Гори македонска пошта

Статус
Затворена за нови мислења.
20130115165231.jpg

Големи облаци темен чад го покрија Плоштадот во Скопје.
Противпожарните екиписеуште не се стигнати, на местото има само полициски служби.
Вработените во Македонски Пошти се евакуираат.
Нема потврда дали станува збор само за пожар на кровната конструкција или пак е запалена некоја внатрешна просторија.
Причините за пожарот не се познати ќе се утврдуваат по гаснењето на пожарот.

ИЗВОР

Нема причина за сарказам и иронија на оваа тема, али ај нека ви биде. И не, ниту јас ниту блиску ниту подалечни роднини ни пријатели не ми работат во пошта.

ФОТО: ГОРИ ПОШТАТА ВО СКОПЈЕ

posta.jpg

Голем пожар избувна во главната пошта во Скопје. како што пренесуваат некои медиуми, нема повредени, а екипи на противпожарните екипи пристигнуваат и учествуваат во гасењето на пожарот. Пожарот избувнал во 16:20.

Според првичните инфромации, повредни во пожарот нема.

Веќе еден час противпожарните екипи се обидуваат да се справат со пламените јазици кои ја зафатија главната пошта во Скопје. Во моментот пристигнаа и водени топови а електричната енергија во околните згради е исклучена. Со пајак служба се отстранети сите возила кои се наоѓаат во близина на објектот. Има и неколку амбулантни возила на лице место, а инаку освен сообраќајот полицијата го контролира и движењето на граѓаните по улицата и не дозволува приближување до објектот од безбедносни причини.

Бевме на нашите работни места кога почна да мириса на изгорено и црн чад почна да влегува во нашата канцеларија. Се слушаа викотници од ходникот „пожар, пожар“ раскажува видно вознемирен еден вработен во Македонски Пошти.

-Се обидов со пп апаратот кој беше во канцеларијата да го гасам пожарот но огнената стихија почнав да ја гледам и да се гушам од чадот. Го фрлив апаратот и почнав да трчам кон излезот. Од чадот не се гледаше па го згрешив патот и тргнав кон тоалетите. Не знам во таа гужва кој ме извади надвор. Мислам дека се уништени сите сервери за градовите и целата опрема што ја имаме. Не знам од што избувна пожарот ама се беше за многу кратко. Фала богу, мислам дека нема повредени колеги - вели вработен во Пошти, како што пренесува репортерот на Плусинфо на лице место.
Реков, само жртви и повредени да нема другото не е проблем, ќе се напрај.

мене ми мириса на огромна пљачка заташкана со пожар на дебело бетонска зграда - изгоре јебига
И јас мислам дека е таква работата.

Какви се такви се, се надевам само нема жртви...
Иако кога последен пат ми испратија пари од странство по пошта си ги лапнаа...

Нема причина за сарказам и иронија на оваа тема, али ај нека ви биде. И не, ниту јас ниту блиску ниту подалечни роднини ни пријатели не ми работат во пошта.
Се согласувам... Не дај Боже да има жртви, не е се за тролање, аман веќе!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom