Парите го расипуваат семејството

• Креатор на темата Креатор на темата Antigona
  • Време на започнување Време на започнување
Antigona

Најлошо во семејството е кога мажот и жената ќес е збрлават на стари години и секој си тегне на своја страна, во овој случај таткото за синот, мајката за ќерката.

Ако вујкото има деца од претходниот брак, тогаш воопшто не ме чуди што вујната сака што побрзо да се обезбеди, т.е. куќата да му припадне на вујкото, а тој нејзе да и ја препише.

По она што ти го пишуваш, заклучувам дека целиот имот е на име на баба ти и затоа е тупната во болница.
И уште потажно е ако е така: жената има се, а на крај ја бутнуваат во некоја институција и тоа во Македонија:facepalm:. И навистина ми е нејасно како тоа еневозможно да ја земете!!! Луѓе земаат дома неподвижни пациенти, а не жена која е при здрав памет.
Ништо повеќе нема да биде како што треба, а верувам дека не ни било. Тие работи не се случуваат преку ноќ.
Ако сакате жената да ја земете од таму, земете адвокат, и терајте ја по судски пат работата.

Тоа е тоа, УЧИ и малку тепај додека се мали за да утре немаш лудаци во куќата кои ќе се фаќаат за врат и секири а кога ќе умрам па да не се превртувам в гроб да трчаат по судови ебави малоумните.

Не е до парите луѓе тоа е малоумност и лудаци, има такви па уште и биле галени па покрај лебац погача ќе бара.

Баш тепаните израснуваат во лудаци, најчесто. Нешто си утнал у проценкава.

Баш тепаните израснуваат во лудаци, најчесто. Нешто си утнал у проценкава.

Grerska, ene go magister e, miren discipliniran isto I brat mu I pazi pri interpretacija jas ne rekov sadomazo nitu zloupotreba oti tie stanuvaat ludaci,jas zborev za dobroto staro kotekce.

Не се согласувам дека парите расипуваат некого, кого било... Лошото и неправилно воспитување се` виновни за сето декадентно однесување на луѓето. Секогаш имало финансиски помоќни и финансиски послаби, она што не разликува е духовното, вистинските или погрешните морални и етички вредности, стабилноста на карактерот...
Кинезите велат: сиромавиот сака да биде богат, а богатиот сака да биде сиромав. Никогаш не може да му се погоди на човек.

Не се согласувам дека парите расипуваат некого, кого било... Лошото и неправилно воспитување се` виновни за сето декадентно однесување на луѓето. Секогаш имало финансиски помоќни и финансиски послаби, она што не разликува е духовното, вистинските или погрешните морални и етички вредности, стабилноста на карактерот...
Кинезите велат: сиромавиот сака да биде богат, а богатиот сака да биде сиромав. Никогаш не може да му се погоди на човек.

Не си во право.
Или и ти ко кинезите,најверојатно си задоволена од се,па сакаш да пробаш какво е чувството како е кога се нема пари. Или се дели денарчето кај да појди дали за заостанатата сметка за вода или за струја.
Дали да му дајш на децата по некое денарче,па и да му купиш,па што да земиш за јадење,а некогаш и ништо.

Често луѓето прават лоша проценка.Затоа што човекот е лаком колку и да зема пари... 20 илјади малце му се,ако му ја зголемат на 30 пак малце му се и така натаму...
Некои луѓе живеат потпросечно отколку што кажува нашава чудесна Македонија,па така да парите го расипуваат човекот. Пред се носи расправии дома меѓу семејството,па и лошо расположение.

Не си во право.
Или и ти ко кинезите,најверојатно си задоволена од се,па сакаш да пробаш какво е чувството како е кога се нема пари. Или се дели денарчето кај да појди дали за заостанатата сметка за вода или за струја.
Дали да му дајш на децата по некое денарче,па и да му купиш,па што да земиш за јадење,а некогаш и ништо.

Често луѓето прават лоша проценка.Затоа што човекот е лаком колку и да зема пари... 20 илјади малце му се,ако му ја зголемат на 30 пак малце му се и така натаму...
Некои луѓе живеат потпросечно отколку што кажува нашава чудесна Македонија,па така да парите го расипуваат човекот. Пред се носи расправии дома меѓу семејството,па и лошо расположение.

Многу сум во право, само ти изгледа не ме сфати. Прочитај го воведот во темата, па размисли за кинеската поговорка.

Она што го немаш не може да те расипе. Оној кој зема 20 илјади сака да зема повеќе, оти има поголеми издатоци, оној кој има 6000, му требаат повеќе, оти се бори за „гол“ живот, оној кој зема 60.000 му требаат повеќе, оти пара к`о пара, брзо „лета“... Никогаш доста од пари, тоа е показател за човечката развратност. Едните немаат ич, а им требаат, другите ги имаат, па пак не знаат кој крај да го фатат. Човекот по својот начин на живеење, создавање или уништување би требало да се разликува од животните, велам - би требало... Живееме во време кога се` околу нас се распаѓа, се` е гнило, воведов во темата е вистински пример. Кога семејството почнува да се „бори“ за да се земе што е можно повеќе од својот најближен, како би се однесувале тие кон другите? Како јас да очекувам дека тој ќе ме почитува мене, првенствено како човек?! Каде се и кои се вредностите на кои се темели тоа семејство???

Вистинските морални и етички вредности се веќе изгубени, а ние уште малку па ќе останеме само немоќни набљудувачи во нашите животи. Вистинските вредности се не печалат, туку се наследуваат од родителите, од семејството, од околината... Зависи од човекот.

Пред некоја недела имав можност да видам семејство кое живее во вистинска беда, кое навистина немаше пари, ама децата ги воспитале да бидат прекрасни луѓе и сите беа во добро здравје. Во живтот не можеш да имаш се`, подобро е парите да фалат. Човечки е да сакаш повеќе за себе и да се бориш да постигнеш повеќе, но до одредена граница, која во никој случај нема да го загрози твоето семејство, твоите најблиски... Твоето семејство е дел од тебе, не смееш да водиш борба до „истребување“ против себе, деструктивно е за целото општество. Сите си влијаеме на некој начин. Некој го прифаќа доброто, некој лошото, некој се бори да си остане на своето... Кој како знае, така живурка.

Секој човек е неповторливо битие за себе во цел универзум. Така да воспитувањето не ти е сигурна формула за идното однесување околу парите.

Ne se parite krivi.
Ako ne e sebep toa sto imaat pari, kje se bidne sebep toa sto se nema.
Zverodusnosta na covekot e sam dokaz na losotijata na covekot, nisto drugo. Ako jas sum los, los sum i so ama i bez pari.

Primerot na Bill Gates i Warren Buffett go dokazuva toa. Mozno e da se ima i mnooogu pari pa sepak da se ima srce i sve toa.

HITCH

Првиот пост ми делуваше подруго,но сепак.... јас сум згрешил во проценката.
(y)

Grerska, ene go magister e, miren discipliniran isto I brat mu I pazi pri interpretacija jas ne rekov sadomazo nitu zloupotreba oti tie stanuvaat ludaci,jas zborev za dobroto staro kotekce.

Добро старо ќотекче не продуцирало добро резултати. Почнувајќи со мене, па со ред други луѓе кои ги познавам. Не мора некој да стане лудак или психопат, не. Ама дека поебува психички и остава траги - да.

Дисциплина не се предава со физички казни. Нити па да се одржува мир.

Ако сакаш медиумска поддршка пиши ми приватна порака.
Остави и меил за контакт, секако ќе треба детални информации и да докажеш некако дека е вистинита, ако сакаш да ја обелодениме приказнава во јавноста.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom