Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не беше повредата, Ли ќе победеше. Сигурна сум.
Значи ништо од првата позиција на Серена, Вика останува на врвот.

Za covek koj sto osvoil 15 takvi da osvoi uste 2 ne e bas preoptimisticko spored moe mislenje. Ili?

И 25 да има освоено, сепак гледај како се одвиваат работите, дали има се уште сила во неговите раце и нозе за нов успех? Дупло потешко ќе биде кога ќе се врати Надал, во секој случај.

И 25 да има освоено, сепак гледај како се одвиваат работите, дали има се уште сила во неговите раце и нозе за нов успех? Дупло потешко ќе биде кога ќе се врати Надал, во секој случај.
Igor, od Wimbledon 2012 pa navaka, gotovo da u sekoj golem turnir Roger e u cetvrt, polufinale ili finale. Znam deka ne osvoil bas mnogu u poslednive, ama sepak...on bil gotovo sekogas so vakov stil na igra. Od pocetok. That's what I like about him. Spored moe mislenje ova. :)

Igor, od Wimbledon 2012 pa navaka, gotovo da u sekoj golem turnir Roger e u cetvrt, polufinale ili finale. Znam deka ne osvoil bas mnogu u poslednive, ama sepak...on bil gotovo sekogas so vakov stil na igra. Od pocetok. That's what I like about him. Spored moe mislenje ova. :)

Точно е тоа, потполно те разбирам и тебе и сите други кои го имаат истово или барем приближно слично мислење околу Федерер. Е сега каде лежи проблемот.... се помалку и помалку победи за Федерер против Мареј,Ноле, Надал во последно време. Тоа се тие три тенисери од кои всушност треба тој да се плаши, бидејќи тие добро знаат како се победува еден Федерер, а останатите... се уште со треперење на рацете играат во поважните ситуации. Макар и Енди покажа несигурност во доста битни моменти, на пример тајбрејковите... тоа е тој авторитет кој го има Федерер врз останатите тенисери... но дефинитивно драстично помалку важи над Мареј, Ноле и Рафа, а посебно кај другиве двајца. :)

Нејќам да ви кварам радост или па да ме сфатите погрешно ама за класа спортист кој се натпреварува против класа тенисери како што е Надал малку премногу е олку долго отсуство од натпреварувањата. Нека не ве чуди ако не биде истиот.

Точно е тоа, потполно те разбирам и тебе и сите други кои го имаат истово или барем приближно слично мислење околу Федерер. Е сега каде лежи проблемот.... се помалку и помалку победи за Федерер против Мареј,Ноле, Надал во последно време. Тоа се тие три тенисери од кои всушност треба тој да се плаши, бидејќи тие добро знаат како се победува еден Федерер, а останатите... се уште со треперење на рацете играат во поважните ситуации. Макар и Енди покажа несигурност во доста битни моменти, на пример тајбрејковите... тоа е тој авторитет кој го има Федерер врз останатите тенисери... но дефинитивно драстично помалку важи над Мареј, Ноле и Рафа, а посебно кај другиве двајца. :)
Sve to ok, ama nema samo eden Grand Slam u edna godina, nali? :)
Vremeto ke pokaze se.
Na kraj krajeva sekoj raste vo blizina na avtoriteti. Istoto i so Roger u vremeto na Agasi itn. ;)

Нејќам да ви кварам радост или па да ме сфатите погрешно ама за класа спортист кој се натпреварува против класа тенисери како што е Надал малку премногу е олку долго отсуство од натпреварувањата. Нека не ве чуди ако не биде истиот.

Многу јасно дека нема да биде истиот уште на почетокот, но јас сум убеден дека до Ролан Гарос ќе ја постигне формата која е доволна за да ја освои својата осма титула на тој грен слем, се надевам дека барем ќе сруши и некој рекорд во поглед на Ролан Гарос и најмногу освојувања на еден ист грен слем. :)

А околу женското финале во Мелбурн, не го гледав бидејќи цел меч го преспав :D Како што гледав некои снимки, слики на интернет, голема штета за Ли, дефинитивно заслужи да ја освои својата втора грен слем титула....... ама кога нејќе, нејќе. :(
Sve to ok, ama nema samo eden Grand Slam u edna godina, nali? :)
Vremeto ke pokaze se.
Na kraj krajeva sekoj raste vo blizina na avtoriteti. Istoto i so Roger u vremeto na Agasi itn. ;)
Да, но едноставно авторитетот на Федерер врз останатите тенисери, невклучувајќи ги овие помоќните во големата четворка, е многу многу голем. Доволно е да одигра еден просечен меч за да ги помине.

За Надал пред некое време прочитав некој си мислења од експерти,стручњаци дека тој после повредата нема да биде ист.Исто имаа нагласено дека тој ќе игра пример 2-3 турнири по ред па после одмор од 3-4 недели бидејќи неговото колено никогаш нема да издржи како што беше пред повредата.Сериозна е повредата и не го сметам како конкурент на топ3.

Абе и ни еден слем да не освои веќе Роже,ќе остане запаметен како најдобриот во историјата,pure class.

:pipi:

1. Федерер има 17 слема, не 15.
2. По истата аналогија за Надал и освојување на Ролан Гарос, јас имам надеж за Федерер дека ќе освои барем уште еден Вимблдон до крајот на кариерата + некој си непредвидлив тек на настани можеби за уште еден слем, што значи не е преоптимистички да се претпостави дека Федерер ќе освои уште 2 слема. Башка, во интервју тој самиот кажа дека сака да има 20ка. Времето ќе кажи, нека отпаѓа и во полуфиналиња, јас сакам да го гледам, на крај краева, all-time неприкосновени рекорди ќе постави за 1/4 финалиња и 1/2 финалиња. Единствено може да биде загрозен од Новак, кој е најконстантен на тоа поле после него.

Nema dilemi deka Federer e najdobar teniser ako igra vo forma kako na vimboldon kade gi pobedi i Nole i Marej......Nole e uporen ama so toa tempo na igra i trcane po sekoja topka kako Nadal ne se znae kolku ke izdrzi na vrvot... sepak utre ke navivam za Nole ali tenisot e izmislen za na trava a denes retki se tie tereni sto ne e dobro za tenisot

Готов бил Федерер пошо не освојувал гренд слемови често ко порано, мислам ко полуфиналињава шо си ги реди ко прво коло да се ебате, колку сте мизерни значи. Која логика ви се чудам.

Душичка Ли На :( Она што е Ферер во машкиот тенис , тоа е она во женскиот . Вистински фајтер.
Не и давав некои шанси на турниров , дека лани сезоната ја заврши во лош стил , ама се препороди на стартот на годинава.

А оваа Азаренка толку среќно и со неспортски финти ја освои титулава, ни самата не е свесна. посебно во последниве два меча.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom