Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Абе мене ми отече вчера еден заб и почнав по интернет да барам се во врска со спуштање н отокот али чорба!(ако некој знае некој лек кажувајте!) Арно ама дознав дека секој заб е поврзан со некој нерв во целото тело! Така на примет левата горна шеска била поврзана со десниот бубрег! Ако знаете нешој информации слични на овие слободно кажете ги!!!

Во потфорумов имаш три теми за забите. Ако не ти е мака побарај ги и ќе се информираш колку толку. Мене ми е мака и многу ми е топло ќе споулавам! Патем, и јас мислев дека имам проблеми со горната шеска, па со четворката ама на крај испадна дека ми растел умник:vozbud: и дека не е ништо страшно. Сеуште немам потреба да одам на заболекар за нешто ”поголемо”.:je::motor: Тебе најдобро ти е да си одиш на заболекар. Што е сигурно сигурно си е.:toe:

оди на забар :))))) бар таму ке ти кажат точно што како, дали е за вадење, правење итн.

иии шо мака имам видено јас со тие заби, па и шо пари ошле по доктори
Ама пак сега се супер,блескави,бели и сите на број :D

Вирус под итно на забар, мислам дека прво ќе ти дадат антибиотици, и ако ти е не делуваат тогаш ќе ти го извадат гнојот со инцизија.
а после и забот , ако е до забот пошто може да имаш и воспален џеб.

Дај кажете некоја домашна рецептура на лек за често воспалени непца. Многу имам проблеми со непцата, а јадам нешто потврдо и ми се раскрваруваат. Често знае да ми се напика храна меѓу забите, да навлезе во непцето и после тоа 2-3 дена да имам проблем со оток на тоа место. И со често миење/триење на забите и непцата и нивно намерно раскрварување за да се исчисти гнојта пак така ми се прави. Имам релативно здрави заби ама па затоа имам вакви проблеми со непцата и како тргнало не е ни чудо на старост да ме фати парадонтоза. Инаку сум користел некои гелови како на пример Гингивал Ц ама се е моментално ништо не е трајно. Лек на заболекарката е "триј ги повеќе непцата и нека тече крв за да се чистат, исто така јади јаболка за да се раскрварува непцето и да не се собира гној". Што да јадам јаболка кога мене одма ќе ми се пикне во непцето парче од лушпата и ќе остане таму. :)

vardarce напиша:
Дај кажете некоја домашна рецептура на лек за често воспалени непца. Многу имам проблеми со непцата, а јадам нешто потврдо и ми се раскрваруваат. Често знае да ми се напика храна меѓу забите, да навлезе во непцето и после тоа 2-3 дена да имам проблем со оток на тоа место. И со често миење/триење на забите и непцата и нивно намерно раскрварување за да се исчисти гнојта пак така ми се прави. Имам релативно здрави заби ама па затоа имам вакви проблеми со непцата и како тргнало не е ни чудо на старост да ме фати парадонтоза. Инаку сум користел некои гелови како на пример Гингивал Ц ама се е моментално ништо не е трајно. Лек на заболекарката е "триј ги повеќе непцата и нека тече крв за да се чистат, исто така јади јаболка за да се раскрварува непцето и да не се собира гној". Што да јадам јаболка кога мене одма ќе ми се пикне во непцето парче од лушпата и ќе остане таму. :)
Zemi si cetka so pomeki vlaknenca.I jas go imam istiot problem.:toe:

Bacillus gagous напиша:
Вирус под итно на забар, мислам дека прво ќе ти дадат антибиотици, и ако ти е не делуваат тогаш ќе ти го извадат гнојот со инцизија.
а после и забот , ако е до забот пошто може да имаш и воспален џеб.
Леееееее кога ќе се сетам на темава кога ја отворив се превртев по интернет таа вечер за да најдам за отокот на забот и на крај вечерта завршив во брза помош наклукан со антибиотици и за 4 дена без оток и без заб :pos: :pos: :pos:

Пијте млеко и не пушете цигари и забите - коска. ;)

vardarce напиша:
Otok i inficirano nebco idi i od ostanati bakterii , koga ke gi miesh zabite cetkaj so edna tretina od cetkata na nebcoto , deka ako ostanat bakteri ti ostanuvaat na granicata zab nebco . Ako si pusach , namali cigarite ili uste pozelno ostavigi i cesto odi na cistenje zaben kamen , pozdravce

Imam problem imam otvoren griz ne mi se spojuvat zabite koga ke zagrizam,mn e lesno da se resi ama nejkam da nosam proteza:( i ako moze da mi kaze nekoj kolku vreme se nosi proteza otprilika...?

Rambo II напиша:
Imam problem imam otvoren griz ne mi se spojuvat zabite koga ke zagrizam,mn e lesno da se resi ama nejkam da nosam proteza:( i ako moze da mi kaze nekoj kolku vreme se nosi proteza otprilika...?
ja deses ja trgav posle 1 godina i 8 meseci.Ne mn tesko da se nosi.I moes da se lapas neka nete lazat.I ke imas super zabi

vreme traenjeto na nosenjeto proteza zavisi vo kolkavi razmeri e tvojot problem ali ne e nishto strashno i sramotno.. sekogas za zdravjeto nashe mora da se zrtvuva neshto :)

Deka e lesno da se nosi proteza ne e bas, i tocno e deka ima vrska vo kolkav razmer e problemot. Ali koga ke vidis deka za cel zivot posle ke si go resis problemot vredi da se istrpat problemite koi i ne se mnogu golemi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom