Толку од Реклама5?

• Креатор на темата Креатор на темата Indigo
  • Време на започнување Време на започнување
ако е !
отварам само пазар3 од проста причина што знам дека е оглас кој е валиден а не на реклама5 некој му текнало ќуп, маса, сандаче за чевли се огласил и по 50 пати го огласил и секој ден го обновува 700 пати.....

и дали е вистина тоа колку што имам разбрано дека пазар3 и реклама5 се на ист сопственик ?

абе како не е ништо, нормални ли сте?!?!? треба цели 0.3 денари дневно да се заштедуваат... кај се видело изводливо тоа
моментално да се организираат фејсбук групи, трендинг фенси хаш тагови на твитер, и да се протестира пред седиштето на оваа бескруполозна(што точно значи зборов уствари? не е битно јако звучи у случајов) компанија.

Абе сега е заебано што ќе исчезнат огласите кои што продаваа ситна стока до кај 300ден.(а верувајте тие ситни работи многу значат)

Добра вест, можеби сега и ќе отворам да видам што продаваат.
До курца од продавачи на носени кондури, еднаш користен чешел, Авон, Орифлејм, и останати срања.

ако е !
отварам само пазар3 од проста причина што знам дека е оглас кој е валиден а не на реклама5 некој му текнало ќуп, маса, сандаче за чевли се огласил и по 50 пати го огласил и секој ден го обновува 700 пати.....

и дали е вистина тоа колку што имам разбрано дека пазар3 и реклама5 се на ист сопственик ?
Не бе не е ист сопственик , пазар3 отвори страна во србија http://www.mojtrg.rs/
малце му беа пари од пазар3 :)

Реклама5 беше алтернатива кога Пазар3 почна да наплатува за огласите. Нивната цел им беше да се дигне популарноста на сајтот со нудењето на беплатно огласување и после да почнат на наплаќаат исто како Пазар3 зашто многу убави пари се вадат.

Позитивна страна е што нема веќе да има спамови, а и не треба да плаќаш како на Пазар3 за секој оглас, само треба да се оптимизира плаќањето преку СМС и на крај краева 100 денари не се многу, треба и тие што го држат сајтот да земат некој денар, има и доста трошоци за плаќање на сервер и др.

Не ми се верува колку плакате, 100 денара за цела ГОДИНА, 35 денара за мекица, а имате телефони од милион евра. Лицемерие и глумење скромност.

Па вие да сте не би го направиле со пари а?

Каква дрскост , ги лажат луѓето, Засекогаш Бесплатно ....а овие цени за што се???
Untitled1254.jpg

--- надополнето: 18 јануари 2013 во 13:34 ---
Па 100 денари за една година не се ништо. Проблем е плаќањето во банка, подобро ке беше да може да се плати онлајн со картица.

За да се сопрат спамерите има чаре. Модератори да го прегледаат секој оглас пред да буде пуштен на страната.
Kakvi moderatori, mislis li deka imaat oni....."Duri cekav reklama5 da mi go pustat oglasot, na pazar3 veke go prodadov "

Поради балканскиов менталитет никогаш од нас ништо нема да биде....само да е гага...до кога????????????
Треба веќе еднаш да сватиме и да научиме да го цениме и почитуваме туѓиот труд....

...бесплатните и анонимни огласи се идеални за злоупотреби, малверзации, проневери, измами, освети
...лично го оправдувам чинот на верификација....начинот е можеби иритирачки, но е наједноставниот....
...според законот за лични податоци...секој што врши собирање лични податоци мора да исполнува строги критериуми за работа со тие податоци како и строги процедури за чување и обработка....
во случајов со реклама 5 собирањето и обработката на податоците го врши банка....а реклама 5 само го линкува огласот со трансакционата сметка на огласувачот...така да ако се појави спорен оглас....МВР многу лесно може да го лоцира измамникот

позитивна страна...ќе се намалат огласите од типот...нудам работа од дома....шиење мечиња за амерички компании....10000015468765120% лек за хемороиди (ишијас, спондилоза, реума, импотенција, сида, смрт)....продавам лаптоп како нов многу поволно (само што го украдов) и слични

WOW, премногу ви се 100 денари за 1 година огласување? А не им е тешко и мачно на тие што се грижат сајтов да има брз и прецизен search engine, да биде добро дизајниран и да биде лесно снаоѓањето во него (user friendly) ? Стварно не го цениме туѓиот труд, и мора да се смени ова.
--- надополнето: 19 јануари 2013 во 01:32 ---
http://reklama5.mk/Details.aspx?ad=37508

:pos:

Им пратив маил да ме избришат и брзи беа, еве да ги пофалам! .!.

за наплаќањево си е супер, бар ќе има квалитетни и реални огласи, и тоа што ќе сакаш да го најдеш/продадеш да можеш, исто како што оправдував кога пазар3 се префрлија на тој систем...
НО, смешно ми е само лицимерието од реклама5 и некои од нивните "фанови", односно кое плукање падна кон пазар3 кога они почнаа да наплаќаат.. па како демек реклама5 никогаш нема да наплаќа, бла бла бла (ова на времето го читав на друг форум), и сега ОП, и они наплаќаат :D

verifikacija se vrsi i na drugi nacini, eve vo germanija koga edna banka moze da me verificira na sledniov nacin znaci deka ima golema sigurnost i efikasnost. pri verifikacijata ti baraat da vneses telefonski broj, pa ti prajkaat kod po sms poraka na toj broj odma i ti treba da go vneses toj kod vo odredeno pole za toa na stranata i so toa se verificiras t.e. imaat tvoj tel koj e registriran ako ne na tebe na nekoj tvoj blizok sigurno. samo sto ponatamu postojano ostanuva toj broj za ponatamosni drugi verifikacii kako promeni na pasvord, transakcii i slicno ili pa druga opcija ti go prajkaat kodot po posta i so toa ja imaat tvojata adresa. a ne vaka plati olku pari a mozam na uplatnicata da pisam bilo cie ime ili adresa i taka da se registriram vo tugjo ime na reklama5 i da oglasuvam se i sesto. ova e znaci samo za pari a ne kako sto tvrdat verifikacija. trebalo da smislat nekoj poubedliv nacin. parite ne se mnogu i ok, mora i tie nekako da pravat pari sto e opravdano no ne so lagi.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom