ги разберам... особено ако зборат брзо тешко дека и два-три збора ќе им разберам !
Друже,ако почнат да "љаргаат на нашински(кашарски)" и забегаат,мислам дека нема баш многу-многу да ги разбереш:) За другото,сосема се согласувам со тебе.Затоа и сме пародија од народ.

Друже,ако почнат да "љаргаат на нашински(кашарски)" и забегаат,мислам дека нема баш многу-многу да ги разбереш:) За другото,сосема се согласувам со тебе.Затоа и сме пародија од народ.

Пародија од народ, целиов Балкан е една тешка и невидена пародија и траги-комедија ............. навидум бела раса односно Европјани, а во се останато, во сите можни сфери далеку поблиски сме со Африка и Азија ............. поздрав !

Jas ne velam dzaba. Vam "golemo hristijanite" i "golemo makedoncite" ke ve unistat. Ako kaze nesto covek tuka iskreno za neprijatel go smetate. Jas istiov razgovor pred nekoj den so prijatel hristijanin go pravev i ponataka prijateli kako i predtoa sme. Nikoj ne e kriv sto narodot ke si go oddalecite a ova naj mnogu go pravat "golemite patrioti" i golemite "hristijani"
Odam Makedonija da ja gledam so Hrvatska vo SK sto ke gledas sto ke slusas,UZAS ! Ednostavno da kutis od strav da ne se izdade nekako i da te usetat deka si Musliman,mozebi ne e taka,ama takov vpecatok dobivas. Zosto be da navivam za Hrvatska a od Makedonija sum ?
Od Ship-tarite imate daleku daleku pogolemi neprijateli,vasi braka.
Albancite vi go priznaa imeto i Turcite isto. Vam Srbite vi vadat grcko zname i ve provociraat od sprotiva (brakata vasi) vie umrete Albanci kleti turci vikate a Albancite da ne se gol nema da postignete. Aloo....!!
Malku be razum.
Kako drzavava da e Makedonsko hristijanska. Zosto tolku bi imale protiv ako nekoj lojalen albanec od makedonija prisustvuva na utakmica kako navivac za makedonija ? Ili ne e toj makedonec ? Ili nekoj lojalen turcin od drzavava ? I vo sportot etnicko cistenje pravite.

Toa nesakanje i samobendisanost ke ve oddaleci od sekoj narod a onie sto bespravo tolku gi mrazite,nikogas nema da gi stignete.

Знаеш што?Ај батали муабетов,денес е петок и не сакам да си го расипувам расположението со шовинистички постови.Добивам впечаток како да се имаш изгубено во поглед на перцепцијата на некои фундаментални работи во ситуацијата во која сме западнати.Уште ми споредуваш вадење на грчко знаме наспроти многу гнасни работи кои се случија во државава:facepalm:
Имај убав ден.

Знаеш што?Ај батали муабетов,денес е петок и не сакам да си го расипувам расположението со шовинистички постови.Добивам впечаток како да се имаш изгубено во поглед на перцепцијата на некои фундаментални работи во ситуацијата во која сме западнати.Уште ми споредуваш вадење на грчко знаме наспроти многу гнасни работи кои се случија во државава:facepalm:
Имај убав ден.

Vo pravo si. Po znacitelen e za mene Petokot pa ke ispostuvam :D

Да, има многумина кои религијата и нацијата ја ставаат во едно и тоа не го прават само Македонците, Србите, Грците, Бугарите и.т.н. туку и од спротивната страна се исти/слични нештата...
Но само едно ќе кажам секој еден(од било која нација) кој со националната припадност ја врзува и верската припадност е еден полуписмен и недоволно едуциран човек ...........
Нација е едно(јазикот е врзан за оваа работа и е најважно нешто, па и генетиката до некаде), религијата е повеќе имагинарна категорија(и менлива), исто и идеологијата, традициите, начинот на живот и.т.н. и.т.н.
Јас од Православие искрено скоро и појма си неам а сепак сум Православен Христијанин(декларативно поради традицијата нели по мајка, татко, дедо, баба...) и Македонец по нација секако, а тоа што ти си Муслиман по религија не те прави помалку Македонец од мене и јас и ти имаме ист мајчин јазик, па гарант и генетски сме слични !

Овие ќе изградат џамија у Аеродром, коа ја ќе си го видам задникот без огледало.

Ај чекај малку ако може па МПЦ да гради црква дивоградба, зошто да не може и ИВЗ(посебно ако има Имот).

Ова е уште едно сценарио веќе видено за перење мозок и поделба на народот бидејќи и мали деца знаат дека ланчана реакција е неизбежна.

Ќе изградат нормално не се туѓинци тие туку нашинци и поарно да имаат мала џамија таму во која ќе се молат наместо да им го перат умот вахабистите пуштајќи им снимки од Либија,Либан,Сирија, Ирак,Авганистан и секојдневните повици на џихад.

Ај чекај малку ако може па МПЦ да гради црква дивоградба, зошто да не може и ИВЗ(посебно ако има Имот).

Ова е уште едно сценарио веќе видено за перење мозок и поделба на народот бидејќи и мали деца знаат дека ланчана реакција е неизбежна.

Ќе изградат нормално не се туѓинци тие туку нашинци и поарно да имаат мала џамија таму во која ќе се молат наместо да им го перат умот вахабистите пуштајќи им снимки од Либија,Либан,Сирија, Ирак,Авганистан и секојдневните повици на џихад.

... ниту цркви ... ниту џамии ...
... најбоље решение ...
... за сите ... (y)

Бараја и во Атина да им изградат ама ете до ден денешен тоа единствена метропола во светов без џамија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom